• BIST 100

    9167,58%0,98
  • DOLAR

    38,54% 0,33
  • EURO

    43,62% 0,20
  • GRAM ALTIN

    4016,84% 0,33
  • Ç. ALTIN

    6526,84% 0,67

BM: Haiti'de 700 binden fazla kişi ülke içinde yerinden edildi

DÜNYA 3.10.2024 11:33:47 0
BM: Haiti

BM sözcüsü, Uluslararası Göç Örgütü'nün yeni verilerine atıfta bulunarak, Haiti'de Haziran ayından bu yana yüzde 22 artışla 700 binden fazla kişinin ülke içinde yerinden edildiğini söyledi.

BM Genel Sekreteri Sözcüsü Stephane Dujarric, günlük brifingde yaptığı açıklamada, yerinden edilen 700 bin insanın yarısından fazlasının çocuk olduğunu söyledi.

Dujarric, İnsani İşler Koordinasyon Ofisi'nin son aylarda artan yerinden edilmelerden derin endişe duyduğunu, artan çete şiddetinin ülkedeki insani krizi derinleştirdiğini söyledi.

BM Sözcüsü, "Yerinden edilenlerin yaklaşık dörtte üçü diğer illerde barınma arayışında, Grand Sud bölgesi tek başına toplam yerinden edilen nüfusun neredeyse yarısına ev sahipliği yapıyor. Güvenlik durumunun oldukça istikrarsız olduğu başkent Port-au-Prince'te, yerinden edilenlerin dörtte biri aşırı kalabalık yerlerde yaşıyor ve temel hizmetlere sınırlı erişim sağlıyor." dedi.

Haiti'de okul yılı Salı günü başladı ve BM insani yardım ortakları ulusal okula dönüş kampanyasını desteklemek için yetkililerle yakın bir şekilde çalışıyor. Yaklaşık 1,4 milyon öğrenci ve öğretmen, devam eden güvensizlik nedeniyle geçen yıl eğitimde ciddi kesintiler yaşadı.

Dujarric, BM Çocuk Fonu'nun yerel örgütlerle ortaklık yaparak ailelerin okul masraflarını karşılayabilmeleri için nakit transferi sağlamak, yerinden edilmiş çocukların ev sahibi okullara uyum sağlamalarına yardımcı olmak, okul kitleri dağıtmak ve okulların onarılmasını ve yeterli malzemeye sahip olmasını sağlamak gibi çeşitli destekler sunduğunu söyledi.

"Ancak bu müdahale çabaları önemli ölçüde yetersiz finanse ediliyor" diyen yetkili, bu yıl Haiti'deki çocuklara eğitim desteği sağlamak için ihtiyaç duyulan 30 milyon ABD dolarının yalnızca yüzde 30'unun alındığını sözlerine ekledi.

Dujarric, Haiti'ye yönelik insani yardım planının bu yıl sadece yüzde 39'unun finanse edildiğini ve ülke halkına yaşam kurtarıcı yardım sağlamak için gereken 674 milyon doların 264 milyon dolarının sağlandığını söyledi. (İLKHA)

Ensarullah'ın isabetli füzesinin ardından bazı ülkeler Tel Aviv'e uçuşlarını durdurdu

Kocaeli'de trafik kazası: 5 yaralı

Batman’da yapay zekâ ve değer temelli yaklaşım paneli düzenlendi

Batman'da avcılar bilinçli avlanma için bir araya geldi

Batman'da yol çalışması sırasında ana su hattı zarar gördü

İşgal ordusu, 2 siyonistin Gazze'de öldüğünü duyurdu

Çin Devlet Başkanı Şi, Rusya'yı ziyaret edecek

Zafer Partisi İstanbul Gençlik Kolları hakkında soruşturma

Adana'da cayrokopter sert iniş yaptı: 2 jandarma yaralandı

Gazze Sağlık Bakanlığı: Hastanelerde sadece 3 günlük yakıt kaldı

Avrupa Yetim Eli 2025 kurban organizasyonu için start verdi

Gazze Şeridi'nde şehit sayısı 52 bin 535'e yükseldi

HAMAS: Ben Gurion operasyonu Yemen'in asil kararlılığını ortaya koymaktadır

Ebu Ubeyde'den Yemen direnişine: Allah atışınızı isabetli kılsın; siz bizdensiniz, biz de sizden

İşgalciler Gazze'de çadırları bombaladı: 10 şehit

Yumurta fiyatları düştü talepler arttı

Ensarullah'tan dünyaya uyarı: Ben Gurion'a uçuşlarınızı durdurun, burası artık güvenli değil!

Kurumlar Vergisi Beyannamesi için son gün 5 Mayıs

Gazze'de "Yürütme Gücü" yeniden oluşturuluyor

Batman'da borç nedeniyle camilerin elektriğinin kesilmesine vatandaşlardan tepki

Bakan Tunç: Bilirkişilik eğitimleri 15 Mayıs'ta yeniden başlıyor

Nükleer Enerji Tedarikçi Bilgi Sistemi kullanıma açıldı

Afganistan'ın kuzeyinde sel can kaybı ve maddi hasara yol açtı

Rumenler tekrarlanan cumhurbaşkanlığı seçimi için sandık başında

Nisan ayında EİB’den 1 milyar 468 milyon dolarlık ihracat

Kassam Tugayları, işgal saldırısında yaralanan siyonist esirin görüntülerini yayımladı

Ankara'da "Büyük Gazze Konferansı" gerçekleştirildi

Ensarullah Hareketi, işgal altındaki Ben Gurion Havalimanı'nı vurdu

İşgal çetesi 12 savaş uçağıyla Suriye’ye hava saldırısını gerçekleştirdi

İhmalkarlığın Bedeli Ağır Oldu: Belediye Kazısında Tonlarca Su Boşa Aktı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