• BIST 100

    14297,41%1,00
  • DOLAR

    42,69% 0,00
  • EURO

    50,18% 0,08
  • GRAM ALTIN

    5921,49% 0,34
  • Ç. ALTIN

    9539,73% 0,61

BTSO’dan deprem bölgesine ‘Konteyner Kent’ seferberliği

13 Şubat 2023, Pazartesi 15:15
13 Şubat 2023, Pazartesi 15:15
BTSO’dan deprem bölgesine ‘Konteyner Kent’ seferberliği
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

BTSO’dan deprem bölgesine ‘Konteyner Kent’ seferberliği

Bursa iş dünyası, yüzyılın felaketi olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremlerin açtığı yaraları sarmak için tek yürek oldu. Depremin ilk saatlerinden itibaren harekete geçerek, Bursa Valiliği liderliğinde ve Bursa Büyükşehir Belediyesi ile işbirliğinde kriz masası oluşturan BTSO, 52 bini aşkın üyesiyle depremzedelerin ihtiyaçları çerçevesinde bölgeye 561 yardım trı gönderdi. Bölgeye yönelik gıda ve sıcak yemek desteği için çalışmalarını sürdüren BTSO, iş dünyasının katkılarıyla ayrıca deprem bölgesine bin konteynerlik kent kurulması için harekete geçti.
Bursa iş dünyasının çatı kuruluşu BTSO, depremzedeler için tüm imkânlarını seferber etmeyi sürdürüyor. Merkezi Kahramanmaraş olan ve 10 ili etkileyen depremlerin ardından acil yardım çalışmalarını başlatan BTSO, 6 Şubat’tan bu yana 180 tır su ve gıda, 89 tır battaniye ve çadır, 76 tır kışlık giysi ve bot, 23 tır ısıtıcı ve soba, 15 tır mutfak ekipmanı, 4 tır uyku tulumu, 12 tır çocuk bezi ve mama, 15 tır medikal ve hijyen ürünü, 12 yakıt tankeri, 15 tır jeneratör ve 120 iş makinesi olmak üzere deprem bölgesine toplam 561 yardım tırı ulaştırdı.
BTSO öncülüğünde ‘Afet Bölgeleri Destek ve Koordinasyon Toplantısı’ Oda Hizmet Binası’nda gerçekleştirildi. BTSO komite, meclis ve konsey üyelerinin yoğun katılım sağladığı toplantıda konuşan BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Bursa’nın örnek girişimcilere ve hayırseverlikte yarışan iş insanlarına sahip bir şehir olduğunu söyledi. Depremin ilk gününden itibaren meclis ve komite üyelerinin üstün bir gayretle yardımlaşma ve dayanışma örneği sergilediğini ifade eden Burkay, “Yardım kampanyamızı başlattıktan sonra destek olmak isteyen üyelerimizden binlerce telefon aldık. Herkes elinden gelenin fazlasını yapmak için büyük çaba gösterdi. İhtiyaç duyulan yardım malzemeleri, desteklerinizle bir haftadır aralıksız olarak afet bölgelerine gönderilmeye devam ediyor. Depremle ve soğuk havayla mücadele eden kardeşlerimiz için seferberlik şuuruyla başlattığımız yardım kampanyamız çerçevesinde iş makinelerinden, lojistiğe; gıdadan, barınma ihtiyaçlarına kadar 561 yardım tırını iş dünyası temsilcilerimizin destekleriyle afet bölgelerine gönderdik.” dedi.
BTSO Konteyner Kent için çalışma başlattı
Başkan Burkay, BTSO olarak üyelerimizin destekleriyle depremden etkilenen vatandaşların geçici barınma ihtiyaçlarını karşılamak üzere “Konteyner kent” projesi başlattıklarını söyledi. İş dünyası temsilcilerini kampanyaya destek vermeye davet eden Başkan İbrahim Burkay, “Ülke olarak tarihin en büyük deprem felaketlerinden birine maruz kalmanın derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Dünyada eşine rastlanmayacak, ardı ardına meydana gelen 2 büyük deprem ne yazık ki 10 ilimizde büyük yıkıma neden oldu. Bursa iş dünyası olarak bizler de depremin yaşandığı ilk günden itibaren tüm üyelerimizle birlikte depremin açtığı yaraları sarmak için seferberlik başlattık. Şu anda bölgedeki en önemli ihtiyaçlardan biri barınma. Evleri yıkılan, hasar gören binlerce aile var. Bu ailelerin barınma ihtiyaçlarını karşılamak üzere konteyner kent projemizin de startını verdik.” ifadelerini kullandı.
İş dünyasının destekleri ile bölgeye bin konteyner evin yer alacağı kenti kurmayı hedeflediklerini belirten Başkan Burkay, “21 metrekare genişliğinde, eşyalı ve özel yalıtımlı olacak her bir konteyner evin bedeli 80 bin lira. Konteyner kenti, kış şartlarında afetzedelerin geçici barınma ihtiyaçları için önemli bir çözüm oluşturacak. İş dünyası temsilcilerimizin bağışları ile en kısa sürede bu projemizi tamamlamayı hedefliyoruz. Bu büyük afette var gücümüzle depremzedelerin yanında olmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.
Gıda ve sıcak yemek desteği
BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Burkay, Bursa iş dünyasının katkılarıyla bölgeye gıda kolisi ve sıcak yemek desteği de verileceğini sürdürdüklerini ifade ederek, “Bu noktada çalışma grupları oluşturduk. Tüm komite ve konseylerimiz bu çalışma gruplarının içerisinde yer alıyor. Bölgede günlük sahra mutfaklar kurulmuş vaziyette. Bizim mutlaka bölgeye gıda yardımlarını ulaştırmamız gerekiyor. İş dünyası temsilcilerimizin destekleriyle yardımlarımızı inşallah bölgeye en hızlı ve koordineli bir şekilde ileteceğiz. Bursa iş dünyası olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da üzerimize düşen görevi fazlasıyla yerine getireceğimize inanıyorum. Tüm üyelerimize katkıları ve destekleri için şükranlarımı sunuyorum.” dedi.
BTSO Meclis Başkanı Ali Uğur, Bursa iş dünyasının deprem anından itibaren BTSO önderliğinde gönüllülük seferberliği başlattığını belirterek, desteklerinden dolayı tüm iş dünyası temsilcilerine teşekkür etti.
[gallery ids=',112614,112615']

