• BIST 100

    9271,41%-0,73
  • DOLAR

    39,54% 0,16
  • EURO

    45,52% 0,21
  • GRAM ALTIN

    4301,48% 0,02
  • Ç. ALTIN

    6927,68% 0,00

Bosna Hersek halkı Türkiye ve Suriye’deki depremzedeler için seferber oldu

12 Şubat 2023, Pazar 07:05
01 Ocak 0001, Pazartesi 12:00
Bosna Hersek halkı Türkiye ve Suriye’deki depremzedeler için seferber oldu
Tarih: 07:05 - 12 Şubat 2023
Güncelleme: 12:00 - 01 Ocak 0001

Bosna Hersek halkı Türkiye ve Suriye’deki depremzedeler için seferber oldu

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Türkiye ve Suriye için ilk günden itibaren seferber olan Bosna Hersek’te yardım kampanyaları devam ediyor. Bosna Hersek halkı Türkiye ve Suriye’deki depremzedeler için seferber oldu.

Merkez üssü Kahramanmaraş olan depremlerin ardından arama-kurtarma ekiplerini Türkiye’ye gönderen Bosna Hersek’te, farklı sivil toplum örgütlerince düzenlenen büyük yardım kampanyaları ile de depremzedelerle yardımlar devam ediyor. Başkent Saraybosna’nın birçok yerinde farklı yardım kuruluşları tarafından yardım toplama merkezleri oluşturulurken, binlerce Bosna Hersek vatandaşı da günlerdir kampanyalara destek olmaya ve bu merkezlere yardımlarını getirmeyi sürdürüyor. Getirilen yardımlar arasında kışlık giysiler ön plana çıkarken, çok sayıda insan ısıtıcı, battaniye, yastık, hijyen malzemesi ve uyku tulumu da getiriyor.

Türkiye’nin Saraybosna Büyükelçisi Sadık Babür Girgin de Bosna Hersek’in en büyük insani yardım kuruluşlarından biri olan “Pomozi.ba” tarafından düzenlenen kampanya kapsamında yardımların toplandığı Saraybosna’daki merkezlerden birini ziyaret etti. Büyükelçi Girgin, “Pomozi.ba” yetkililerinden aldıkları bilgilere göre daha önce hiçbir kampanya bu kadar yoğun ilgi görmediğini aktararak, tüm Bosna Hersekli vatandaşlara teşekkür etti. Birçok ülkeden yardım eli uzattığını hatırlatan Girgin, depremzedelerin en çok çadır, battaniye ve ısıtıcılara ihtiyaç duyduğunu aktardı. Girgin, Bosna Hersek’in Türkiye’deki arama-kurtarma çalışmaları için daha önce ekiplerini de gönderdiğini belirterek, Türkiye’nin her daim Bosna Hersek’in yanında olduğunu ve bugün de Bosna Hersek’in Türkiye’nin yanında olduğunu vurguladı.

Boşnak bakan yardım merkezinde gönüllü oldu
Saraybosna Kantonu Eğitim Bakanı Naida Hota Muminovic, “Pomozi.ba” yardım merkezlerinden birinde yüzlerce kişi gönüllü olarak çalıştı. Muminovic yaptığı açıklamada, bazı arkadaşları ile buraya yardımcı olmaya geldiğini belirterek, “Elimizden geldiğince yardım etmeye çalışıyoruz. Türkiye ve Suriye’yi etkileyen bu felakette, ortaya koyduğumuz her çabadan iyi bir şeylerin ortaya çıkacağına inanıyoruz” dedi.
Saraybosna halkının yardım kampanyasına yoğun ilgi göstererek bir kez daha ne kadar yardımsever olduğunu gösterdiğini vurgulayan Muminovic, “Bosna Hersek halkının ne zaman bir yerde bir felaket olsa birlik içinde olduğunu düşünüyorum. Bu nedenle bu krizde de birlik olmaya, kalplerimizi ve düşüncelerimizi faydalı şeylere yönlendirmeye gayret edeceğiz” dedi.

'Bir tır yarın Türkiye’ye gönderilecek'
Pomozi.ba Derneği Başkanı Elvir Karalic ise Bosnalıların gösterdiği yoğun ilgiden memnuniyet duyduklarını belirterek, içinde ısıtıcı, uyku tulumları ve en temel diğer ihtiyaçların bulunduğu bir tır yardım malzemesini yarın Türkiye’ye göndermeyi planladıklarını, hafta sonuna kadar ise daha büyük bir yardım konvoyunun yola çıkacağını söyledi. Karalic, Pomozi.ba olarak bugüne dek yüzlerce yardım kampanyası düzenlediklerini hatırlatarak, Türkiye ve Suriye için düzenledikleri bu yardım kampanyasının bugüne kadar en yoğun ilgi gören kampanya olduğunu dile getirdi.

