• BIST 100

    11076,84%0,15
  • DOLAR

    42,09% 0,10
  • EURO

    48,53% 0,14
  • GRAM ALTIN

    5411,88% -0,17
  • Ç. ALTIN

    8921,73% 0,00

Bitlisliler "Direnişe selam siyonizme lanet" sloganıyla yürüyüş yaptı

06 Ekim 2024, Pazar 18:35
06 Ekim 2024, Pazar 18:35
Bitlisliler
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Bitlis Filsitin Dayanışma Platformu öncülüğünde yüzlerce kişi "Direnişe selam siyonizme lanet" sloganıyla Gazze ve Lübnan'da yaşanan soykırım ve katliamları protesto etmek için yürüdü.

Filistin Dayanışma Platformu öncülüğünde düzenlenen yürüyüş için Kazımpaşa İlkokulu'nun önünde toplanan kalabalık, ellerinde Filistin, Türkiye Tevhid bayraklarıyla yürüdü.

Sık sık tekbir getiren kalabalık, HAMAS lehinde ve işgalci katiller aleyhinde prtlar açarak slogan attı.

Merkez Ulu Cami önüne kadar yürüyen kalabalık, burada basın açıklaması düzenledi. Behzat Durak Hoca'nın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan basın açıklamasının metnini gurup adına Memur-Sen Bitlis Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Cabir Durak okudu.

Basın açıklamasında Durak, Gazze ve Lübnan'da yaşanan katliamlara dikkat çekti. 365 gündür katliam ve soykırımın devam ettiğini belirten Durak, "siyonist israil, Gazze’de tam 365 gündür soykırım yapıyor. Dünya kör, dünya sağır, dünya suskun… Dünyanın bu suskunluğu çoğu çocuk ve kadın 42 binden fazla insanı katleden, hastaneleri, okulları, ibadethaneleri dahi bombalayan soykırımcıyı, kandan beslenen katil sürüsünü cesaretlendiriyor. Çocukları öldürmeyi itikatlarının gereği sayan devlet görünümlü sapkın terör örgütü emperyalist sistemin koruması altında bölgeyi kan gölüne çeviriyor ve soykırım siyasetini bütün bölgeye yayıyor." dedi.

"Tarihin hiçbir döneminde ve dünyanın başka hiçbir yerinde katilin, soykırımcının bu kadar desteklendiği başka örnek yoktur!" diyen Durak, "Batılı emperyalist güçler, İslam’a ve Müslümanlara olan düşmanlıklarını israil denen siyonist katil çete eliyle gerçekleştiriyor. Söz konusu Müslümanlar olunca, bugüne kadar iddia ettikleri demokrasi, insan hakları, özgürlük gibi bütün değerlerini çiğnemeleri bundan. Bir düşünün, kendilerinin dışındakilere 'insanımsı' diyebilecek kadar insanlıktan çıkmış bir ırkçı bir rejim ve inançla karşı karşıyayız. Aklın, idrakin ve vicdanın rafa kalktığı bu kör bir inanç emperyalizmin desteği ile dünyayı bir cehennem çukuruna sürüklüyor. Dilimiz varmıyor ama hapishanelere doldurdukları masum kardeşlerimize tecavüze varacak kadar ileri giden bir cinnet halini hangi akıl açıklayabilir." diye konuştu.

Uluslararası sistemin ahlaken, fiilen ve fikren çöktüğüne vurgu yapan Durak, "Uluslararası sistem ahlaken, fikren, fiilen çöktü. Uluslararası kurumlar çöktü. Daha da kötüsü, insanlık bütün değerleriyle birlikte bu katil rejim ve onu koşulsuz destekleyen emperyal güçler karşısında savunmasız." dedi.

"Hala dengeleri gözetleyen, küçük çıkarlarının kaybolmasından korkan bir İslam dünyası manzarası ile karşı karşıyayız." diyerek sözlerine devam ettiren Durak, şunları kaydetti:

