Brezilyalılar Filistin ve İran'a destek gösterisi düzenledi

Tarih: 16.06.2025 15:03 Güncelleme: 16.06.2025 15:03
Brezilyalılar Filistin ve İran
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Yüzlerce Brezilya vatandaşı, Brezilya hükümeti ile siyonist rejim arasındaki diplomatik ve ticari ilişkilerin kesilmesi talebiyle Filistin ve İran'a destek amacıyla gösteri düzenledi.

Brezilya medyasına göre ülkenin Sao Paulo kenti ve bazı büyük kentlerinde, Filistin'deki soykırım ve siyonist rejimin İran'a yönelik saldırılarına karşı ülke halkı büyük bir gösteri düzenledi.

Çeşitli örgütler ve toplumsal hareketlerle işbirliği yaparak bir araya gelen protestocular, Gazze Şeridi'ndeki saldırıları kınayarak, Brezilya Devlet Başkanı Lula da Silva hükümetinin işgal rejimiyle diplomatik ve ticari ilişkileri kesmesini istedi.

Gösteriye katılanlar, Filistin halkına destek vermenin yanı sıra, İran İslam Cumhuriyeti'nin Filistinlilerin haklarını savunma konusundaki duruşunu övdü ve sömürge karşıtı mücadeleler ile İran'ın siyonizm karşıtı direnişteki rolü arasındaki dayanışmaya vurgu yaptı.

Brezilya İşçi Partisi (PT) de yakın zamanda yaptığı resmi açıklamada, siyonist rejimin İran'a yönelik son terör saldırılarını ve saldırganlığını sert bir dille kınadı ve rejimin başbakanını uluslararası hukuku ihlal eden eylemlerde bulunduğuna dikkat çekti.

Brezilya Dışişleri Bakanlığı da işgal rejiminin İran'a yönelik saldırısına yanıt olarak şu açıklamayı yapmıştı: "Brezilya hükümeti bu eylemi kesin bir dille kınıyor ve İran'a yönelik gerçekleştirilen ve bu ülkenin egemenliğini ve uluslararası hukuku açıkça ihlal eden israil hava saldırısını büyük bir endişeyle takip ediyor."

Açıklamada, "Bu saldırılar, tüm bölgeyi tam ölçekli bir çatışmaya sürükleyebilecek ve barış, güvenlik ve küresel ekonomi için ciddi bir tehdit oluşturabilecek bir tehdit oluşturmaktadır." denilmişti.

Siyonist rejimin 13 Haziran Cuma şafağı Tahran ve ülkenin bazı kentlerine düzenlediği saldırılarında çok sayıda askeri komutan, bilim adamı ve sivil şehit oldu.

Siyonist rejimin bu suçunun ardından İran, Sadık Vaat 3 Harekatı'nı başlatarak işgalci rejime onlarca füze fırlatarak ağır darbeler indirdi. (İLKHA)

İzmir açıklarında 35 düzensiz göçmen kurtarıldı

Uşak'ta trafik kazası: 6 yaralı

Pakistan'da 5,2 büyüklüğünde deprem

BM, Filistin karar tasarısını kabul etti

Siirt’te ticari araç ile motosiklet çarpıştı: 1 kişi yaralandı

Kars’ta silah ticaretine yönelik operasyonda 10 kişi yakalandı

Fransa ile GKRY arasında stratejik ortaklık anlaşması imzalandı!

Konya genelinde ses üstü askeri uçuşlar yapılacak

BM: Kış şartlarına rağmen israil Gazze'ye yardımları engellemeyi sürdürüyor

Ardahan’da kar yağışı etkisini sürdürüyor

Ukrayna Rus denizaltısını ilk kez su altı dronlarıyla vurdu

Fransa'da hayvanların itlafı çiftçi protestolarına yol açtı

Otomobil ile kamyonet çarpıştı: 1 ölü, 1 yaralı

Nijerya'da yolcu otobüsüne silahlı baskın: 18 kişi kaçırıldı

ABD ile Ukrayna heyetleri Berlin'de görüştü

Karadeniz’de kontrolden çıkan insansız hava aracı düşürüldü

Gümrük beyannamesi düzeltme işlemlerinde yeni uygulama

Konya'da müstakil evin bahçesinde yangın çıktı

Konya’da Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 119 sözleşmeli personel alacak

Konya’da sis ve pus uyarısı: Görüş mesafesi düşüyor

Romanya'da on binler yargıdaki yolsuzlukları protesto için meydanlara indi

Kilis merkezli operasyonda 15 şüpheli gözaltına alındı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: israil'in Gazze'de işlediği soykırım suçları insan haklarının ayaklar altına alınmasıdır

HÜDA PAR Milletvekili Dinç, kumar bağımlılığıyla ilgili 6 bakanlığa soru önergesi verdi

IHO EBRAR'dan Etiyopya'da katarakt ameliyatı ve kanser hastası çocuklara nakdi destek

AB: Donbas düşerse kale düşmüş demektir ve o zaman kesinlikle tüm Ukrayna ele geçirilir

Kocaeli’de çevreyi kirleten firmaya 7,4 milyon lira ceza

Bakan Fidan, Katar Başbakanı Al Sani ile görüştü

Gazze'de bir evin enkazından 14 şehidin naaşı çıkarıldı

Başkan Er: Yerli malı kullanmanın ve tasarrufun ne kadar önemli olduğu gün geçtikçe daha iyi anlaşılıyor

Yükleniyor