• BIST 100

    10746,98%0,04
  • DOLAR

    40,59% 0,02
  • EURO

    47,10% 1,43
  • GRAM ALTIN

    4394,42% 2,22
  • Ç. ALTIN

    7018,29% 1,30

Bosna Hersek halkı Türkiye ve Suriye’deki depremzedeler için seferber oldu

12 Şubat 2023, Pazar 07:05
12 Şubat 2023, Pazar 07:05
Bosna Hersek halkı Türkiye ve Suriye’deki depremzedeler için seferber oldu
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Bosna Hersek halkı Türkiye ve Suriye’deki depremzedeler için seferber oldu

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Türkiye ve Suriye için ilk günden itibaren seferber olan Bosna Hersek’te yardım kampanyaları devam ediyor. Bosna Hersek halkı Türkiye ve Suriye’deki depremzedeler için seferber oldu.

Merkez üssü Kahramanmaraş olan depremlerin ardından arama-kurtarma ekiplerini Türkiye’ye gönderen Bosna Hersek’te, farklı sivil toplum örgütlerince düzenlenen büyük yardım kampanyaları ile de depremzedelerle yardımlar devam ediyor. Başkent Saraybosna’nın birçok yerinde farklı yardım kuruluşları tarafından yardım toplama merkezleri oluşturulurken, binlerce Bosna Hersek vatandaşı da günlerdir kampanyalara destek olmaya ve bu merkezlere yardımlarını getirmeyi sürdürüyor. Getirilen yardımlar arasında kışlık giysiler ön plana çıkarken, çok sayıda insan ısıtıcı, battaniye, yastık, hijyen malzemesi ve uyku tulumu da getiriyor.

Türkiye’nin Saraybosna Büyükelçisi Sadık Babür Girgin de Bosna Hersek’in en büyük insani yardım kuruluşlarından biri olan “Pomozi.ba” tarafından düzenlenen kampanya kapsamında yardımların toplandığı Saraybosna’daki merkezlerden birini ziyaret etti. Büyükelçi Girgin, “Pomozi.ba” yetkililerinden aldıkları bilgilere göre daha önce hiçbir kampanya bu kadar yoğun ilgi görmediğini aktararak, tüm Bosna Hersekli vatandaşlara teşekkür etti. Birçok ülkeden yardım eli uzattığını hatırlatan Girgin, depremzedelerin en çok çadır, battaniye ve ısıtıcılara ihtiyaç duyduğunu aktardı. Girgin, Bosna Hersek’in Türkiye’deki arama-kurtarma çalışmaları için daha önce ekiplerini de gönderdiğini belirterek, Türkiye’nin her daim Bosna Hersek’in yanında olduğunu ve bugün de Bosna Hersek’in Türkiye’nin yanında olduğunu vurguladı.

Boşnak bakan yardım merkezinde gönüllü oldu
Saraybosna Kantonu Eğitim Bakanı Naida Hota Muminovic, “Pomozi.ba” yardım merkezlerinden birinde yüzlerce kişi gönüllü olarak çalıştı. Muminovic yaptığı açıklamada, bazı arkadaşları ile buraya yardımcı olmaya geldiğini belirterek, “Elimizden geldiğince yardım etmeye çalışıyoruz. Türkiye ve Suriye’yi etkileyen bu felakette, ortaya koyduğumuz her çabadan iyi bir şeylerin ortaya çıkacağına inanıyoruz” dedi.
Saraybosna halkının yardım kampanyasına yoğun ilgi göstererek bir kez daha ne kadar yardımsever olduğunu gösterdiğini vurgulayan Muminovic, “Bosna Hersek halkının ne zaman bir yerde bir felaket olsa birlik içinde olduğunu düşünüyorum. Bu nedenle bu krizde de birlik olmaya, kalplerimizi ve düşüncelerimizi faydalı şeylere yönlendirmeye gayret edeceğiz” dedi.

'Bir tır yarın Türkiye’ye gönderilecek'
Pomozi.ba Derneği Başkanı Elvir Karalic ise Bosnalıların gösterdiği yoğun ilgiden memnuniyet duyduklarını belirterek, içinde ısıtıcı, uyku tulumları ve en temel diğer ihtiyaçların bulunduğu bir tır yardım malzemesini yarın Türkiye’ye göndermeyi planladıklarını, hafta sonuna kadar ise daha büyük bir yardım konvoyunun yola çıkacağını söyledi. Karalic, Pomozi.ba olarak bugüne dek yüzlerce yardım kampanyası düzenlediklerini hatırlatarak, Türkiye ve Suriye için düzenledikleri bu yardım kampanyasının bugüne kadar en yoğun ilgi gören kampanya olduğunu dile getirdi.

