• BIST 100

    11183,00%1,66
  • DOLAR

    41,26% -0,07
  • EURO

    48,99% 0,82
  • GRAM ALTIN

    4899,19% 0,30
  • Ç. ALTIN

    8025,91% 1,72

BM’den siyonist rejime işgal uyarısı: Tüm faaliyetler derhal durdurulmalı

19 Mart 2025, Çarşamba 12:37
19 Mart 2025, Çarşamba 12:37
BM’den siyonist rejime işgal uyarısı: Tüm faaliyetler derhal durdurulmalı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Birleşmiş Milletler raporuna göre siyonist rejim, Batı Şeria ve Doğu Kudüs’teki işgal faaliyetlerini artırarak uluslararası hukuku ihlal ediyor. BM, işgal faaliyetlerinin durdurulması ve zararların tazmin edilmesi çağrısında bulundu.

Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiserliği'nin yeni yayımladığı rapor, siyonist rejimin işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te yerleşim faaliyetlerini hızlandırdığını ortaya koydu.

Raporda, siyonist rejimin Yahudileri bu bölgelere taşıdığı ve Filistinlilere ait evleri hukuksuz bir şekilde yıktığı belirtildi. Bu durumun, Yahudi çetelerin şiddetini artırdığı ve suçların cezasız kaldığı vurgulandı.

BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri Volker Türk, "Siyonist rejim yerleşim politikası, ilhak girişimleri ve ilgili ayrımcı yasalar, Uluslararası Adalet Divanı tarafından da teyit edildiği üzere uluslararası hukukun ihlalidir. Aynı zamanda Filistinlilerin kendi kaderini tayin hakkını ihlal etmektedir." dedi.

Türk, "Siyonist rejim tüm yerleşim faaliyetlerini derhal ve tamamen durdurmalı, tüm yerleşimcileri geri çekmeli, Filistinli sivillerin zorla tahliye edilmesine son vermeli ve hem güvenlik güçlerinin hem de yerleşimcilerin saldırılarını engellemeli ve cezalandırmalıdır." ifadelerini kullandı.

20 bin yeni konut planı

Rapor, 1 Kasım 2023 ile 31 Ekim 2024 arasındaki dönemi kapsıyor ve bu süre içinde siyonist rejimin Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te büyük bir yerleşim genişlemesi gerçekleştirdiğini ayrıntılı olarak inceliyor. Rapora göre, sadece Doğu Kudüs’te 20 binden fazla yeni konut inşa planı yapıldı. Ayrıca Filistinlilere ait 214 yapının yıkıldığı belirtildi.

Batı Şeria’da ise 10 binden fazla konut inşa ediliyor ve 49 yeni yerleşim karakolu kuruldu. Siyonist rejim, bu bölgelerdeki yerleşimleri birbirine bağlamak için izinsiz yollar inşa ederek Filistinlilerin hareketini kısıtlıyor ve daha fazla Filistin toprağını ele geçiriyor.

Yahudi çete şiddeti

Raporda, siyonist rejimin "yerleşimcilere hükümet hizmetleri sağlamaya yönelik adımlarının sistematik ayrımcılık, ırkçı uygulamalar, baskı ve şiddetin kurumsallaştırılmasına yol açtığı" vurgulandı. BM’ye göre yerleşimciler ve siyonist rejim güçleri arasındaki iş birliği, şiddeti daha da körüklüyor ve suçların cezasız kalmasını sağlıyor.

İstatistiklere göre, Yahudi çeteler ve siyonist rejim güçleri tarafından Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te toplamda 612 Filistinli şehit edildi. Yahudi çetelerin gerçekleştirdiği şiddet olaylarının sayısı 2023’teki 108 vakadan, 2024’te aylık ortalama 118 vakaya yükseldi.

Zorunlu göç ve yıkımlar

BM raporu, siyonist rejimin "inşaat izni eksikliği" bahanesiyle Batı Şeria’da 1779 Filistinli yapıyı yıktığını ve 4 bin 527 kişinin zorla yerinden edildiğini ortaya koydu. Bu rakam, bir önceki rapor dönemine göre yüzde 200 oranında bir artış gösteriyor.

