-
BIST 100
16088,00%-1,23
-
DOLAR
44,16% 0,22
-
EURO
50,49% -0,78
-
GRAM ALTIN
7134,90% -0,98
-
Ç. ALTIN
11685,77% -0,65
Borcuna en sadık il Hakkari
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Borcuna en sadık il Hakkari
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) verilerinden yapılan derlemeye göre, eylül sonu itibarıyla Türkiye'de takipteki alacakların toplam nakdi krediye oranının en düşük olduğu il yüzde 1,54 ile Hakkari olarak kayıtlara geçti. Hakkari, kredi geri ödemede en başarılı il oldu. Kentin takipteki alacakları ise 43 milyon 640 bin lira olarak gerçekleşti.
Hakkari'yi, Siirt takip etti. Takipteki alacakların toplam nakdi krediye oranının yüzde 1,81 olduğu Siirt'in takipteki alacakları 135 milyon 428 bin lira olarak belirlendi. Siirt'i, yüzde 1,84 ile Kırşehir, yüzde 1,96 ile Rize ve yüzde 1,99 ile Tunceli takip etti.
Kredi geri ödemede en başarısız il Kütahya
Kredisini geri ödemede en başarısız il ise Kütahya oldu. 787 milyon lira civarında takipte alacağı olan kentin, bu alacaklarının toplam nakdi krediye oranı yüzde 7,5 olarak gerçekleşti.
Kütahya'yı, yüzde 7,08 ile Mardin, yüzde 6,44 ile Hatay, yüzde 6,39 ile Adana ve yüzde 6,23 ile Diyarbakır izledi.
63 milyar 188 milyon lirayla takipteki alacak miktarı en fazla olan İstanbul ise yüzde 4,36'lık takipteki alacakların toplam nakdi krediye oranı ile kredi ödemede en başarılı 61. kent olarak belirlendi.
Takipteki alacağı 20 milyar liraya yaklaşan Ankara'da ise söz konusu oran yüzde 3,95 olarak gerçekleşti. Böylece Ankara sıralamada 52. oldu. 5,8 milyar lira takipte alacağı olan İzmir ise yüzde 3,02'lik oran ile 25. sırada yer aldı.
Takipteki alacak tutarı 1 milyar lirayı aşan il sayısı 19 oldu
Takipteki alacakları 1 milyar lirayı geçen il sayısı eylül sonu itibarıyla 19 olarak kayıtlara geçti. İstanbul, Ankara ve İzmir takipteki alacakları en yüksek ilk 3 il oldu. Takipteki alacak tutarı 5,4 milyar lira olan Gaziantep dördüncü ve 4,1 milyar liralık takipteki alacak tutarı ile Kocaeli beşinci sırada yer aldı.
Takipteki alacak tutarı 2-4 milyar lira arasında olan iller Adana, Antalya, Bursa, Konya, Hatay ve Mersin olarak sıralandı. Denizli, Kayseri, Manisa, Diyarbakır, Tekirdağ, Balıkesir, Şanlıurfa ve Samsun takipteki alacak tutarı 1-2 milyar lira arasında yer alan illeri oluşturdu.
CHP’li Mersin Büyükşehir Belediyesinde yolsuzluk operasyonu: 7 kişi tutuklandı
Kuveyt'teki İtalya-ABD hava üssüne insansız hava aracıyla saldırı düzenlendi
Aksaray'da feci kaza: 2 ölü, 4 yaralı
HÜDA PAR Antalya İl Başkanı Durmaz'dan Kadir Gecesi mesajı
Kadir Gecesi’nde “Hediyem Kur’an Olsun” programı: Vatandaşlara Kur’an-ı Kerim hediye edilecek
Macaristan: Ukrayna AB'ye katılmayacak
Bayram yolculuğuna çıkacaklar öneri ve uyarılar
DSÖ: Hastane veya okul bombalamak savaş suçudur
İran Dışişleri Bakanı: Asla ateşkes ve müzakere talebinde bulunmadık
Hark Adası'nda petrol yüklemesi devam ediyor
İran ve Fransa Dışişleri Bakanları görüştü
Fransa gemileri İran'a karşı hiçbir saldırıya katılmayacak
Gaziantep'te otoombil bariyere çarptı: 1 ölü, 2 yaralı
Afganistan'dan Pakistan'a misilleme operasyonları
Eskişehir Umut Kervanı'ndan yetim ve ihtiyaç sahibi çocuklara bayramlık yardımı
Siyonistler Gazze'de polis aracını bombaladı: 8 şehit
Kazakistan'da halk referandum için sandık başında
Rusya'da iki tramvay çarpıştı: 13 yaralı
İngiltere'nin Hürmüz Boğazı çıkmazı
Kırşehir'de uyuşturucu operasyonu: 2 tutuklama
Batmanlı minik Eymen'den Gazze'deki kardeşlerine anlamlı bağış
Uşak merkezli operasyonda 12 şüpheli tutuklandı
HÜDA PAR Denizli İl Başkanı Şani'den Kadir Gecesi mesajı
Diyarbakır’da sağanak yağış taşkınlara neden oldu
Mardin’de sağanak etkisini sürdürüyor: Dereler taştı, yollar göle döndü
HAMAS'tan Tubas'taki siyonist katliama tepki
İranlı kadından saldırılar karşısında dikkat çeken sözler: Filistinli çocuklar yıllardır bu şartlarda yaşıyor
Adalet Bakanlığı: Tüketici uyuşmazlıklarında arabuluculuk etkin çözüm sağlıyor
Gazze'de son 24 saatte 5 şehit ve 8 yaralı
Tünelde müzikli eğlenceye 180 bin lira ceza
Yükleniyor