Uluslararası Saraybosna Üniversitesi yardım toplama merkezi oldu
Ülkenin birçok farklı şehrinde Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen vatandaşlar için yardım kampanyaları düzenlenirken, 2004 yılında Türk ve Boşnak iş insanlarının girişimleri ile kurulan Uluslararası Saraybosna Üniversitesi (IUS) de başkent Saraybosna’daki önemli yardım toplama merkezlerinden biri oldu. Onlarca Türk ve Boşnak öğrencinin gönüllü olarak çalıştığı bu merkezde toplanan giysi, hijyen malzemeleri, ısıtıcı, battaniye gibi yardımların en kısa zamanda Türkiye’ye gönderileceği ifade edildi.
Öte yandan, Bosna Hersek İslam Birliğinin yanı sıra belediyeler tarafından da başlatılan yardım kampanyaları da devam ediyor.
[gallery ids=',110097,110098,110099,110100,110101,110102,110103,110104,110105,110106,110107,110108']

Şanlıurfa’da isyanın yaşandığı cezaevi yıkılıyor

Yerinde dönüşüm ve hibe-kredileri için son gün 30 Haziran

Bingöl'de 15.300 kök kenevir ele geçirildi

Son 24 saatte 144 şehit: Gazze Şeridi'nde şehit sayısı 55 bin 637'yi aştı

Hamanei: ABD’nin müdahalesi telafisi olmayan zararlara yol açacaktır

Ağrı'da trafik sorunları büyüyor! Yanlış parklar ve plansızlık, vatandaşı zorluyor

YKS öncesi uzmanından öğrencilere ve velilere önemli tavsiyeler

İşgalci siyonit rejim Suriye'nin Kuneytire şehrinde evleri yıkıyor

İran’a siber saldırı düzenlendi

Enerji ve teknoloji şöleni Batman'da gerçekleşti: DicleFest yoğun ilgi gördü

HÜDA PAR Adana İl Başkanı Beyazçiçek’ten Ceyhan’a ziyaret

HÜDA PAR heyeti Balıkesir'de temaslarda bulundu

İran'daki uçuş yasağı uzatıldı

100 milyon TL'lik Kaçak çanta ve saat ele geçirildi

İran'da siyonizm yanlısı içerikler paylaşan bir kişi yakalandı

Batman'da uyuşturucu operasyonu: 10 kilo skunk ele geçirildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Saldırılar konusunda teyakküz halindeyiz, her türlü senaryoya hazırız

Faiz kararı yarın açıklanacak: Ekonomistler sabit kalmasını bekliyor

Adana'da park halindeki minibüs yandı

Guterres: Açlık içindeki Filistinlilerin öldürülmesi kabul edilemez

İran füzeleri, hahamların hurafelerini alay konusu yaptı!

İran'dan siyonist rejime 400 balistik füze: En az 24 ölü, 840 yaralı

Siyonist rejim Batı Şeria'da 60 Filistinliyi esir aldı

Gaziantep'te yağma suçundan aranan 2 kişi yakalandı

Vali Şıldak: Uyuşturucu ile mücadelede din adamlarına büyük görevler düşüyor

Gökhan: İslami düğünler kadın ve erkeğin mahremiyetini koruyor

Sanayi sitesindeki iş yerinde patlama: 3 işçi yaralandı

Adana'da zincirleme trafik kazası

Endonezya'da yanardağ patladı

Gaziantep'te 22 yıl hapis cezası bulunan hükümlü yakalandı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Şanlıurfa’da isyanın yaşandığı cezaevi yıkılıyor

Yerinde dönüşüm ve hibe-kredileri için son gün 30 Haziran

Bingöl'de 15.300 kök kenevir ele geçirildi

Son 24 saatte 144 şehit: Gazze Şeridi'nde şehit sayısı 55 bin 637'yi aştı

Hamanei: ABD’nin müdahalesi telafisi olmayan zararlara yol açacaktır

Ağrı'da trafik sorunları büyüyor! Yanlış parklar ve plansızlık, vatandaşı zorluyor

YKS öncesi uzmanından öğrencilere ve velilere önemli tavsiyeler