• BIST 100

    9167,58%0,98
  • DOLAR

    38,54% 0,33
  • EURO

    43,62% 0,20
  • GRAM ALTIN

    4016,84% 0,33
  • Ç. ALTIN

    6526,84% 0,67

Bu kafede herkes mutlu

GÜNDEM 25.01.2024 11:00:04 0
Bu kafede herkes mutlu

Bu kafede herkes mutlu

Gaziantep’te 7 yıl önce açılan Mutlu Kafe personelinin yüzde 50’si Down sendromlu gençlerden oluşuyor. 20 özel çocuğun çalıştığı kafeye gelenler kendilerini güvende hissediyor.
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından 2018 yılında Masal Parkı içerisinde açılan Mutlu Kafe, Down sendromlu gençlerin hem mesleki hem de sosyal becerilerini geliştirmelerine imkan sağlıyor. Kafenin personelinin yüzde 50’si Down sendromlu gençlerden oluşuyor. Toplam 20 özel ihtiyaçlı birey, kafede garsonluk, komilik, servis hazırlanması, sofra düzeni gibi konularda hem uygulamalı eğitim alıyor, hem de aile bütçelerine katkı sunuyor. Mutlu Kafe, Down sendromlu gençlerin topluma eşit haklarla katılmalarını sağlamak için bir rehabilitasyon birimi olarak da hizmet veriyor. Kafede, yılın sadece bir günü değil her günü farkındalık oluşturularak, özel bireylerin sosyalleşmesi destekleniyor. Kafeye gelen müşteriler, Down sendromlu gençlerin güler yüzlü ve samimi hizmetleriyle kendilerini güvende ve mutlu hissediyor.
Günlük yaklaşık 8 saat eğitim ve mesai yaparak topluma karışan Down sendromlu gençler, vatandaşların da yoğun ilgisini görüyor.

“Burada insan kendini güvende hissediyor”
Kendini Mutlu Kafe’de güvende hissettiğini söyleyen müşteri Arife Kahraman, “Biz bu kafe açıldığı günden beri buraya geliyoruz. Hem bir şeyler yiyip hem de buradaki çocukları görüp eve gidiyoruz. Biz bu kafeden çok memnunuz. Burada insan kendini güvende hissediyor. Çocukların bize olan ilgisi bize çok iyi geliyor. Biz de onları seviyor ve ilgileniyoruz” dedi.

“Buradaki çocukları görmek bize çok iyi geliyor”
Çocukların müşterilere karşı olan ilgilerinden memnun olduklarını anlatan Sezer Canbolat, “Biz bu kafe açıldığı günden beri buraya geliyoruz. Buradaki çocukları görmek bize çok iyi geliyor. Onlara teşekkür ediyoruz. Çocuklar çok ilgili” ifadelerini kullandı.

“Herkes buraya geliyor ve bizi seviyor”
Mutlu Kafe çalışanı Down sendromlu Burak Can işini çok sevdiğini belirterek, “Ben Burak Can, burada çalışıyorum. Çok mutluyuz. Herkes buraya geliyor ve bizi seviyor. Burada her işi yapıyoruz. Burada çalışan diğer kişiler benim kardeşim” şeklinde konuştu.

“Burada çalışmaktan çok mutluyum”
Mutlu Kafe’de çalışmaktan mutlu olduğunu söyleyen Down sendromlu Rabia Yurdadoğan, “27 yaşındayım. Burada çalışmaktan çok mutluyum. Burada garsonluk yapıyorum. Boş bardak ve tabakları topluyorum. Hep burada çalışmak istiyorum” diye konuştu.

Malatya’da zincirleme kaza: 4 yaralı

Ege Denizi'nde 3.8 büyüklüğünde deprem

Malatya’da 2 araç çarpıştı: 4 yaralı

ABD karanlığa gömülmek üzere

Güney Afrika'da şiddetli yağışlar sele yol açtı

Çorum'da trafik kazası: 4 yaralı

Güney Afrika'da korkunç kaza: 15 ölü

Ankara'da çocuklar Gazze için yürüdü

Avustralya'da seçimi İşçi Partisi'nin kazandığı kesinleşti

Batman’da su seviyesinin yükselmesiyle mahsur kalan 25 kişi kurtarıldı

ABD’de küçük bir uçak düştü: 1 ölü

Pakistan'dan Hindistan'a uyarı

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan BAE'ye gidiyor

Trump'tan Çin tarifelerinde geri adım

Tekirdağ'da uyuşturucu operasyonu: 4 tutuklama

Port Sudan'da hava üssüne İHA saldırısı

Meteorolojiden bazı iller için sağanak uyarısı

Malatya’da "Müslüman Kadının Zaman Sanatı" konferansı düzenlendi

Samsun'da 1 ton etil alkol ele geçirildi: 2 gözaltı

Afganistan'da sel: 2 ölü

Trump'ın asker gönderme teklifine Meksika'dan tepki

Çin'in güneybatısında 2 yolcu teknesi alabora oldu

Ukrayna, insansız deniz araçları ile iki Rus savaş uçağını vurdu

İstanbul'da binler ABD konsolosluğuna yürüdü

Donun vurduğu Malatya’da badem ağaçları çiçek açtı

Sudan'daki hava üssüne drone saldırısı

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski’den Çekya’ya ziyaret

Malatya, Teknofest 2025 Kıbrıs Finalleri’nden Türkiye şampiyonu olarak döndü

Japonya ile Çin arasında ihtilaflı bölgede gerilim

BM ajansı: Gazze'deki insani durum "hayal gücünün ötesinde"

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