• BIST 100

    9078,43%-1,59
  • DOLAR

    38,46% -0,07
  • EURO

    43,64% -0,22
  • GRAM ALTIN

    4000,36% -1,71
  • Ç. ALTIN

    6629,81% 0,00

BM'den işgal rejiminin Gazze saldırılarına sert tepki

DÜNYA 20.04.2025 00:58:42 0
BM

Birleşmiş Milletler Filistin Özel Raportörü Albanese, Gazze'ye yönelik soykırımından dolayı işgal rejimine sert tepki gösterdi.

Birleşmiş Milletler Filistin Özel Raportörü Albanese, "Uluslararası hukuk, israil'in yaptığını yasaklıyor. Bu bir savaş değil, soykırım saldırısıdır." açıklamasını yaptı.

Albanese, Gazze'deki mevcut durumun yıkıcı olduğunu belirterek, "Gazze'de nüfusun yüzde 90'ı su güvencesizliği yaşıyor, gıda ve ilaca erişim imkanından yoksun. İsrail ordusunun sürekli bombalamalarının yanı sıra bölgedeki siviller fiziksel, psikolojik ve cinsel tacize maruz kalıyor" dedi.

BM Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansının (UNRWA) Gazze'de faaliyet göstermesinin ve uluslararası yardımların girişlerinin engellemesini de eleştiren Albanese, "israil, insani yardımı açıkça reddediyor" diye belirtti.

Albanese, "israil, insani yardıma erişimi tehlikeye atmakla kalmıyor, kelimenin tam anlamıyla bunu inkar ediyor. "israillilerin olsa da israil hükümetinin rehineler hakkında net bir fikri yok. israil hükümeti, Filistin topraklarını Filistinliler olmadan fethetmek istiyor. Bu, etnik temizliktir. Apartheid devleti olan israil, normal bir devlet olarak kabul edilemez." dedi.

Albanese, "Uluslararası Adalet Divanının, İsrail'e, işgal altındaki Filistin topraklarından askeri varlığını çekmesi, bu bölgelerde kurulan yerleşim yerlerini boşaltması ve Filistin halkına ait su, toprak ve diğer doğal kaynaklar üzerindeki kontrolünü sona erdirmesi yönünde bir kararı var.

Bu karar, Filistinlilerin toprakları ve kaynakları üzerindeki haklarının tanıması bakımından, İsrail işgaline karşı güçlü bir hukuki önlem niteliğindedir. Ancak bu durum, İsrail tarafından sürekli ihlal edilmektedir. İnsani yardım yasa gereği zorunludur ve İsrail bu yardıma erişimi tehlikeye atmakla kalmıyor, açıkça ve kelimenin tam anlamıyla bunu inkar ediyor." ifadelerini kullandı.

Uluslararası toplumun tek çözüm olarak sunduğu iki devletli çözümün gerçekleşmesi için Filistinlilerin bu topraklarda olması gerektiğini ifade eden Albanese, "Filistinliler o topraklarda olmazsa iki devlet olmaz. Bir Avrupalı, bir İtalyan olarak benim için bu, bir trajedi. Hala aynı eski çifte standartlara sahip ırkçılarız. Bu bir gerçek. Filistinlilere karşı hiçbir empati duymuyoruz. İsrail'e karşı çözüm her türlü ilişkiyi veto etmek olurdu. Diyaloğa evet ama ticari, askeri veya stratejik ilişkilere girmek zorunda değiller" açıklamasını yaptı. (İLKHA)

Mersin’de “Narkokapan” operasyonu: 112 kişi gözaltına alındı

HÜDA PAR’dan “1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü” mesajı

Van’da Mevlid-i Nebi’ye katılan gençler ve çocuklardan ortak mesaj: Gazze’deki zulüm bitsin artık

Mısır, işgal rejimine çimento sevkiyatını sürdürüyor

Cizreli çocuktan anlamlı bağış: Kumbarasındaki harçlığını Gazze’ye bağışladı

Ramanlı'dan İl Sağlık Müdürü Solmaz'a ziyaret

Diyarbakır'da film gibi kovalamaca

HÜDA PAR Bingöl Gençlik Kolları'ndan boykot yapan esnaflara plaket

ABD ve Ukrayna doğal kaynaklar anlaşmasını imzaladı

2025 Yılı Kurban Hizmetleri Tebliği Resmi Gazete’de yayımlandı

Bursa'da kaçak avcılık operasyonunda 30 kişi gözaltına alındı

HÜDA PAR Milletvekili Demir: Bazı firmaların eksikleri TOKİ'nin çalışmalarına gölge düşürebiliyor

Şanlıurfa’da ihtiyaç sahibi yüzlerce aileye gıda ve hijyen yardımı

BESO Başkanı Çiftçi: Kır düğün salonu sahiplerinin mağduriyeti giderilsin

Mahmud Abbas yönetiminin orman yangınlarına karşı işgale yardım teklifi tepki çekti: "Gazze’de halk işgalci ateşiyle yanarken..."

Şanlıurfa’da polis aracının karıştığı kazada 2 kişi yaralandı

HÜDA PAR Milletvekili Dinç: Meclis'te boykot ürünleri satılıyorsa derhal kaldırılmalı

İşgal rejimi, orman yangınlarını kontrol altına alamıyor

Optisyenler Gözlükçüler Odası Başkanı Erdoğan: Yetkisiz ve denetimsiz ortamlardan gözlük almayın

Pakistan, istihbarat şefini ulusal güvenlik danışmanı olarak atadı

Çiftçiler: Toprak bereketli ama üretim maliyetleri çok yüksek

Çocuklarda primer immün yetersizlik nedir?

İşgal çetesinin Gazze’deki saldırılarında 8 Filistinli şehid oldu

Hafızlık Yarışmasında bölgenin en iyileri belli oldu

Çukobirlik Batman Şube Başkanı Kağba: Pamuk üreticiliğini artırmak zorundayız

İşgalciler Mescid-i Aksa avlularını kirletiyor

HÜDA PAR Bingöl il teşkilatından STK’lara ziyaret

Güney Kore'nin geçici cumhurbaşkanı istifa etti

Mısır ithalatında 1 milyon tonluk tarife kontenjanı açıldı​

Batman’ın geleceği için Ankara’da tarihi buluşma

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