• BIST 100

    9364,55%0,16
  • DOLAR

    39,40% 0,10
  • EURO

    45,45% -0,17
  • GRAM ALTIN

    4286,21% 0,05
  • Ç. ALTIN

    6927,68% -0,09
Buhara Gençlik Kafe hizmete açıldı
GÜNDEM
Tarih: 24.11.2023 16:20
Güncelleme: 1.01.0001 00:00
Buhara Gençlik Kafe hizmete açıldı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Buhara Gençlik Kafe hizmete açıldı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Buhara Gençlik Kafe, Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak ve Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan’ın katıldığı törenle hizmete açıldı.
Alleben Göleti’nin kenarında bulunan kafe, modern ve yenilikçi dekorasyonu, tarihi, kültürel değerleri yansıtan objeleriyle ziyaretçilerini medeniyet yolculuğuna çıkaracak. Buhara Gençlik Kafe’nin bahçesindeki havuz başında gençlerin sosyal, kültürel eğitimlerini destekleyecek konferanslar, yazar, akademisyen, kanaat önderleriyle söyleşiler ve eğlence dolu etkinliklerle yapılacak, ikramlar sunulacak.
Geleceğe yön verecek gençlerin hayallerine giden yolda geçmişini ve medeniyetini tanımalarına yardımcı olmayı amaçlayan Buhara Gençlik Kafe’nin açılışına Bakan Osman Akın Bak’ın yanı sıra Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Valisi Kemal Çeber, Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan, il protokolü ve gençler katıldı.
Buhara Gençlik Kafe gençlere hizmet eden bir yapı
Açılış programında konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, bakanlık olarak gençler için çalışmalara devam ettiklerini aktararak, “Kafenin gençlerimize hayırlı olmasını diliyorum. Buhara Gençlik Kafe gençlere hizmet eden bir yapı. Manevi değerlerle kuşatılmış bir gençlik önemli. Türkiye’nin de manevi değerlerle kuşatılmış, vatanını, milletini seven, teknolojiyi bilen geleceğe umut oluyorlar. Cumhurbaşkanımızın önderliğinde birçok proje yapıyoruz. Gençlerin önündeki bütün engelleri kaldırıyoruz. Büyüyen ve gelişen Türkiye’nin en büyük sermayesi gençleri” dedi.
'Emeği geçenlere teşekkür'
Açılışta emeği geçenlere teşekkür eden Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan ise, 'Bu mekanın maksadı gençlerin bir araya gelerek önemli mesajları ve güzel ahlakı hatırlayacakları çalışmaların parçası olarak bunların konuşulduğu meclislerde bulunması. Kitaplardan istifade etsinler. Cumhurbaşkanımızın millet kütüphaneleri, bahçeleri, kıraathaneleri açılışlarıyla birlikte geçtiğimiz yıllarla belediyelerimiz toplumuma böyle mekanlar kazandırıyor. Buhara ismi de çok güzel. Bu isimlerle, mesajlarla Rabbim hayatımızı geçirmeyi nasip etsin. Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
AK Parti Gaziantep Milletvekili İrfan Çelikaslan da konuşmasında çalışmaların gençlere yönelik devam ettiğini vurgulayarak, “Bir toplum gençlerine yatırım yapıyorsa geleceğine yatırım yapıyordur. Bu tür etkinlik ve mekanlar için başkanımıza teşekkür ediyorum. Gençlerimiz de okuyacak, teknolojiyi takip edecek, dünya gündemini öğrenecek” diye konuştu.
Değerler Eğitimi ve Gönüllü Kuruluşlar Daire Başkanı Muzaffer Ceylan da konuşmasında kafenin bir dönüşüm hikayesi olduğunu aktararak şu ifadeleri kullandı:
“Karanlığın aydınlığa dönüşmesi. Her bir insana varoluş amacını hatırlatıcı, önemli bir misyonun sahibi olduğumuzu bildirici anlayışa dönüşmesi. Burası çok güzide bir topluluğa hizmete dönüştü. En büyük pay burada Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e aittir.”
Konuşmalar sonrası protokol açılış kurdelesini keserek kafeyi gençlerin hizmetine açtı.

Gazze'deki direniş, ortak operasyonlarla işgalcileri öldürüp yaralıyor

Elektrik ve su sorunu küçükbaş hayvan üreticilerini bezdirdi

Genetik testler otizmi net göstermez, riski ortaya koyar!

Devrim Muhafızları: Operasyonlar siyonist rejim yıkılana kadar sürecek

Bakan Şimşek'ten cari açık mesajı

Nijeryalı Eğitimci İdriss: Eğer bu kadar insanın ölmesi sizi bir araya getiremiyorsa, diyecek söz yok

Vali Yavuz: Bağımlılık, yalnızca bedenleri değil, zihinleri ve iradeyi de esir almaktadır!

İran medyası: Tahran'ın füze harekatında siyonist istihbarat subayları öldü

Siyonist Katz: ABD, savunmamızda bize destek veriyor, bugün Tahran’a saldırılar düzenleyeceğiz

HÜDA PAR'dan valiliğe çağrı: Siyonist katilin İstanbul'umuzda konser vermesi büyük bir züldür

Şanlıurfa'da kamyonet şarampole devrildi: 1 kişi yaralandı

DMM, “Bakanlık koruması altındaki 5 çocuk intihara kalkıştı” iddialarını yalanladı

Türkiye’nin orman alanı 23,4 milyon hektara yükseldi

Ceyhan Belediyesi’nde başkanlık koltuğu yine Aydar ailesine geçti

Şanlıurfa’da tarla yangını: 100 dönüm buğday kül oldu

Gazze Şeridi'nde şehit sayısı 55 bin 493'e ulaştı

Kaçak yapılaşmaya geçit yok!

Pakistanlı Dr. Şevket Javaz: Birlik olmadan Filistin’in kurtuluşu mümkün değil

Evde çıkan yangında mutfak küle döndü

Küresel Gazze Yürüyüşü'ne katılan Elibüyük, Mısır'da yaşadıklarını anlattı

Emekli öğretmen hüsn-i hat sanatıyla hayatını baştan yazdı

Üç tır çarpıştı: 1 ölü, 2 yaralı

Aktan: Düğünlerde Kur'an ve sünnete uygun bir duruş sergilenmeli

Battalgazi Belediyesi'nden yeşil alan atağı

11’inci kattan düşerek hayatını kaybeden üniversite öğrencisi defnedildi

Endonezyalı Siyaset Bilimci Didik: Bir Müslüman’ın en büyük sınavı Filistin’e karşı tutumudur

Elazığ Ovası’nda 2025 yılı fiğ hasadı başladı

DSÖ: Gazze hastanelerinde 2 milyon kişi için sadece 1500 yatak kapasitesi kaldı

Elazığ'da, Gazze'ye giden aktivistler coşkuyla karşılandı

Sarayiçi İlkokulu öğrencileri 20 Gazzeli yetime sponsor oldu

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Gazze'deki direniş, ortak operasyonlarla işgalcileri öldürüp yaralıyor

Elektrik ve su sorunu küçükbaş hayvan üreticilerini bezdirdi

Genetik testler otizmi net göstermez, riski ortaya koyar!

Devrim Muhafızları: Operasyonlar siyonist rejim yıkılana kadar sürecek

Bakan Şimşek'ten cari açık mesajı

Nijeryalı Eğitimci İdriss: Eğer bu kadar insanın ölmesi sizi bir araya getiremiyorsa, diyecek söz yok

Vali Yavuz: Bağımlılık, yalnızca bedenleri değil, zihinleri ve iradeyi de esir almaktadır!