• BIST 100

    11294,48%2,23
  • DOLAR

    41,33% 0,21
  • EURO

    48,56% -0,32
  • GRAM ALTIN

    4902,38% 1,34
  • Ç. ALTIN

    7989,27% 0,65

Bu cami teravih namazında çocuklarla doluyor

27 Mart 2023, Pazartesi 12:15
27 Mart 2023, Pazartesi 12:15
Bu cami teravih namazında çocuklarla doluyor
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Bu cami teravih namazında çocuklarla doluyor

Şırnak’ın Cizre ilçesindeki Hacı Ramazan Acar Camisi teravih namazında çocuklarla doluyor. Camiye gelen çocuklar, Ramazan ayının ilk gününden itibaren teravih namazlarında ilk sırada saf tutuyor.
Şırnak’ın Cizre ilçesi Cudi Mahallesi’nde bulunan Hacı Ramazan Acar Camisi’ne aileleriyle gelen çocuklar, teravih namazında ilk sırada saf tutuyor. Camiye gelen çocuklar, teravih namazından sonra cami imamı eşliğinde mukabele yaparak Kur’an-ı Kerim okuyor.
Ramazan ayını büyük bir coşku içerisinde karşılayan çocuklar, rahmet ve mağfiret ayının güzelliğinden faydalanmak için her akşam teravih namazı için camilere akın ediyor. Duygularını anlatan çocuklar, camiye geldikleri için mutlu olduklarını belirtti.
Cami imamı Hüseyin Yaldız, çocukların Allah’ın evine sımsıkı sarıldığını kaydederek, 'Namaz alışkanlığı kazandırmak için çocuklarımızı camiye getiriyoruz. Bazen çeşitli hediyelerde veriyoruz. Okuldan sonra erkenden camiye gelen çocuklarımız var. Teravih namazları için çocuklarımıza ’Camiye gelin’ dedik, hepsi iftardan sonra geliyorlar. Namaz esnasında sessiz şekilde durup namazlarını kılıyorlar. Bu şekilde hem camiye hem namaza alışıyorlar. Namaz öncesi vaaz veriyoruz. Torunlarını, çocuklarını getirenler var. Zaten istediğimiz, her anne-babanın çocuğunu camiye getirip aynı safta namaz kılmalarıdır. Çocuklarımız geleceğimizin gençleridir' dedi.
Dedesiyle camiye gelen Ömer Uca, camiye geldiği için çok mutlu olduğunu belirterek, dedesiyle beraber camiye gelip namaz kılarak dua ettiği için camiyi sevdiğini dile getirdi.
Her gün camiye geldiğini belirten Asmin Üzeni, 'Çok mutluyum. İftarımızı açtıktan sonra camiye geliyoruz. İlk önce Kur’an-ı Kerim okuyoruz, daha sonra teravih namazımızı kılıyoruz. Bu yaşımda camiye geldiğim için çok mutluyum. Camimize gelip dinimizi öğreniyoruz' diye konuştu.
Mahallenin çocukları olarak her akşam camiye geldiklerini aktaran Gülistan Yaldız ise, 'Burada namazlarımızı cemaatle kılıyoruz. Teravih namazlarımızı kılıyoruz. Ramazan ayı boyunca teravih namazı için camiye geleceğiz. Teravih namazına gelerek namaz kılma alışkanlığı kazanıyorum. Burada vaazlar da veriyorlar, dinliyorum. Dini bilgiler de alıyorum. Buraya geldiğim için mutluyum' şeklinde konuştu.
Ağabeyiyle camiye gelen Asmin Havva Yılmaz da, 'Aksam namazından sonra ağabeyim ve kuzenimle camiye geliyoruz. Teravihleri kılıyoruz, mukabele yapıyoruz. Camiye gelirken mutlu oluyoruz. Hep gelmek istiyoruz. Camimizi çok seviyorum' ifadelerini kullandı.

Duvara çarpan otomobildeki 3 kişi yaralandı

HAMAS: Gazze’de sağlık çalışanlarına yönelik saldırılar savaş suçu teşkil ediyor

İran UAEA ile iş birliğini askıya aldı

Gazze bombardıman altında: İşgalciler sivilleri katlediyor

Kocaeli'de uyuşturucu operasyonu: 5 tutuklama

İspanya Başbakanı Sanchez: Gazze’de olanlar soykırımdır

Çorum'da zincirleme trafik kazası: 4 yaralı

Paşinyan: Yakında Türkiye ile kara yolu bağlantısına sahip olacağız

ABD’de 2 Polonya askeri hayatını kaybetti

Doğu Karadeniz için kuvvetli yağış uyarısı

Ukrayna Rus petrol rafinerilerini hedef aldı

Pezeşkiyan: BM yaptırımlarına teslim olmayacağız

İdilde çevre yolu "Ölüm yolu" haline geldi

Siyonist işgalciler Nebatiye'de bir aracı hedefa aldı: 1 şehit

Çanakkale açıklarında 24 düzensiz göçmen yakalandı

Gazze nöbeti, ABD Büyükelçiliği önünde 31. gününde de devam ediyor

Siirt’te kaybolan Alzheimer hastası için arama çalışmaları sürüyor

Batman'da "Sumud Filosu"na destek programı düzenlendi

Açık Denizler Antlaşması yürürlüğe giriyor

Yeşilyurt Belediye Başkanı Geçit: İkinci güneş enerji santralimizi ilçemize kazandıracağız

Gazze'de açlıktan ölenlerin sayısı 442'ye yükseldi

Abluka altındaki Gazze’de binlerce kişi gıda yardımlarıyla ayakta kalıyor

İzmir'de 14 düzensiz göçmen yakalandı

ABD uyuşturucu taşıdığını belirttiği tekneyi vurdu: 3 ölü

HÜDA PAR Adana İl Başkanlığından İptal edilen konser kararına destek

Valilik Caddesi Kapalı, Bulvarlar Kazı İçinde: Batman’da Trafik Krizi Derinleşiyor

HÜDA PAR Diyarbakır Gençlik Kollarının Gazze temalı resim sergisi ve stant çalışması devam ediyor

El Kassam Tugayları işgal esirlerinin yeni fotoğrafını yayınladı

Rusya'dan Ukrayna'ya yoğun hava saldırısı

HÜDA PAR İl Başkanı Gülsever: Bismil'in sorunlarını çözmek için takipçi olacağız!

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Duvara çarpan otomobildeki 3 kişi yaralandı

HAMAS: Gazze’de sağlık çalışanlarına yönelik saldırılar savaş suçu teşkil ediyor

İran UAEA ile iş birliğini askıya aldı

Gazze bombardıman altında: İşgalciler sivilleri katlediyor

Kocaeli'de uyuşturucu operasyonu: 5 tutuklama

İspanya Başbakanı Sanchez: Gazze’de olanlar soykırımdır

Çorum'da zincirleme trafik kazası: 4 yaralı