-
BIST 100
16280,04%0,17
-
DOLAR
44,21% 0,06
-
EURO
51,23% 0,39
-
GRAM ALTIN
7063,89% -0,68
-
Ç. ALTIN
11551,39% -0,28
Bozuk gıdalar online alışveriş sepetinde!
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Bozuk gıdalar online alışveriş sepetinde!
Salgınla birlikte karantinada olan, risk grubunda bulunan ya da evden çıkmak istemeyen vatandaşlar, gıda alışverişini 'online' kanallardan yapıyor. Ancak bu konuda son zamanlarda şikâyetler ciddi anlamda yükseldi. Taşıma maliyeti sebebiyle ürünlere zaten olduğundan daha fazla ödeme yapmak zorunda kalan bu durumdaki vatandaşlar, eksik ve hatalı paketlerin geldiğini belirtiyor. Ayrıca tüketiciler; tazeliğini kaybetmiş, çürümeye yakın sebze ve meyvelerin paketlere girdiğini; ambalajlı siparişlerde ise son kullanma tarihi geçmiş ya da geçmek üzere olan ürünlerin gönderildiğini ifade ediyor.
PAZAR BÜYÜYOR, AMA!..
TESK Başkanı Bendevi Palandöken, yılın ilk yarısında online market pazarının yüzde 434 büyüyerek 1,8 milyar liraya ulaştığını, son günlerde de vaka sayılarındaki artışla birlikte eve kapanmaların ve internetten gıda alışverişinin yükseldiğini söyledi. Palandöken 'Eksik, hatalı ya da tarihi geçmiş ürünler gönderilebiliyor. Seçilen ürünlerin yerine benzer ya da farklıları, tercih edilen markanın dışında, daha pahalı ya da daha ucuz olanları gönderilebiliyor. Sipariş listesindeki bazı ürünler, ücreti ödendiği hâlde stokta tükendiği gerekçesiyle koyulmuyor. Bunların yerine listedeki diğer ürünlerin miktarlarında değişiklik yapılarak faturaya yansıtılıyor. Bu sebeple verilen siparişler, seçilen ürün ve markalar, fatura gibi dokümanlar dikkatlice incelenmeli' dedi.
BOZUK ÜRÜN, AÇIK AMBALAJ
Taze sebze ve meyve ile şarküteri ürünlerinin de bozuk gönderildiğini ifade eden Palandöken, şöyle devam etti: Havaların sıcak gitmesi ve taşıma esnasındaki şartlar nedeniyle, ürünler vatandaşa ulaştığında tazeliğini çoktan kaybetmiş oluyor. Hatta birçok ürün bozuk ya da ambalajı açılmış şekilde gidiyor. Elde kalan ürünlerin gönderildiğine dair çok şikayet var. Muadil ürün göndermek de moda oldu. Bunlar, işini düzgün yapan firmaları olumsuz etkiliyor. Virüsten korunmak için evden çıkmadan alışveriş yapmak isteyen vatandaşlar mağdur olmamalı. Gerekli durumlarda tüketici haklarına başvurmaktan çekinilmemeli. Güvenilir sitelerden alışveriş yapılmalı.
Çanakkale Zaferi'nin 111'inci yıl dönümü Diyarbakır'da kutlandı
MSB: Uluslararası toplumun sorumluluğunu yerine getirmesi çağrımızı yineliyoruz
Malatya'da 750 gramın altında doğan üç prematüre bebek sağlığına kavuştu
Ticaret Bakanlığı sahte ilan ve dolandırıcılığa karşı EİDS ile önlem alıyor
İncirlik Üssü'ne ikinci Patriot sistemi konuşlandırılıyor
Umut Kervanı Tarsus, ihtiyaç sahiplerine yardımda bulundu
Bayramda sağlıklı beslenme için uzmanından kritik uyarılar
Malatya'da gıda güvenliği için denetimler yoğunlaştı
Gaziantep'te baklava mesaisi: Ustaları siparişlere yetişmeye çalışıyor
HAMAS, Ali Laricani'nin şehadeti nedeniyle İran'a başsağlığı dileklerini iletti
İzmir’de silahlı saldırıda 2 kişi tutuklandı
Malatya'da bayram öncesi denetimler artırıldı
Ümmet sessiz, Mescid-i Aksa 19 gündür esir
Elektrikli araçlar seyir halindeyken şarj olacak projede başarı sağlandı
Cansuyu’ndan Halep’e Ramazan Desteği: 300 Bin Ekmek ve 2 TIR Giysi Dağıtıldı
HÜDA PAR Batman İl Başkanı Şahin: Daha özgür ve huzurlu bayramlar için dua edelim
BM: İran savaşı sürerse küresel açlık şiddetlenecek
Beyaz et, yumurta, nohut ve kuru fasulye ihracatı sınırlandırıldı
Keşm Adası neden hedefte? Hürmüz'de kritik düğüm
İşgal rejimi Batı Şeria’da çoğu esir eşi 16 kadını alıkoydu
Müftü Yardımcısı Kiraz: Kabirler yaşayanlar için ibret vesilesidir
Kastamonu’da denizlerde fırtına uyarısı
Çarşı ve pazarlarda bayram bereketi ve yoğunluğu yaşanıyor
Avrupa, Trump'ın yardım çağrısını neden reddetti?
Endonezya, artan riskler nedeniyle Gazze’ye asker gönderme planını erteledi
Niğde’de uyuşturucu operasyonu: 4 kişi tutuklandı
Kayseri’de 214 kilogram uyuşturucu hap ele geçirildi
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan 18 Mart Çanakkale Zaferi mesajı
Batman'da nesli tehlike altındaki toy kuşu kameralara yansıdı
Buşehr Nükleer Santrali'ne füze saldırısı: Uluslararası Atom Ajansı'ndan uyarı
Yükleniyor







