-
BIST 100
17925,02%-0,64
-
DOLAR
44,89% 0,06
-
EURO
52,94% 0,03
-
GRAM ALTIN
6899,51% -0,77
-
Ç. ALTIN
11099,36% 0,00
Bitlis'te kış lastiği uygulaması 15 Kasım'da başlıyor
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Bitlis'te kış mevsiminin yaklaşmasıyla kazaların önüne geçmek için 15 Kasım'dan itibaren kış lastiği zorunluluğu getirildi.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yayımlanan "Kış Lastiği Kullanma Zorunluluğu ile ilgili Usul ve Esaslar Hakkında Tebliğ" gereğince, kış mevsiminde olası trafik kazalarının önlenmesi ve vatandaşların can ve mal güvenliğinin korunması amacıyla her yıl olduğu gibi bu yılda kış lastiği uygulaması başlatıldı.
Konuyla ilgili Bitlis Valiliği'nden yapılan açıklamada, uygulamanın il genelinde 15 Kasım'dan itibaren geçerli olacağı belirtildi.
O süre zarfı içinde denetimlerim sıklaştırılıp, istenilen ekipmanlarının eksik olduğu araçların trafiğe çıkamayacağı belirtildi.
Valilik açıklamasında şu ifadelere yer veridi:
"Kış mevsimi dolayısıyla oluşabilecek trafik kazaları ve buna bağlı meydana gelebilecek trafik güvenliğine yönelik olumsuzluklar dikkate alınarak, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin korunması amacıyla; valilik kararı ile ilimizde 15 Kasım 2024-01 Nisan 2025 tarihleri arasında ilimiz sınırları içerisinde ticari amaçlı yük ve yolcu taşımacılığında kullanılan kamyon, çekici, tanker, otobüs, minibüs, kamyonet, Karayolları Taşıma Yönetmeliği uyarınca "A" türü yetki belgelerine kayıtlı otomobiller ve il ve ilçe merkezlerinde ticari yolcu taşımacılığı yapan (taksi, halk ve belediye otobüsü, servis araçları vb.) araçlarda kış lastiği kullanma zorunluluğu getirilmiştir. Bu kapsamda, trafik ekipleri tarafından trafik güvenliğinin sağlanması, vatandaşlarımızın huzur ve güven içinde seyahat edebilmeleri, can ve mal güvenliğinin korunması ve trafik akışının kesintisiz olarak sürdürülebilmesi amacıyla kış mevsimi süresince denetimler yapılacak olup, kış lastiği olmayan, zincir, takoz ve çekme halatsız araçların trafiğe çıkmaması can ve mal güvenliği açısından önem arz etmektedir." (İLKHA)
Aile ve Gençlik Fonu kapsamında Nisan ayında 935,4 milyon lira ödeme yapıldı
Eskişehir’de aranan şahıslara yönelik denetimlerde 113 kişi yakalandı
Afyonkarahisar’da uyuşturucu operasyonu: 3 şüpheli tutuklandı
İstanbul’da 247 bin 500 sentetik ecza hap ele geçirildi
Piyasalarda belirsizlik sürüyor: Altın fiyatları nasıl etkilendi?
Cumhurbaşkanı yardımcısı Yılmaz: Ticaret hacminde hedef 100 milyar dolar
Başsavcılıktan "özel muamele" iddialarına yalanlama
Ataşehir Belediyesine operasyon: 20 şüpheli sevk edildi
MİT'ten siber suç operasyonu: 11 şüpheli tutuklandı
20 ilde dolandırıcı operasyonu: 73 gözaltı
İran'dan Türkiye'ye uçak seferi yeniden başlayacak
İşgal rejimi, ateşkese rağmen Lübnan'a saldırı düzenledi
Ülke genelinde sıcaklık artacak, bazı bölgelerde kuvvetli sağanak bekleniyor
İzmir açıklarında 21 düzensiz göçmen yakalandı
Belçika ekonomisi alarm veriyor: Orta Doğu'daki son çatışmalardan sonra giderek kötüleşiyor
Gazze Sağlık Bakanlığı: Binlerce Gazzeli hasta ölümle karşı karşıya
Adalet Bakanlığında BM ve UNICEF heyetiyle görüşme gerçekleştirildi
Mersinli hacı adaylarının büyük heyecanı: On yıllık bekleyiş vuslata dönüştü
Kiro, ANZAK Günü törenleri için Çanakkale’de bulunacak.
Silah sahipliğine sınırlama ve okul-kolluk iş birliği gündemde.
Cumhurbaşkanı Amedi, atama kararını teslim etti.
İran ve Rusya dışişleri bakanları bölgesel konuları görüştü
Belde statüsü kazanan 6 yerleşim yerinde seçime gidiliyor
Tatlıoğlu: İnşa süreci planlandığı gibi ilerliyor.
BM raporu: Batı Şeria’da Filistinliler evlerinde dahi yıldırma politikalarına maruz kaldı.
BM: 700’den fazla çocuk yaralandı, 350 binden fazla kişi yerinden edildi.
Trump: İran’la müzakerelerde ilerleme olursa doğrudan görüşmeye hazırım
İran hava sahasını açtı
Trump: İran’la yapılacak anlaşma çok daha güçlü olacak
Türkiye ile Norveç arasında JETCO Protokolü imzalandı
Yükleniyor