BM Yüksek Komiseri Volker Türk, "Siyonist rejimin kendi sivil nüfusunu işgal ettiği topraklara taşıması savaş suçu teşkil eder." diyerek, uluslararası toplumu siyonist rejimin yerleşim genişlemesine karşı somut adımlar atmaya çağırdı.

Ayrıca Türk, siyonist rejimin Uluslararası Adalet Divanı kararına uyarak yerleşim faaliyetlerini derhal durdurmasını, tüm yerleşimcileri geri çekmesini ve yasa dışı yerleşimlerden kaynaklanan zararları tazmin etmesini talep etti. (İLKHA)

Gazze'deki çocuk hastanesine siyonist saldırı: Sağlık sistemi risk altında

İran’dan Cenevre’de uyarı: israilin Katar’a saldırısı küresel barışı tehdit ediyor

Gazze'de soykırımın 712'nci günü: Saldırılar şiddetlendi, bilanço ağırlaşıyor

Küresel piyasalarda Fed beklentisi

Küresel piyasalarda Fed beklentisi

Karadeniz ve Marmara'da sağanak bekleniyor

FETÖ’nün deniz kuvvetleri yapılanmasında 10 gözaltı kararı

49 ilde tefeci ve dolandırıcılara operasyon: 115 şüpheli yakalandı

Altın fiyatları düşüşte

Döviz kurlarında son durum

Şam: İşgal edilen topraklardan çekilmeden güvenlik anlaşması olmaz

Gazze alevler içinde: İşgalciler gece boyunca sivilleri hedef aldı

Siyonist rejimde ekonomik çöküş: Netanyahu izolasyonu kabul etti

HAMAS: İşgalciler yalanlarla Gazze'deki katliamlarını örtbas ediyor

UNICEF: Gazze'de çocuklar bir cehennemden diğerine sürükleniyor

Gazze'de bir günde 108 şehit: Hastaneler çocuk ve kadınların cansız bedenleriyle doldu

Guterres: BM Güvenlik Konseyi’nin yapısı reforma ihtiyaç duyuyor

Bayrampaşa Belediyesi’ne yolsuzluk soruşturması: 20 tutuklama

Mardin'de boş arazide bir kişinin cansız bedeni bulundu

İran ve Rusya, ortak tatbikat yaptı

AB, işgalci rejime ticaret kısıtlamaları getirmeyi planlıyor

İletişim Başkanı Duran: “israilin Gazze’de başlattığı yeni saldırı dalgası soykırım suçlarının kanlı bir aşamasıdır”

Sumud Filosu'ndaki Sinan Akılotu: Yarın İtalyan filosuyla buluşacağız

Samsun’da kereste fabrikasında yangın

Yemen'de işgalin katlettiği 32 gazeteci defnedildi

Esenyurt’ta servis minibüsü anne ve bebeğine çarptı: 1 ölü

Şanlıurfa’da asansör bakımı sırasında elektrik faciası: 1 ölü

Şırnak'tan Sumud Filosu'na destek:"İnsanlığın ve vicdanın sesi ve direnişi"

Ensarullah, işgal rejimini füze ve İHA'larla hedef aldı, milyonlarca işgalci sığınaklara kaçtı

Bingöl’de köy muhtarı araçta ölü bulundu

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Gazze'deki çocuk hastanesine siyonist saldırı: Sağlık sistemi risk altında

İran’dan Cenevre’de uyarı: israilin Katar’a saldırısı küresel barışı tehdit ediyor

Gazze'de soykırımın 712'nci günü: Saldırılar şiddetlendi, bilanço ağırlaşıyor

Küresel piyasalarda Fed beklentisi

Küresel piyasalarda Fed beklentisi

Karadeniz ve Marmara'da sağanak bekleniyor

FETÖ’nün deniz kuvvetleri yapılanmasında 10 gözaltı kararı