GÜNDEM 17.10.2024 12:48:38 0

BM: 2 Ekim'den bu yana Gazze'nin kuzeyine hiçbir gıda yardımı girmedi

BM: 2 Ekim
Haberi Sesli Oku

Birleşmiş Milletler (BM) İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Joyce Msuya, siyonist rejimin Gazze'ye gönderilen gıda ve temel ihtiyaçları taşıyan araçları Gazze'nin kuzeyine sokmadığını belirtti.

BM Genel Sekreter Yardımcısı Msuya, BM Güvenlik Konseyi'nde Gazze'deki insani durum hakkında bilgilendirme yaptı.

Msuya, "Sadece bir hafta içinde, Gazze'de yaklaşık 400 Filistinlinin öldürüldüğü ve yaklaşık 1500 kişinin yaralandığı bildirildi. Dünya, El Aksa Hastanesi yakınlarında barınan hastaların ve yerinden edilmiş kişilerin diri diri yandığı görüntülerini gördü. Gazze'deki acının seviyesi, kelimelerle ifade etme veya boyutunu kavrama yeteneğimizi aşıyor." dedi.

Siyonist rejimin saldırılarını son günlerde Cibaliye bölgesinde yoğunlaştırdığını, mülteci kamplarına sığınan kadın ve çocukların acısının "dayanılmaz" olduğunu söyleyen Msuya, bölgedeki kamplardan elde edilen görüntülerin, hayatlarını kurtarmak için yaşadığı yeri terk etmek zorunda kalan "travmatize olmuş bir topluluğu" gösterdiğini ifade etti.

Siyonist rejimin Gazze'ye gönderilen gıda ve temel ihtiyaçları taşıyan araçları Gazze'nin kuzeyine sokmadığını belirten Msuya, "Sayın Başkan, 2 Ekim'den bu yana Gazze'nin kuzeyine hiçbir gıda yardımı girmedi. Gazze'nin kuzeyindeki 10 hastaneden sadece 3'ü faaliyette. Asgari kapasiteyle çalıştırılabilen bu hastanelerde tedavi ve ilaç temini konusunda ciddi sıkıntıların yaşanıyor" dedi.

Gazze'de 155 bin hamile kadın bulunduğunu, bu kadınların nerede ve nasıl doğum yapabileceklerinin bilinmediğine dikkati çeken Msuya "Uluslararası Adalet Divanı'nın geçici emirleri ve kararlarına saygı gösterilmelidir. Uluslararası suçlar için hesap verilebilirlik olmalıdır. Gazze'deki vahşetler sona ermelidir. Ancak bu sözlerle gerçekleşemez. Gerçekleşmesi acil eylemle mümkündür." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Arjantin açıklarında  7,4 büyüklüğünde deprem: Tsunami uyarısı yapıldı

MTB Başkanı Özcan: Zirai don felaketi nedeniyle kayısı üretimi büyük zarar gördü

RTÜK’ten Sultan 2. Abdülhamid’e yönelik ifadelere inceleme

Göral: Aileyi ifsat edici programlara son verilmeli

Isparta’da yolcu midibüsü devrildi: 16 yaralı

Diyarbakır'da çatının uçması kameraya farklı bir açıdan yansıdı

Mevsim geçişlerinde en çok rastlanan alerjik vakalara dikkat!

Güney Sudan'da toplumsal şiddet: 15 ölü, 16 yaralı

Dr. Ömür: Türkiye'de kaza oranları yüksek, ilk yardım hayati önem taşıyor

Kütahya'da 4,2 büyüklüğünde deprem

Kızılhaç: Gazze'de insani destek tamamen çökme eşiğinde

Küresel gıda fiyatları son 2 yılın en yüksek seviyesinde

Bakan Tekin: Gençlerimizi değerlerle donanımlı yetiştiriyoruz

Mardin’de "Asayiş ve Güvenlik Değerlendirme Toplantısı" yapıldı

Satılan at, 10 km kat edip İnguşetya'da Müslüman sahibine geri döndü

İletişim Başkanı Altun’dan CHP’ye tepki: Cambaza bak taktiğiyle gündem saptırılıyor

Yeni teknoloji bin yıllık tartışma: Geçmişten günümüze yapay zekâ

Dünya birincisi hafızdan Batman’da Kur’an ziyafeti

Ticaret Bakanlığı nisan ayı dış ticaret verilerini açıkladı

İstanbul’da tarıma güçlü destek

Battalgazi'de mahallelerin çehresi değişiyor

Diyanet-Sen Malatya Şube Başkanı Engin: Ahlaki değerlerimiz tehdit altında

BM: Gazze sakinleri gıda ve içme suyuna erişimden neredeyse tamamen mahrum bırakıldı

Aynı anda 4 araca radar cezası kesebilen cihaz

İtalya vize randevuları ile ilgili resmi açıklama

Gündüz kuşağı programlarının durdurulması çağrısı yapıldı: Aile yapısı tehlikede!

Gazze’de gece yarısı baskınları: Siyonist hava desteğiyle gıda depoları yağmalandı

Siyonist rejim Gazze ve Han Yunus'ta sivilleri hedef aldı: 9 şehit

Narin Güran cinayeti davası 30 Mayıs'a ertelendi

SGK: Bazı mesleklerde yıpranma payı geçerli olmayacak

Yükleniyor