BMGK, Gazze gündemiyle acil toplandı

Tarih: 04.01.2025 00:22 Güncelleme: 04.01.2025 00:22
BMGK, Gazze gündemiyle acil toplandı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült
Haberi Sesli Oku

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, işgal rejiminin Gazze’deki hastanelere yönelik saldırıları ile kentteki sağlık krizi konusunda acil toplandı.

BMGK dönem başkanlığını devralan Cezayir'in Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Amar Bendjama, işgal rejiminin, Filistin halkına yönelik devam eden saldırganlığının endişe verici olduğunu ve Gazze'nin kuzeyinde etnik temizlik yapıldığını belirtti.

Bendjama, "Bu trajediye son vermek için birlikte hareket etmeliyiz. Bu konuda geç davranmak adaletsizliği onaylamaktır. Pasif kalmak insanlığı terk etmektir. Bu Konsey'in Gazze'de derhal, koşulsuz ve kalıcı bir ateşkes talep etmesinin zamanı geldi." dedi.

Pakistan’ın BM Daimi Temsilcisi Asım İftikhar Ahmed de, Gazze'de uluslararası insani hukukunun ihlal edildiğini belirterek, "Hastanelerin, sağlık personelinin, hastaların ve yaralıların kasıtlı olarak hedef alınması, insani hukukun tüm ilkelerine aykırıdır ve hiçbir gerekçesi yoktur." açıklamasını yaptı. 

Ahmed, işgal rejiminin eylemlerinin gerekçesiz olduğunu ve acilen hesap sorulması gerektiğini belirterek, "Bu soykırım kampanyasının ölçeği şaşırtıcı. Niyeti açıkça ortada. Gazze'nin evleri, okulları, hastaneleri ve hatta kültürel mirası harabe halinde. BM ve personeli bile kurtulamadı." diye belirtti.

Ahmed, "Bu bir mülksüzleştirme, etnik temizlik ve imha kampanyası, sivillerin ayrım gözetmeksizin bombalanması ve kritik altyapının sistematik olarak yok edilmesi münferit olaylar değil. Bunlar, bütün bir halkı vatanlarından silmeyi amaçlayan hesaplanmış eylemlerdir." ifadelerini kullandı.

Rusya'nın BM Daimi Temsilcisi Vasily Nebenzya, Moskova'nın işgal rejiminin Gazze topraklarında sivillere yönelik devam eden saldırıları ve bombardımanından ciddi endişe duyduğunu, işgal rejimini uluslararası insanı hukuka uymaya çağırarak, "Hastaneler savaş alanı olamaz, askeri amaçlarla kullanılamazlar. Ve sağlık çalışanlarının sivil görevlerini ve ahlaki görevlerini engelsiz bir şekilde yerine getirmeleri için fırsatlara sahip olmaları gerekir." dedi. (İLKHA)

 

Anahtar Kelimeler: bmgk gazze gündemiyle acil toplandı

Gıda zehirlenmesi şüphesiyle 24 kişi hastaneye kaldırıldı

Nijer ordusuna ait askeri üsse silahlı saldırı: 34 ölü

UAEA: Nükleer tesislere asla saldırılmamalı

İran müzakere şartını açıkladı

Zamir: İran'a karşı önümüzde zorlu günler bizi bekliyor

Balıkesir'de feci kaza: 1 ölü, 1 yaralı

Hawaii'de Kilauea Yanardağı lav püskürttü

Tarımsal destekleme ödemeleri çiftçilerin hebasına aktarılacak

İran'da 5.2 büyüklüğünde deprem

Yumurtalık'ta denize giren iki kardeşten biri hayatını kaybetti

Putin: 3. Dünya Savaşı ihtimali artıyor

Çıkan yangında konteyner küle döndü

Cumhurbaşkanı Erdoğan Ermenistan Başbakanı Paşinyan'ı kabul etti

Otomobil bisiklete çarptı; 3 yaralı

Ege Denizi'nde 4.8 büyüklüğünde deprem

ABD'den İran'a yönelik yeni yaptırımlar

“Gazze’de çocuklar bu yıl da karne alamadı, dünya sınıfta kaldı”

Diyarbakır'da 50 dönüm ekili alan yandı

Kamyonun sıkıştırdığı otomobil orta refüje çıktı

Yemen'de Gazze ve İran'a destek mitingi düzenlendi

İzmir'de orman yangını

Büyükşehir Belediyesi ücretsiz yaz okullarına kayıtlar başladı

Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden MOTAŞ sanal kart uygulamasını başlattı

BM'den çatışmaların kontrol edilemez şekilde yayılabileceği uyarısı

Karnelerini alan Gazzeli kardeşler sevinç ve hüznü birlikte yaşadı

Hafif ticari araç devrildi: 4 yaralı

HÜDA PAR Milletvekili Dinç: Gazze Küresel Vicdan Yürüyüşü çığ gibi büyümeli

İran-Avrupa Zirvesi Cenevre'de başladı

Akdeniz açıklarında 4.4 büyüklüğünde deprem

Husi: Filistin halkının, ümmetin özgür insanlarının ve İran İslam Cumhuriyeti’nin yanındayız

Yükleniyor