BM, siyonist rejimin Filistin topraklarındaki yasa dışı varlığını oylayacak

DÜNYA 18.09.2024 14:54:38 0
BM, siyonist rejimin Filistin topraklarındaki yasa dışı varlığını oylayacak
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nun, Filistin Yönetimi tarafından hazırlanan ve siyonist rejimden "işgal altındaki Filistin topraklarındaki yasa dışı varlığını 12 ay içinde sona erdirmesi” talebinde bulunan tasarıyı onaylaması bekleniyor.

Bu adım, İşgalci rejimi, dünya liderlerinin Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nun yıllık oturumu için New York'a gelmesinden birkaç gün önce yalnızlığa sevk edecek.

El-Fetih lideri Mahmud Abbas'ın 26 Eylül'de, Genel Kurul'un 193 üyesinin bulunduğu oturumda konuşması planlanıyor. Aynı gün, siyonist Netanyahu'nun da bir konuşma yapması bekleniyor.

Tasarı, Uluslararası Adalet Divanı tarafından temmuz ayında verilen danışma görüşünü desteklemeyi amaçlıyor. Bu görüşte, İşgal rejiminin Filistin topraklarındaki işgalinin yasa dışı olduğu ve bu topraklardan çekilmesi gerektiği ifade edilmişti.

Danışma görüşü, bu çekilmenin "mümkün olan en kısa sürede" yapılması gerektiğini belirtmiş olsa da tasarı uygulama için 12 aylık bir zaman çizelgesi belirliyor.

Bu tasarı, Filistin Yönetimi'nin bu ay Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'ndaki üyelik haklarını ve öneri yapma yetkisini kazandıktan sonra sunduğu ilk tasarı.

Amerika Birleşik Devletleri'nin BM Büyükelçisi Linda Thomas-Greenfield, üye ülkeleri bugün "hayır" oyu vermeye çağırdı. Washington, siyonistlerin müttefiki olarak, uzun zamandır iki devletli çözüm olasılıklarını zayıflatan tek taraflı eylemleri engelliyor.

Danışma görüşü bağlayıcı olmasa da uluslararası hukuk çerçevesinde etkili bir görüş olarak kabul ediliyor ve İşgal rejiminin destekçilerini zayıflatma ihtimali bulunuyor.

Benzer şekilde, Genel Kurul'un alacağı karar da bağlayıcı değil ancak siyasi ağırlığı var. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda veto hakkı bulunmuyor.

Filistin'in BM Büyükelçisi Riyad Mansur, Genel Kurul'da dün yaptığı konuşmada, "Her ülkenin bir oyu var, dünya bizi izliyor... Tarihin doğru tarafında durmanızı, uluslararası hukukun, özgürlüğün ve barışın yanında olmanızı umuyorum" dedi. (İLKHA)

11’inci kattan düşerek hayatını kaybeden üniversite öğrencisi defnedildi

Endonezyalı Siyaset Bilimci Didik: Bir Müslüman’ın en büyük sınavı Filistin’e karşı tutumudur

Elazığ Ovası’nda 2025 yılı fiğ hasadı başladı

DSÖ: Gazze hastanelerinde 2 milyon kişi için sadece 1500 yatak kapasitesi kaldı

Elazığ'da, Gazze'ye giden aktivistler coşkuyla karşılandı

Sarayiçi İlkokulu öğrencileri 20 Gazzeli yetime sponsor oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, BAE Devlet Başkanı Al Nahyan ile görüştü

Psikolojik Danışman Akgül: Tatil, sadece dinlenmeden ibaret olmamalı

Bingöl Kent Konseyi Başkanlığına Yunus Kuyuldar seçildi

Şeyh İkrime Sabri: Mescid-i Aksa'ya yönelik kapatma, işgalcilerin yeni bir fiili durum dayatmasıdır

Bingöl'de aranan şahıs yakalandı

Bingöl’de su krizi: Mahalle sakinleri yolu trafiğe kapattı

Bingöl’de ev yangını

DİKA yönetim kurulu toplandı: Bölgesel kalkınma hamlesi masaya yatırıldı

Nijeryalı Mühendis Bayero: Filistin'in yanında durmak, insanlığın yanında durmaktır

Altun'dan siyonist rejime tepki: Çıldırmışlık halinin son tezahürü

Gazze için başlatılan açlık grevi sona erdi: Tarihin doğru yerindeyiz

HAMAS: Gazze’deki yardım katliamları ABD gözetiminde gerçekleşiyor

Bursa merkezli 6 ilde dolandırıcılık operasyonu: 8 tutuklama

Şanlıurfa’da yaz aylarının sessiz tehlikesi: Akut gastroenterit uyarısı

Türkiye Gençlik Konseyi yeniden yapılanıyor

Sudan Hızlı Destek Kuvvetleri'nin İHA saldırısında 13 sivil hayatını kaybetti

Siirt’in Kurtalan ilçesinde çıkan yangında kafe kullanılamaz hale geldi

Adana’da motosiklet kazası: 17 yaşındaki genç hayatını kaybetti

Siyonist rejim derinlere saldırıyor ama boşuna: İran'ın yeraltı kaleleri sarsılmadı

Gazze için açlık grevi: Sessizliğe karşı vicdan nöbeti

İstanbul'da yarın 12 saatlik su kesintisi

Trump: ABD doğrudan müdahil olmayacak

Coffee Novella 2. Şubesini açtı

Aile hekiminden alınan raporlar artık ücretli

Yükleniyor