• BIST 100

    9167,58%0,98
  • DOLAR

    38,54% 0,33
  • EURO

    43,62% 0,20
  • GRAM ALTIN

    4016,84% 0,33
  • Ç. ALTIN

    6526,84% 0,67

“Boykot ürünleri okul kantinlerine girmemeli”

GÜNDEM 28.08.2024 13:04:00 0
“Boykot ürünleri okul kantinlerine girmemeli”

“Boykot ürünleri okul kantinlerine girmemeli”

Gazze Şeridinde siyonistlerin okul yaşındaki çocukları vahşice katletmeye devam ettiklerini belirten HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, çocuk katillerine destek veren firmaların ürünlerinin okul kantinlerinde satılmaması çağrısında bulundu. 

9 Eylül'de orta öğretimlerin ders başı yapacaklarını hatırlatan ve hayırlı olması temennisinde bulunan Başkan Şahin, “Bizim burada özellikle HÜDA PAR olarak önümüze aldığımız, üzerinde durduğumuz, hassasiyet gösterdiğimiz ve halkımıza, eğitim kurumlarımızın yöneticilerine hatırlatmak istediğimiz husus şudur: Okullardaki kantinlerde siyonist israil'e destek veren firmaların ürünlerinin satılmaması konusunda hassas olmalılar” dedi. 

Başkan Şahin devamla, “Bakın sevinçle diyoruz ki işte 9 Eylül'de okullarımız açılacak, evlatlarımız, çocuklarımız okullara gidip artık eğitim görmeye tekrar başlayacaklar bir tatilin sonunda. Fakat bahsini ettiğimiz İsrail Filistin'de, Gazze'de bizim çocuklarımızı, o okullara gidecek yaştaki çocuklarımızı durmadan öldürüyor. Bombalarla, insanlık dışı bir muameleyle parçalıyor ve bazı firmalar bütün kamuoyunun bütün ısrarlarına, bütün itirazlarına, bütün karşı çıkışlarına rağmen İsrail'e olan desteklerini, Siyonistlere olan desteklerini gizlemiyorlar, devam ettiriyorlar” ifadelerini kullandı. 

Yetkililere çağrıda bulunan Başkan Şahin, “Biz de diyoruz ki insan olan herkesin bu firmaların ürettikleri ürünleri almaması noktasında bizim ısrarcı bir tavrımız vardır ve kesinlikle bu ürünlerin alınmaması noktasındaki ısrarımızın sürülmesi lazım. Tabi bu tavır bütün kurumlara düşer. Özellikle de Milli Eğitim kurumlarının yöneticilerine çağrımızı yapıyoruz. Lütfen Gazze'de, Filistin'de çocuklarımızı öldüren, İsrail'e destek veren firmaların ürünlerini okullarınızın kantinlerine sokmayın. Bunu engelleyin.” diye konuştu. 

Söz konusu firmaların dolaylı olarak katliama ortak olduklarını belirten Başkan Şahin, “Zira eğittiğimiz o çocuklarımızın kardeşleri Filistin'de, Gazze'de siyonistlerin bombalarıyla parçalanıyorlar ve bu firmalar da o çocuklarımızın öldürülmelerine bir anlamda, zımnen de olsa destek veriyorlar. Dolayısıyla HÜDA PAR olarak çağrımızı yine ediyoruz. Okullarımızın kantinlerine İsrail’i destekleyen firmaların ürünleri konulmasın.” dedi. 

Okul kantinlerin yerli ürünleri tercih etmeleri gerektiğini vurgulayan Şahin, “Tabii dediğiniz gibi yani bu kantinlerde o firmaların hangi ürünleri satılıyorsa mutlaka yerli alternatifleri de var. Mutlaka bunu üreten Türk firmaları, Müslüman ülkelerin firmaları, daha doğrusu; İsrail’e siyonistlere destek vermeyen firmalar da bu ürünlerin bir benzerini, bir alternatifini üretiyordur. Kalitesi düşük de olsa biz çocuklarımıza siyonistlere destek veren firmaların ürünlerinin verilmesini istemiyoruz. Ebeveynler olarak istemiyoruz, Müslümanlar olarak istemiyoruz, halk olarak istemiyoruz. Mutlaka bu ürünlerin muadilleri bulunarak onlar tercih edilsin. Mutlaka benzer kalitede ürünler vardır. Mutlaka alışkanlıklardan vazgeçilmeli, siyonistlere destek veren firmaların ürünlerini kantinlerimizde satılmasına, çocuklarımıza teşhir edilmesine ve çocuklarımızın ulaşabileceği yerlerde olmasını istemiyoruz.” İfadelerine yer verdi.

Çocuklara boykot kültürünün aşılanması gerektiğine dikkat çeken Şahin, “Diğer bir çağrımız da hem eğitimcilere hem de velilerin, ebeveynlerine çocuklarımıza boykot kültürünü aşılayalım, öğretelim. Yani çocuklarımız da gidip kantinden, marketten bir şey aldıklarında dikkat etsinler, bu alacağımız, bu tüketeceğimiz, yiyeceğimiz, içeceğimiz ürün boykot etmemiz gereken bir ürün mü değil mi bilsinler” dedi.

Şanlıurfa'da maddi hasarlı trafik kazası

ABD, Suudi Arabistan'a 3.5 milyar dolarlık silah satacak

HÜDA PAR heyetinden Bingöl köylerine ziyaret

Hindistan Pakistan'dan yapılan ithalatı yasakladı

Oğraş: Zorunlu eğitim gençlerin iş gücü piyasasında yer edinmesini zorlaştırmaktadır

Sanayi sitesi esnafından yüzde 300 kira zammına tepki: Kepenkler kapatıldı

Endonezya'da 6 büyüklüğünde deprem

Siirt'te Kur’an-ı Kerim ziyafeti etkinliği

Anamur'dan hacı adayları kutsal topraklara dualarla uğurlandı.

Vali Kızılkaya’dan uyarı: Yol konforuna aldanmayın, hız kurallarına uyun

Mardin’de 4 katlı binada yangın paniği

Hindistan'da dini festival sırasında izdiham: 6 ölü, 30 yaralı

Prof. Dr. Yılmaz: Malatya'da çok iyi karaciğer nakil cerrahları yetişiyor

Batman'da uyuşturucu operasyonu

Pakistan'da maymun çiçeği vakalarında artış

Gaziantep'te uyuşturucu operasyonu: 5 gözaltı

İran’da kum fırtınası

TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder hayatını kaybetti

Hafif ticari araç ile otomobil çarpıştı: 9 yaralı

Gaziantep'te suç örgütüne operasyon: 50 gözaltı

Dünya birincisi hafızlardan Diyarbakır Ulu Camii’nde Kur’an ziyafeti

Bingöl’de ters laleler görsel şölen sunuyor

Gaziantepliler: Muhtaç insanlara katkı sunan etkinlikleri sahiplenmek gerekiyor

Şanlıurfa'da yakıt tankeri alev aldı

Fırıncıların sıcak havalarla imtihanı başladı

Siyonist işgalciler 97 gündür Tulkerem’i kuşatmış durumda: Binlerce aile göç etti, yüzlerce ev yıkıldı

Batman'da 52 yıllık husumet barışla sona erdi

Gazze’de ekmek değil, toprak yiyoruz

Bingöl'e 19 doktor ataması yapıldı

Siirt Belediyesi, Mahalle Buluşmaları'nda vatandaşın taleplerine çözüm üretiyor

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