• BIST 100

    10746,98%0,04
  • DOLAR

    40,59% 0,02
  • EURO

    47,10% 1,43
  • GRAM ALTIN

    4394,42% 2,22
  • Ç. ALTIN

    7018,29% 1,30

Bursa'da 2024 yılında 38 milyon poliklinik hizmeti verildi

24 Şubat 2025, Pazartesi 12:18
24 Şubat 2025, Pazartesi 12:18
Bursa
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Bursa’daki aile sağlığı merkezleri ve kamu hastanelerinde 2024 yılı boyunca 38 milyon 290 bin 589 poliklinik gerçekleştirildi.

Sağlık Bakanlığı verilerine göre Bursa’da bulunan 1041 aile hekimliğinin yanı sıra sağlıklı hayat merkezleri, verem savaş dispanserleri ve göçmen sağlığı merkezlerinde 22 milyon 503 bin 84 poliklinik hizmeti verildi. İl genelindeki 23 kamu hastanesi ile 2 ağız ve diş sağlığı merkezinde ise 4 milyon 756 bin 468 acil başvuru olmak üzere 15 milyon 787 bin 505 hasta muayenesi yapıldı.

Bursa’da kamu, özel ve üniversite hastanelerine yıllık hasta başvuru sayısı yüzde 13,6 düzeyinde seyretti. MHRS üzerinden randevu alan vatandaşların yüzde 10,4 ise randevusuna gitmedi.

2024 yılında kamu hastanelerinde 258 bin 964 ameliyat gerçekleştirilirken bu ameliyatların 121 bin 888’i özellikli ameliyat sayılan A-B-C grubunda yer aldı. Kamu ve özel sağlık tesislerinde 64 bin 263 hasta yoğun bakımda tedaviye alınırken bu hastaların 48 bin 87’si kamu hastanelerinde tedavi gördü. Ayrıca il genelindeki kamu hastanelerinde 5 bin 356 hastaya palyatif bakım hizmeti sunuldu.

485 kişi hayata tutundu

Organ bağışı ve nakil çalışmalarında Türkiye liderliğini uzun yıllar sürdüren Bursa bölgesi, geçtiğimiz yıl da nakil bekleyen hastalara umut olmayı başardı. Bursa’daki kamu hastanelerinde 2024 yılında 485 kişiye organ nakli gerçekleştirildi. 144 canlı donörden ve 49 kadavradan olmak üzere 193 böbrek nakli yapılırken; 29 kadavradan olmak üzere 80 karaciğer nakli gerçekleştirildi. Ayrıca 212 hastaya kornea nakli sağlandı.

İnme hastaları şifa buldu

Güney Marmara’nın sağlık üssü konumunda bulunan Bursa Şehir Hastanesi, sunduğu nitelikli inme tedavisiyle hastalara şifa dağıttı. Hastane bünyesinde tam zamanlı faaliyet gösteren inme merkezine 2024 yılı içinde 1734 hasta müracaatta bulundu. Bu hastalardan 299’una TPA ve trombektomi işlemi uygulandı.

11 bin anjiyo yapıldı

Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi ise kardiyovasküler cerrahi alanında öne çıktı. 137 bin 162 kardiyoloji polikliniği ve 50 bin 837 kalp damar cerrahi polikliniğinin yapıldığı hastanede 11 bin 45 vatandaşa anjiyo işlemi uygulandı. Hastanede ayrıca 4 bin 605 hastaya stent takılırken 806 hastaya ise kroner bypass işlemi gerçekleştirildi.

"Sağlık çalışanlarına teşekkür"

2024 yılı boyunca verilen sağlık hizmetleriyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Orkun Yıldırım, Bursa’da Güney Marmara başta olmak üzere Türkiye’nin dört bir yanından sevk edilen hastalara hizmet verildiğinin altını çizdi.

