• BIST 100

    10275,75%0,46
  • DOLAR

    39,81% 0,10
  • EURO

    46,90% 0,33
  • GRAM ALTIN

    4274,45% 0,36
  • Ç. ALTIN

    6794,97% -0,20

Bozuk gıdalar online alışveriş sepetinde!

28 Eylül 2020, Pazartesi 08:44
01 Ocak 0001, Pazartesi 12:00
Bozuk gıdalar online alışveriş sepetinde!
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Bozuk gıdalar online alışveriş sepetinde!

Salgınla birlikte karantinada olan, risk grubunda bulunan ya da evden çıkmak istemeyen vatandaşlar, gıda alışverişini 'online' kanallardan yapıyor. Ancak bu konuda son zamanlarda şikâyetler ciddi anlamda yükseldi. Taşıma maliyeti sebebiyle ürünlere zaten olduğundan daha fazla ödeme yapmak zorunda kalan bu durumdaki vatandaşlar, eksik ve hatalı paketlerin geldiğini belirtiyor. Ayrıca tüketiciler; tazeliğini kaybetmiş, çürümeye yakın sebze ve meyvelerin paketlere girdiğini; ambalajlı siparişlerde ise son kullanma tarihi geçmiş ya da geçmek üzere olan ürünlerin gönderildiğini ifade ediyor.

PAZAR BÜYÜYOR, AMA!..

TESK Başkanı Bendevi Palandöken, yılın ilk yarısında online market pazarının yüzde 434 büyüyerek 1,8 milyar liraya ulaştığını, son günlerde de vaka sayılarındaki artışla birlikte eve kapanmaların ve internetten gıda alışverişinin yükseldiğini söyledi. Palandöken 'Eksik, hatalı ya da tarihi geçmiş ürünler gönderilebiliyor. Seçilen ürünlerin yerine benzer ya da farklıları, tercih edilen markanın dışında, daha pahalı ya da daha ucuz olanları gönderilebiliyor. Sipariş listesindeki bazı ürünler, ücreti ödendiği hâlde stokta tükendiği gerekçesiyle koyulmuyor. Bunların yerine listedeki diğer ürünlerin miktarlarında değişiklik yapılarak faturaya yansıtılıyor. Bu sebeple verilen siparişler, seçilen ürün ve markalar, fatura gibi dokümanlar dikkatlice incelenmeli' dedi.

BOZUK ÜRÜN, AÇIK AMBALAJ

Taze sebze ve meyve ile şarküteri ürünlerinin de bozuk gönderildiğini ifade eden Palandöken, şöyle devam etti: Havaların sıcak gitmesi ve taşıma esnasındaki şartlar nedeniyle, ürünler vatandaşa ulaştığında tazeliğini çoktan kaybetmiş oluyor. Hatta birçok ürün bozuk ya da ambalajı açılmış şekilde gidiyor. Elde kalan ürünlerin gönderildiğine dair çok şikayet var. Muadil ürün göndermek de moda oldu. Bunlar, işini düzgün yapan firmaları olumsuz etkiliyor. Virüsten korunmak için evden çıkmadan alışveriş yapmak isteyen vatandaşlar mağdur olmamalı. Gerekli durumlarda tüketici haklarına başvurmaktan çekinilmemeli. Güvenilir sitelerden alışveriş yapılmalı.

Muğla açıklarında 19 düzensiz göçmen yakalandı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel hakkında 4 ayrı soruşturma

Dışişleri Bakanı Fidan, İranlı mevkidaşı Erakçi ile görüştü

Siyonist işgalciler Lübnan'a yoğun hava saldırıları düzenledi

Sürücünün direksiyon hâkimiyetini kaybettiği otomobil takla attı: 3 yaralı

Çin'den AB'ye misilleme

ABD'de meydana gelen selde 67 ölü, 11 kayıp

Almanya'da orman yangınları kontrol altına alınamıyor

BRICS zirvesi ortak bildirisi: israil tüm Filistin topraklarından çekilmeli

Kovancılar-Bingöl kara yolunda kaza: 1 yaralı

Çankırı'da orman yangını

Umut Kervanı’ndan kaybolan Alzheimer hastası için arama desteği

Siyonist işgalcilerin Gazze'ye son saldırılarında 77 şehit

Elazığ'da 3.6 büyüklüğünde deprem

Rusya: Ukrayna'da Patriot hava savunma sistemi imha edildi

Bolu'da orman yangını

Rutte: Çin'in Tayvan'a saldırması çatışmaları tetikler

ABD'den Ukrayna’ya patriot gönderme sinyali

HÜDA PAR heyeti Elazığ'da vatandaşların sorunlarını dinledi

İşgalin bugünkü saldırılarında 61 kişi şehit oldu

Mersin'de katliam gibi kaza: 5 ölü, 1 yaralı

Macron, İngiltere’ye gidiyor

Pençe-Kilit Harekât bölgesinde 5 asker metan gazından hayatını kaybetti

Rusya iki yerleşim birimini daha ele geçirdiğini duyurdu

Batı Şeria'da işgal saldırıları: 2 şehit

Brezilya'da BRICS Zirvesi

Peygamber Efendimize yapılan hakaret lanetlendi

Minibüs ile hafif ticari araç çarpıştı: 12 yaralı

İşgal medyası: HAMAS, 7 Ekim’den 3 ay sonra "8200 İstihbarat Üssüne" ulaşmaya çalıştı

Avusturya'da uçak kazası: 4 ölü

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Muğla açıklarında 19 düzensiz göçmen yakalandı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel hakkında 4 ayrı soruşturma

Dışişleri Bakanı Fidan, İranlı mevkidaşı Erakçi ile görüştü

Siyonist işgalciler Lübnan'a yoğun hava saldırıları düzenledi

Sürücünün direksiyon hâkimiyetini kaybettiği otomobil takla attı: 3 yaralı

Çin'den AB'ye misilleme

ABD'de meydana gelen selde 67 ölü, 11 kayıp