"İbrahim anlaşmasının peşinde israile ve ABD’ye yardım ve yataklık yapan bölge ülkeleri, maalesef onurumuzu zedeliyorlar. Batı’yı arkasına alan israil, bütün bölgeyi ateşe vermeye başladı.  Geçen yıl Gazze’de başlayan vahşet ve soykırım bugün Lübnan ve Yemen’e de sıçramış durumda. Bugün Üsküdar Meydanı’nda, Filistin halkının haklı mücadelesine ve direnişine destek olmak, Gazze'den sonra Lübnan’a sıçrayan, Yemen'i de hedef alan bu alçakça işgale, katliam ve soykırıma dur demek için buradayız. Türkiye, uzun zamandır bu uyarıyı yapıyor. Sayın Cumhurbaşkanı’nın geçen haftaki uyarısı bu noktada çok önemli. Bir kere şunun altını net bir şekilde çizelim. Emperyalist stratejilerle siyonist israilin Arz-ı Mevud hedefi birbiriyle örtüşüyor. Doğu Akdeniz’deki savaş gemilerini, katil rejime yapılan silah yardımlarını başka nasıl açıklayabiliriz? Kirli bir oyunla karşı karşıyayız. Onun için tekrar altını çizmekte fayda var. Türkiye’nin savunması Gazze’den başlar! Lübnan saldırısı, savaşın yeni bir evreye geçtiğini gösteriyor. Batılı başkentlerde ise aynı kalıpta açıklamalar devam ediyor. Dün komplo denilerek küçümsenen stratejilerin bugün gerçekleştiğine hep birlikte şahit oluyoruz. Onun için, kimse olayları bizden uzak zannetmesin. Aymazlık ve gaflet sonumuz olur. Vakit, teyakkuz vakti. Vakit Gazze hattına destek olma vakti. Vakit insanlık haysiyetini sahiplenme, vicdanın sesi olma vakti. Vakit kardeşlerimize sahip çıkma vakti."

Programa AK Parti Bitlis İl Başkanı Kadir Köstekçi, HÜDA PAR İl Başkanı Cengiz Karakaya, STK temsilcileri ve yüzlerce vatandaş katıldı.

Program, Muhammed Zahid Kuldaş'ın yaptığı dua ile sona erdi. (İLKHA)

Yılın en parlak ve en büyük dolunayı yarın gökyüzünde olacak

HÜDA PAR Tarsus Teşkilatından yoğun ziyaret trafiği

Adana'da iskele çöktü: Bir işçi öldü, biri ağır yaralandı

Adana Seyhan’da ekim ayında 812 aranan şahıs yakalandı

Wikipedia’nın siyonistleri savunma taktiği: “Gazze Soykırımı” sayfasını düzenlemeye kapattı

HÜDA PAR İl Başkanlığı Kızılay şubesini ziyaret etti

Polis aracının çarptığı genç kız ölümle pençeleşiyor

YÖK’ten Hakan Fidan’ın diplomasına ilişkin iddialara açıklama

Gabar Dağı’ndaki 7 katlı “apartman mağara” görenleri hayran bırakıyor

Kasım ayı indirimleri Ticaret Bakanlığı’nın denetiminde: Tüketiciye uyarılar

Bingöl’de ortak yazılı sınav hazırlıkları sürüyor

Ramallah ve Beytullahim'de Yahudi çete terörü

Yunanistan’ın Kefalonya Adası’nda işgalci siyonist turistleri taşıyan kruvaziyere protesto

Siyonist rejim ateşkesi ihlal etti: Gazze'nin doğusu yeniden hedef alındı

Bingöl'de 22 firari yakalandı

Eczacılık sınavlarının sonuçları açıklandı

İstanbul merkezli "fal ve büyü dolandırıcılığı" operasyonu: 62 gözaltı

TZOB Başkanı Bayraktar Bingöl’de çiftçiler ile buluştu

Bingöl'de ağaçta mahsur kalan kedi kurtarıldı

İTTİHADUL ULEMA: Sudan ve Gazze'de aynı feryat yükseliyor

Brent petrol 64,56 dolardan işlem görüyor

Prof. Dr. Aslan: Kitap okumayan toplum, başkalarının belirlediği hayatı yaşar

Maldivler'de 2007 sonrası doğanlar ömür boyu sigara içemeyecek

Bursa’da yapılacak 17 bin 225 konutun dağılımı açıklandı

Batman Müteahhitler Derneğinde yeni dönem başladı

Besiciler, hayvan pazarının açılması talebiyle yol kapattı

Kışın vazgeçilmezi sakatat: Hem ısıtıyor hem şifa dağıtıyor

Batman'da silahlı saldırı ve kundaklama olayına 5 tutuklama

Munir el-Berş: Şehitler organları alınmış ve bedenleri parçalanmış halde teslim ediliyor

TPAO Petrolspor, Diyetisyen Şeyma Sipahioğlu ile anlaştı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Yılın en parlak ve en büyük dolunayı yarın gökyüzünde olacak

HÜDA PAR Tarsus Teşkilatından yoğun ziyaret trafiği

Adana'da iskele çöktü: Bir işçi öldü, biri ağır yaralandı

Adana Seyhan’da ekim ayında 812 aranan şahıs yakalandı

Wikipedia’nın siyonistleri savunma taktiği: “Gazze Soykırımı” sayfasını düzenlemeye kapattı

HÜDA PAR İl Başkanlığı Kızılay şubesini ziyaret etti

Polis aracının çarptığı genç kız ölümle pençeleşiyor