Sağlık çalışanlarının yıl boyunca oldukça gayretli ve özverili çalıştıklarını belirten Dr. Yıldırım, “Bu yüzden tüm sağlık çalışanlarımıza teşekkür ediyorum." dedi.

Bursa’da daha kaliteli sağlık hizmeti sunabilmek için vatandaşlara görev düştüğüne dikkat çeken Yıldırım, "Vatandaşlarımızdan, MHRS üzerinden aldıkları randevulara gidemeyeceklerse iptal etmelerini istiyoruz. Böylece başka hastalarımızın bu imkândan faydalanma şansı olacaktır. Bu konuda tüm vatandaşlarımızın duyarlı olmaya davet ediyorum." diye konuştu.(İLKHA)

Davet ve Gençlik Hareketi'nin park etkinlikleri devam ediyor

Otobüs ile otomobil çarpıştı: 2 ölü, 1 ağır yaralı

Gazze'de can kaybı 60 bin 430'a ulaştı

Portekiz'de aşırı sıcaklar nedeniyle 264 ölüm

Ukrayna, Rus petrol tesislerine saldırdı

Şanlıurfa’da şiddetli yağış etkili oldu

HAMAS Gazze'deki siyonist esirin görüntüsünü paylaştı: israil hükümeti onları aç bırakmayı seçti

Rusya: ABD'nin denizaltıları uzun süredir kontrol altında

Uyuşturucu satmaktan araması bulunan şahıs yakalandı

"Asgari ücretlinin temel ihtiyaçlarını karşılaması artık mümkün değildir"

Eğitim Danışmanı Erol: YKS tercih süreci büyük bir ciddiyetle ele alınmalı

Mardin müze binasının kiliseye devredilmesine tepki!

Tekirdağ'da 1 kilogram sentetik uyuşturucu ele geçirildi

Siyonist çeteler Filistinlilere ait zeytin ağaçlarını söktü, tarım arazilerine zarar verdi

Pervari'de mera ıslah ve amenajman projesi hayata geçirildi

HAMAS'tan silahsızlanma iddialarına ilişkin açıklama: Söz konusu bile değil

BESO Başkanı Çiftçi'den esnafa dolandırıcılık uyarısı: Mail order yöntemiyle tuzağa düşmeyin

Yakıt yüklü tanker kontrolden çıktı, sürücünün refleksi facianın önüne geçti

Batmanlılardan "Çöp aktarma istasyonu" tepkisi: Bu proje buraya uygun değil

Siirt'te iki araç çarpıştı: Kazada ölen ya da yaralanan olmadı

İran, Nahid-2 uydusunu yerli fırlatıcıyla uzaya göndermeye hazırlanıyor

Siirt’te kayıp şahıs insansız hava aracı ile bulundu

Siirt’te maddi hasarlı trafik kazası: 1 yaralı

HÜDA PAR Gençlik Kolları Başkanı Günaydın: Gençlik ve aileyi hedef alan içerikler, milli güvenlik sorunudur

Vietnam'da şiddetli yağışlar sele yol açtıı: 8 ölü

Filistin İslami Cihad Hareketi’nden ABD Temsilcisine Tepki

İki otomobil kafa kafaya çarpıştı: 1 ölü, 7 yaralı

Malatya'da trafik kazası sonrası kavga: 2 Yaralı

Rus ordusu Donbass’ta ilerleyişini sürdürüyor

Muğla açıklarında 22 düzensiz göçmen kurtarıldı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Davet ve Gençlik Hareketi'nin park etkinlikleri devam ediyor

Otobüs ile otomobil çarpıştı: 2 ölü, 1 ağır yaralı

Gazze'de can kaybı 60 bin 430'a ulaştı

Portekiz'de aşırı sıcaklar nedeniyle 264 ölüm

Ukrayna, Rus petrol tesislerine saldırdı

Şanlıurfa’da şiddetli yağış etkili oldu

HAMAS Gazze'deki siyonist esirin görüntüsünü paylaştı: israil hükümeti onları aç bırakmayı seçti