• BIST 100

    10971,52%1,24
  • DOLAR

    42,03% 0,24
  • EURO

    48,46% -0,18
  • GRAM ALTIN

    5412,27% -0,31
  • Ç. ALTIN

    9047,60% 0,46

BM: Gazze'de 300'den fazla UNRWA personeli çocukları ve sevdikleriyle birlikte hayatını kaybetti

19 Mayıs 2025, Pazartesi 08:12
19 Mayıs 2025, Pazartesi 08:12
BM: Gazze
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Birleşmiş Milletlere bağlı Filistinli Mültecilere Yardım ve Çalışma Ajansı (UNRWA) Genel Komiseri Philippe Lazzarini, siyonist rejimin Gazze'de yürüttüğü sistematik saldırılarda 300'den fazla UNRWA personelinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Siyonist rejimin Gazze'deki soykırımında hedef alınan sadece siviller değil, Birleşmiş Milletlere bağlı çalışanlar da oldu. UNRWA'nın açıklamasına göre 300'den fazla personel, aileleriyle birlikte işgalcilerin saldırılarında katledildi.

Birleşmiş Milletlere bağlı Filistinli Mültecilere Yardım ve Çalışma Ajansı (UNRWA) Genel Komiseri Philippe Lazzarini, siyonist rejimin Gazze'de yürüttüğü sistematik saldırılarda 300'den fazla UNRWA personelinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Lazzarini, bu trajik ölümlerin büyük çoğunluğunun çalışanların çocukları ve sevdikleriyle birlikte gerçekleştiğini belirtti.

Saldırılarda katledilenlerin çoğunun, Birleşmiş Milletler bünyesindeki sağlık çalışanları ve öğretmenler olduğuna dikkat çeken Lazzarini, bu kişilerin "toplumlarına hizmet ederken" hedef alındığını vurguladı.

"Gazze'de işlenen bu suçları hiçbir şey meşru kılamaz. Cezasızlık, sadece daha fazla ölüm ve yıkım getirir." diyen UNRWA yetkilisi, uluslararası topluma seslendi.

İşkence ve insan kalkanı olarak kullanım

Lazzarini, geçtiğimiz ay yaptığı açıklamada da siyonist ordusunun savaşın başlangıcından bu yana UNRWA çalışanı olan en az 50 kişiyi alıkoyduğunu, bu kişilerin arasında öğretmenler ve doktorların da bulunduğunu, bir kısmının işkenceye uğradığını ve bazı durumlarda "insan kalkanı" olarak kullanıldığını açıklamıştı.

Kasım 2024'te siyonist rejim, UNRWA ile yapılan iş birliği anlaşmasını tek taraflı olarak feshettiğini BM'ye bildirmişti. Bu karar, ajansın Gazze'deki faaliyetlerini doğrudan hedef alma amacı taşıyor.

1949 yılında kurulan UNRWA, Gazze ve Batı Şeria başta olmak üzere bölgedeki yaklaşık 18 bin çalışanıyla Filistinli mültecilere destek sağlıyor. Gazze'de yaklaşık 13 bin eğitim personeli ve 1500 sağlık çalışanı görev yapıyor.

Soykırım, açlık ve göç

18 Mart'tan bu yana yeniden yoğunlaştırılan saldırılarda yalnızca bu süreçte yaklaşık 3 bin 200 Filistinli şehit olurken, 9 bine yakın kişi yaralandı. Yüz binlerce sivil ise evlerinden sürüldü.

Siyonist rejimin, ABD desteğiyle 7 Ekim 2023'ten bu yana yürüttüğü soykırım saldırılarında şehit ve yaralı sayısı 174 bini aştı. Kayıplar arasında büyük oranda çocuklar ve kadınlar yer alırken, 11 binden fazla kişi hâlâ kayıp.

BM raporlarına göre, bölge nüfusunun yüzde 80'inden fazlası akut gıda güvensizliği ile karşı karşıya. Sağlık sistemi çökmüş durumda, insani yardımlar ise ya engelleniyor ya da yetersiz kalıyor. (İLKHA)

Kitap fuarı ziyaretçileri: Kitap insanın dünyaya bakışını değiştirir

Gazze'deki sivil savunma uyarıyor: Yerinden edilen insanlar sert bir kışın eşiğinde

Batman'da mahalle sakinleri: Öğrenci sayısı iki katına çıktı, yeni okul şart oldu

B promosyonuna alternatif olarak sunulan sıfır faizli kredilere başvurmak caiz midir?

Güney Kore'nin beşinci keşif uydusunu fırlattı

HAMAS’tan ABD’ye sert tepki: Uydurma iddialarla açlığı meşrulaştırıyorlar

Organ nakli bekleyen hasta sayısı alarm veriyor!

Lübnan'ın güneyinde bir araca İHA ile saldırı: 4 şehit

Vietnam'da şiddetli seller: 35 ölü, 60 yaralı

Araç koyun sürüsüne daldı 30 hayvan telef oldu

Kırmızı bültenle aranan 9, ulusal düzeyde aranan 2 kişi Türkiye’ye getirildi

Gümrük kapısında 721 kilo sıvı metamfetamin ele geçirildi

Meksika’da süpermarkette patlama: Çoğu çocuk 23 ölü

Denizlerde hava durumu: Batı Karadeniz'de kuvvetli rüzgâr uyarısı

Hava açık ve sıcaklıklar mevsim normallerinin üstünde olacak

İngiltere'de trende bıçaklı saldırı: 10 yaralı, 2 kişi gözaltında

Türkiye'nin ham çelik üretimi 9 ayda 28,1 milyon tonu aştı

İstanbul'da bazı yollar trafiğe kapatıldı

Hatay’da otomobil bariyerlere çarptı: Sürücü ağır yaralandı

Meksika'da raydan çıkan tren cayır cayır yandı

Rusya'dan ABD'ye kınama

İran'da LPG dolum tesisinde patlama: 9 yaralı

İran: Füze programımızı müzakere etmeyeceğiz

Batı Şeria'da Yahudi çetelerin saldırılarında 8 Filistinli yaralandı

Hatay’da iki aile arasında silahlı kavga: 2’si ağır 7 yaralı

Beyaz Saray'da Trump-Şara görüşmesi

Tanzanya'da mevcut Cumhurbaşkanı Hassan cumhurbaşkanlığı seçimini yeniden kazandı

Mersin’de güvenlik ve asayiş değerlendirme toplantısı yapıldı

Ukrayna'dan Moskova'daki petrol boru hattına saldırı

ABD'de iki yolcu uçağı çarpıştı: Felaketin eşiğinden dönüldü

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Kitap fuarı ziyaretçileri: Kitap insanın dünyaya bakışını değiştirir

Gazze'deki sivil savunma uyarıyor: Yerinden edilen insanlar sert bir kışın eşiğinde

Batman'da mahalle sakinleri: Öğrenci sayısı iki katına çıktı, yeni okul şart oldu

B promosyonuna alternatif olarak sunulan sıfır faizli kredilere başvurmak caiz midir?

Güney Kore'nin beşinci keşif uydusunu fırlattı

HAMAS’tan ABD’ye sert tepki: Uydurma iddialarla açlığı meşrulaştırıyorlar

Organ nakli bekleyen hasta sayısı alarm veriyor!