GÜNDEM 22.02.2023 11:50:35 0

Bursa itfaiyesi gece yangında gündüz ahırda

Bursa itfaiyesi gece yangında gündüz ahırda
Haberi Sesli Oku

Bursa itfaiyesi gece yangında gündüz ahırda

Hatay’da arama kurtarma yapan, yangınlara müdahale eden ve yardım malzemesi dağıtımlarına büyük destek veren Bursa itfaiyesi, elektrik olmadığı için ineklerini sağamayan çiftçilerin de imdadına yetişti. İtfaiyenin getirdiği jeneratörle sağımı yapan çiftçiler, Büyükşehir Belediyesi ekiplerine teşekkür etti.
Hatay’ı ikinci kez art arda vuran depremler, zaten durma noktasına gelen sosyal hayatı iyice aksattı. İkinci depremlerin ardından yeniden geniş çaplı elektrik arızaları yaşanırken, bu durum besicilik yapan çiftçileri de olumsuz etkiledi. Antakya merkez Narlıca Mahallesi Alparslan Caddesi’nde iki katlı evinin yanındaki ahırda besicilik yapan 67 yaşındaki Mehmet Özkan’ın da son depremde evi kullanılamaz duruma geldi. Bahçeye kurduğu çadıra taşınan Özkan, zarar görmeyen ahırındaki inekleri sağmak için gittiğinde, sağım makinesini çalıştıracak elektrik bulamadı. Kendisinde bulunan jeneratörün de arızalı olması yüzünden çaresizlik içinde Büyükşehir Belediyesi’nin Koordinasyon Merkezi’ne gelen Özkan, jeneratör desteği istedi.
Bursa Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri de hemen bir jeneratörle Özkan ailesinin ahırına gitti. Jeneratör ‘itfaiye ekipleri tarafından’ çalıştırılırken, Özkan’ın eşi Esma Özkan da sağımı yaptı. Ayrıca Özkan’ın arızalı olan jeneratörü de tamir edilmek üzere itfaiye ekipleri tarafından alındı.
Gece yangında gündüz ahırda Hataylıların yardımına koşan Bursa itfaiyesi, böylelikle bir yaraya daha merhem oldu. Peş peşe gelen depremlerle büyük bir afet yaşadıklarını belirten Mehmet Özkan, “Evimiz kullanılamaz hale geldi. Günlendir çadırda kalıyoruz. İneklerimiz var, onları da sağmamız gerekiyor. Son depremden sonra elektrikler de gitti. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nden yardım istedik. Sağ olsun hemen geldiler, sorunumuzu çözdüler. Allah hepsinden razı olsun” dedi.

Mevduat ve fon gelirlerinde stopaj uygulaması 31 Temmuz'a kadar uzatıldı

Brent petrolün varili 62 dolar seviyesinde

Ukrayna: Rusya'nın İHA saldırılarında 31 kişi yaralandı

Yapıcıoğlu Tarsus’ta esnaf ve tekstil sektörü temsilcileriyle buluştu

Ülke genelinde düzensiz göç denetimi: 547 göçmen yakalandı, 21 organizatör gözaltında

Sağlık Bakanlığı 19 bin personel alımı yapacak

Döviz kurlarında son durum

Altın fiyatları güne yükselişle başladı

Doğu ve Güneydoğu için toz taşınımı ve fırtına uyarısı

Meteorolojiden sel ve su baskını uyarısı

Abdulmelik el-Husi: ABD uçak gemileri Yemen direnişinden kaçıyor

UNRWA: 3 bin yardım tırı Gazze sınırında bekletiliyor

HAMAS'tan ABD'ye tepki: UNRWA'nın yasaklanmasına verilen destek, siyonist soykırıma ortaklıktır

Kassam Tugayları'ndan Refah'ta siyonistlere pusu

Siyonist rejim Şam'da başkanlık sarayı yakınına hava saldırısı düzenledi

Pakistan ordusundan gerçek mühimmatla tatbikat

Rusya ve Kuzey Kore arasında Tumen Nehri üzerinde köprü inşasına başlandı

Trump ulusal güvenlik danışmanını kovdu

Gazze'den dünyaya "çocukların açlıktan ölmemesi" için çağrı

Filipinler'de otobüs kazası: 12 ölü

Kütahya'da 3.8 büyüklüğünde deprem

Antalya'da zincirleme trafik kazası: 1 yaralı

ABD’yi fırtına vurdu: 6 ölü

Mardin’de fırtına etkisini sürdürüyor: Ağaçlar devrildi, camlar kırıldı

Ankara için kuvvetli yağış uyarısı

Bingöl’de Valilikten fırtına uyarısı

Yalova'da uyuşturucu operasyonu: 3 tutuklama

Bingöl’de fırtına: çatılar uçtu, maddi zarar büyük

BM: Gazze'de bebeklerin yüzde 92'si açlık tehlikesi altında

Diyarbakır'da sanayi sitesindeki patlama anı kameralara yansıdı

Yükleniyor