• BIST 100

    10382,89%-1,92
  • DOLAR

    41,29% 0,05
  • EURO

    48,58% 0,60
  • GRAM ALTIN

    4821,81% -0,19
  • Ç. ALTIN

    7841,30% -0,31

Bozuk gıdalar online alışveriş sepetinde!

28 Eylül 2020, Pazartesi 08:44
28 Eylül 2020, Pazartesi 08:44
Bozuk gıdalar online alışveriş sepetinde!
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Bozuk gıdalar online alışveriş sepetinde!

Salgınla birlikte karantinada olan, risk grubunda bulunan ya da evden çıkmak istemeyen vatandaşlar, gıda alışverişini 'online' kanallardan yapıyor. Ancak bu konuda son zamanlarda şikâyetler ciddi anlamda yükseldi. Taşıma maliyeti sebebiyle ürünlere zaten olduğundan daha fazla ödeme yapmak zorunda kalan bu durumdaki vatandaşlar, eksik ve hatalı paketlerin geldiğini belirtiyor. Ayrıca tüketiciler; tazeliğini kaybetmiş, çürümeye yakın sebze ve meyvelerin paketlere girdiğini; ambalajlı siparişlerde ise son kullanma tarihi geçmiş ya da geçmek üzere olan ürünlerin gönderildiğini ifade ediyor.

PAZAR BÜYÜYOR, AMA!..

TESK Başkanı Bendevi Palandöken, yılın ilk yarısında online market pazarının yüzde 434 büyüyerek 1,8 milyar liraya ulaştığını, son günlerde de vaka sayılarındaki artışla birlikte eve kapanmaların ve internetten gıda alışverişinin yükseldiğini söyledi. Palandöken 'Eksik, hatalı ya da tarihi geçmiş ürünler gönderilebiliyor. Seçilen ürünlerin yerine benzer ya da farklıları, tercih edilen markanın dışında, daha pahalı ya da daha ucuz olanları gönderilebiliyor. Sipariş listesindeki bazı ürünler, ücreti ödendiği hâlde stokta tükendiği gerekçesiyle koyulmuyor. Bunların yerine listedeki diğer ürünlerin miktarlarında değişiklik yapılarak faturaya yansıtılıyor. Bu sebeple verilen siparişler, seçilen ürün ve markalar, fatura gibi dokümanlar dikkatlice incelenmeli' dedi.

BOZUK ÜRÜN, AÇIK AMBALAJ

Taze sebze ve meyve ile şarküteri ürünlerinin de bozuk gönderildiğini ifade eden Palandöken, şöyle devam etti: Havaların sıcak gitmesi ve taşıma esnasındaki şartlar nedeniyle, ürünler vatandaşa ulaştığında tazeliğini çoktan kaybetmiş oluyor. Hatta birçok ürün bozuk ya da ambalajı açılmış şekilde gidiyor. Elde kalan ürünlerin gönderildiğine dair çok şikayet var. Muadil ürün göndermek de moda oldu. Bunlar, işini düzgün yapan firmaları olumsuz etkiliyor. Virüsten korunmak için evden çıkmadan alışveriş yapmak isteyen vatandaşlar mağdur olmamalı. Gerekli durumlarda tüketici haklarına başvurmaktan çekinilmemeli. Güvenilir sitelerden alışveriş yapılmalı.

Çekya Rusya'nın Prag Büyükelçisi'ni Bakanlığa çağırdı

Erzincan’da ekmeğe yüzde 25 zam

Ormanların imara açılacağı iddiası yalanlandı

BMGK isim vermeden Doha saldırısını kınadı

7 yıldır yürüyemeyen hasta, 9 günlük tedaviyle ayağa kalktı

Mardin halkı Gazze için duada buluştu

Adıyaman’da silahlı kavga: 1 ölü

HÜDA PAR Bingöl İl Başkanlığı’ndan “Gazze için Dua” programı

Ankaralılar Gazze için dua programında buluştu

Bingöl'de tandırdan kaynaklı yangın

Siirt’te çıkan yangında ev kullanılamaz hale geldi

Vanlılar “Gazze için dua” programında buluştu

Bilecik'te Hamsu Köprüsü geçici süreyle araç trafiğine kapatıldı

Batman’da bariyerlere çarpan otomobilde 1'i ağır, 2 yaralı

Letonya'dan hava sahası kararı

Diyarbakır'da pikap kaldırıma çıktı: 3 yaralı

Rusya: Donbas bölgesinde bazı önemli noktalar ele geçirildi

Diyarbakır'da eller Gazze için semaya kalktı

Gümüşhane'de ambulans devrildi: 3 yaralı

Muğla açıklarında 35 düzensiz göçmen kurtarıldı

Denizli’de çıkan orman yangını kontrol altına alındı

Dışişleri Bakanı Fidan İtalya'da

Kovancılar’da çatı yangını korkuttu

Ankara'da 3.5 büyüklüğünde deprem

Eski CHP’li Manavgat Belediye Başkanı ve kardeşi tutuklandı

Bakan Kurum: Faizsiz devlet destekli finansman sistemi başlıyor

Fransa’daki protestolarda 675 kişi gözaltına alındı

Resmi Gazete’de Yayımlandı: Parsel mağduriyetine çözüm geldi

BMGK, Rusya gündemiyle olağanüstü toplanacak

İngiltere'nin ABD Büyükelçisi Mandieson görevden alındı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Çekya Rusya'nın Prag Büyükelçisi'ni Bakanlığa çağırdı

Erzincan’da ekmeğe yüzde 25 zam

Ormanların imara açılacağı iddiası yalanlandı

BMGK isim vermeden Doha saldırısını kınadı

7 yıldır yürüyemeyen hasta, 9 günlük tedaviyle ayağa kalktı

Mardin halkı Gazze için duada buluştu

Adıyaman’da silahlı kavga: 1 ölü