Uluslararası Saraybosna Üniversitesi yardım toplama merkezi oldu
Ülkenin birçok farklı şehrinde Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen vatandaşlar için yardım kampanyaları düzenlenirken, 2004 yılında Türk ve Boşnak iş insanlarının girişimleri ile kurulan Uluslararası Saraybosna Üniversitesi (IUS) de başkent Saraybosna’daki önemli yardım toplama merkezlerinden biri oldu. Onlarca Türk ve Boşnak öğrencinin gönüllü olarak çalıştığı bu merkezde toplanan giysi, hijyen malzemeleri, ısıtıcı, battaniye gibi yardımların en kısa zamanda Türkiye’ye gönderileceği ifade edildi.
Öte yandan, Bosna Hersek İslam Birliğinin yanı sıra belediyeler tarafından da başlatılan yardım kampanyaları da devam ediyor.
[gallery ids=',110097,110098,110099,110100,110101,110102,110103,110104,110105,110106,110107,110108']

Hatay'da 3,9 büyüklüğünde deprem

Ukrayna Soçi'de petrol deposunu vurdu!

Siyonist ordudan itiraf: Askerler arasında Gazze intihar vakaları artıyor

Soykırımın baş destekçisi ABD İstanbul'da protesto edildi

Küçük uçak Avustralya ile Tazmanya arasında kayboldu

Rusya ve Çin donanmalarından Japon Denizi'nde ortak tatbikat

HÜDA PAR Milletvekili Faruk Dinç Mersin’de esnaf ve vatandaşlarla buluştu

Siirtli çocuklardan vicdanlara çağrı: Gazze'de artık çocuklar ölmesin

Malatya'dan Gazze'deki soykırıma tepki: Kadın, yaşlı ve çocuklar açlıktan ölürken dünya sessiz

Siyonist işgalcilerin saldırılarında 119 sivil daha katledildi

Siirt’te “Gazze Ölüyor, ayağa kalk!” çağrısıyla yaşanan soykırıma tepki gösterildi

Şırnak’ta örtü yangını havadan ve karadan müdahale ile söndürüldü

Yemen açıklarında tekne alabora oldu: 20 ölü

Mescid-i Aksa’ya yapılan baskınlara Dışişleri Bakanlığından kınama

Yetimler Vakfı Gaziantep Temsilciliği dualarla açıldı

UNICEF: Sudan'da çocuklar, açlık ve hastalık yüzünden risk altında

D-100 kara yolunda zincirleme kaza: 3 yaralı

Şırnak’ta örtü yangını

Tarıma yeni teşvik paketi

HÜDA PAR'ın düzenlediği "Son Kale Aile" panelinde "aile hakemliği" önerisi

Umut Kervanı Tarsus'ta yetim ve ihtiyaç sahibi ailelere gıda yardımı yaptı

Ukrayna: İstanbul görüşmelerinin devamı için hazırlık yapıyoruz

BM: Gazze'de açlık çeken kadın ve çocukların durumu kabul edilemez

Malatya'da aracın çarptığı yaya yaralandı

Brezilya: ABD'ye yanıt vermek için çalışma yürütüyoruz

Dr. Cansever Dokuz: Tarihte dinin olmadığı toplumlar vardır ama ailenin olmadığı toplum yoktur

Balıkesir'de 5 kilogram esrar ele geçirildi: 1 gözaltı

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Mısırlı mevkidaşı ile görüştü

Temmuzda Mescid-i Aksa’ya 27 baskın düzenlendi: Harem-i İbrahim’de 51 kez ezan engellendi

Gaziantep'te ormanlık alanlara girişler yasaklandı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Hatay'da 3,9 büyüklüğünde deprem

Ukrayna Soçi'de petrol deposunu vurdu!

Siyonist ordudan itiraf: Askerler arasında Gazze intihar vakaları artıyor

Soykırımın baş destekçisi ABD İstanbul'da protesto edildi

Küçük uçak Avustralya ile Tazmanya arasında kayboldu

Rusya ve Çin donanmalarından Japon Denizi'nde ortak tatbikat

HÜDA PAR Milletvekili Faruk Dinç Mersin’de esnaf ve vatandaşlarla buluştu