İzmir açıklarında 35 düzensiz göçmen kurtarıldı

Uşak'ta trafik kazası: 6 yaralı

Pakistan'da 5,2 büyüklüğünde deprem

BM, Filistin karar tasarısını kabul etti

Siirt’te ticari araç ile motosiklet çarpıştı: 1 kişi yaralandı

Kars’ta silah ticaretine yönelik operasyonda 10 kişi yakalandı

Fransa ile GKRY arasında stratejik ortaklık anlaşması imzalandı!

Konya genelinde ses üstü askeri uçuşlar yapılacak

BM: Kış şartlarına rağmen israil Gazze'ye yardımları engellemeyi sürdürüyor

Ardahan’da kar yağışı etkisini sürdürüyor

Ukrayna Rus denizaltısını ilk kez su altı dronlarıyla vurdu

Fransa'da hayvanların itlafı çiftçi protestolarına yol açtı

Otomobil ile kamyonet çarpıştı: 1 ölü, 1 yaralı

Nijerya'da yolcu otobüsüne silahlı baskın: 18 kişi kaçırıldı

ABD ile Ukrayna heyetleri Berlin'de görüştü

Karadeniz’de kontrolden çıkan insansız hava aracı düşürüldü

Gümrük beyannamesi düzeltme işlemlerinde yeni uygulama

Konya'da müstakil evin bahçesinde yangın çıktı

Konya’da Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 119 sözleşmeli personel alacak

Konya’da sis ve pus uyarısı: Görüş mesafesi düşüyor

Romanya'da on binler yargıdaki yolsuzlukları protesto için meydanlara indi

Kilis merkezli operasyonda 15 şüpheli gözaltına alındı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: israil'in Gazze'de işlediği soykırım suçları insan haklarının ayaklar altına alınmasıdır

HÜDA PAR Milletvekili Dinç, kumar bağımlılığıyla ilgili 6 bakanlığa soru önergesi verdi

IHO EBRAR'dan Etiyopya'da katarakt ameliyatı ve kanser hastası çocuklara nakdi destek

AB: Donbas düşerse kale düşmüş demektir ve o zaman kesinlikle tüm Ukrayna ele geçirilir

Kocaeli’de çevreyi kirleten firmaya 7,4 milyon lira ceza

Bakan Fidan, Katar Başbakanı Al Sani ile görüştü

Gazze'de bir evin enkazından 14 şehidin naaşı çıkarıldı

Başkan Er: Yerli malı kullanmanın ve tasarrufun ne kadar önemli olduğu gün geçtikçe daha iyi anlaşılıyor

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


İzmir açıklarında 35 düzensiz göçmen kurtarıldı

Uşak'ta trafik kazası: 6 yaralı

Pakistan'da 5,2 büyüklüğünde deprem

BM, Filistin karar tasarısını kabul etti

Siirt’te ticari araç ile motosiklet çarpıştı: 1 kişi yaralandı

Kars’ta silah ticaretine yönelik operasyonda 10 kişi yakalandı

Fransa ile GKRY arasında stratejik ortaklık anlaşması imzalandı!