GÜNDEM 13.04.2025 20:36:07 0

Bursa'da binlerce kişi Gazze'ye destek için yürüdü

Bursa
Haberi Sesli Oku

Bursa'da Gazze ile Dayanışma Platformu tarafından " Zulme Sessiz Kalma, Gazze İçin Yürüyoruz" sloganıyla yürüyüş ve basın açıklaması etkinliği yapıldı.

Dünyanın birçok ülkesinde olduğunu gibi Türkiye'de de Filistin topraklarındaki katliamlar nedeniyle işgalci rejim lanetleniyor. 7'den 70'e on binlerce kişinin katıldığı etkinlikte halk, Gazze'ye desteklerini, işgalci siyonist rejime tepkilerini gösteriyor.

Ulu Camii önünde bir araya gelen binlerce kişi, sloganlar eşliğinde 15 Temmuz (Fomara) Meydanına kadar yürüdü. Yürüyüş boyunca "Yaşasın Özgür Filistin! Direne direne özgür Kudüs'e, HAMAS'a selam direnişe devam, katil siyonistler hesap verecek" " Boykota devam" sloganları atıldı.

Yürüyüşün ardından hazırlanan platformda, bir program gerçekleştirildi. Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, basın açıklamasıyla devam etti.

Grup adına basın açıklamasını, İsmail Deviren okudu.

"Gazze düşerse tüm ümmet düşecektir"

Başta ABD olmak üzere dünyanın egemen güçlerinin desteğini arkalarına alan işgalci siyonist çetenin, sadece Filistin'e değil geniş İslam coğrafyasına da gözlerini diktiğini belirten Deviren, "Unutmayalım ki, Gazze düşerse tüm ümmet düşecektir. Gazze'de ümmetin aslanları Aksa Tufanı ile vahşi çeteye karşı büyük bir cephe açmış ve işgalcinin yenilmezlik algısını yerle bir etmişlerdir. Aksa Tufanı ile açılan bu cephe göstermiştir ki israil'in, ellerinde doğru dürüst silah bulunmayan yalın ayakla savaşan mücahitlere karşı bir varlık gösteremediği ortaya çıkmıştır." dedi.

"İslam ümmeti bu varlık savaşında tereddütsüz yerini almalıdır"

Siyonistlerin, ABD ve müstekbir güçlerin desteğini yanına alarak insanlık dışı bir vahşetle ve hiçbir ahlâkî kuralı gözetmeden her türlü cürmü işlemekten geri durmadıklarını söyleyen Deviren, "Kahraman mücahitler en iyilerini feda etmekten, kadın, erkek, çocuk on binlerce şehit vermekten çekinmeden cihatlarını sürdürmekte, Kudüs kurtarılıncaya kadar durmayacaklarına dair yüce Allah'a söz vermektedirler. Ey Müslümanlar! Kudüs, işgalcisi siyonistler ve destekçileri olan Haçlılar ile savaşa tutuşmuşlardır. Onlara yardım edin. Kudüs davasının savunucusu kahraman evlatlar yöneticisiyle, yönetileniyle İslam ümmeti bu varlık savaşında tereddütsüz yerini almalıdır. On binlerce şehit verme pahasına şehirlerinin yerle bir olması evsiz barksız, aç ve çıplak kalma pahasına Aksa Tufanı destanıyla siyonist cephe karşısında tarihin en büyük direnişini başlatmış bulunan kardeşlerimi bizleri bekliyor, İslam ümmetini bekliyor." diye belirtti.

"Halkı Müslüman olan ülkeler, siyonist çeteye yaptırımlar uygulamalı"

Bu soykırımın durması ve siyonist çete ve suç ortakları olan ABD ve diğer emperyalist odakların amaçlarına ulaşmasını engellemek için halkı Müslüman olan ülkelerin liderlere seslenen Deviren, "Bunun için öncelikli olarak ülkemizde iktidarın siyonist çeteye yaptırım uygulaması, israil'in enerji ihtiyacının büyük kısmını karşılayan, BOTAŞ tarafından işletilen Bakü Ceyhan hattının kapatılması, israil'e sevkiyat yapan firmalara yaptırım uygulanması, siyonizmi ve katliamları öven yaklaşımların, paylaşımların nefret suçu kapsamına alınması, israil'e gidip savaşan çifte vatandaşlığa sahip siyonistlere yaptırım uygulanması, başlıca beklentilerimizdir." ifadelerini kullandı.

"Emperyalistler, siyonistler bu katliamlarla ümmetin direncini kırmaya çalışıyorlar"

17 ay boyunca Türkiye'deki Müslümanlar olarak Gazzeli kardeşlerimizin yanında olmaya çalıştıklarını söyleyen Deviren, "Bundan sonra da Bursa ve Türkiye'nin her yerinden Gazze'nin yalnız olmadığını, mücahitlerin yalnız olmadığını ve Allah'ın izniyle mücahitler zafere ulaşana kadar, Gazze halkının yanında olduğumuzu haykırdık, haykırmaya devam edeceğiz. Emperyalistler, siyonistler bu katliamlarla ümmetin direncini kırmaya çalışıyorlar. HAMAS'ı tartışmaya açıyorlar. Gazze'yi boşaltma planlarına, birilerini ikna etmeye çalışıyorlar. Direnişin sonuç vermeyeceği imajını güçlendirmeye çalışıyorlar." diye konuştu.

Etkinlik, yapılan dua ile sona erdi. (İLKHA)

HÜDA PAR'dan inşaat işçilerine ziyaret: Emekçiler vergi yükünden kurtarılmalı

Gaziantep Umut Kervanı'ndan ihtiyaç sahipleri için açılan kermese davet

Avrupa Yetim Eli, 30 ülkede kurban organizasyonu gerçekleştirecek

Otomobiller kafa kafaya çarpıştı: 2 ölü, 2 yaralı

İzinsiz kazı yapan şahıslar gözaltına alındı

Kapıkule Sınır Kapısı'nda 87 kilo uyuşturucu ele geçirildi

Dünyanın en büyük batarya ile çalışan gemisi hizmete sunuldu

Kaçak avcılık operasyonunda 164 bin TL ceza kesildi

İlerleyen yaşına rağmen yarım asırlık tecrübesiyle sulama motorlarını tamir ediyor

Manisa'da yolcu otobüsü devrildi: 16 yaralı

Gazze ablukasını kırmak için yola çıkan özgürlük filosu gemisine işgal saldırısı

2025 ALES/1 sonuçları açıklandı

Narin Güran cinayetinde 'Suçluyu kayırma' davasında 3'üncü duruşma başladı

Nablus'ta işgal saldırısında bir şehit

Yemen: Siyonist rejimin hava üssü balistik füzeyle vuruldu

Mardin’de 3 firari şahıs yakalandı

Siyonist rejim Gazze'de iki evi vurdu: 9 şehit, çok sayıda yaralı

Mevduat ve fon gelirlerinde stopaj uygulaması 31 Temmuz'a kadar uzatıldı

Brent petrolün varili 62 dolar seviyesinde

Ukrayna: Rusya'nın İHA saldırılarında 31 kişi yaralandı

Yapıcıoğlu Tarsus’ta esnaf ve tekstil sektörü temsilcileriyle buluştu

Ülke genelinde düzensiz göç denetimi: 547 göçmen yakalandı, 21 organizatör gözaltında

Sağlık Bakanlığı 19 bin personel alımı yapacak

Döviz kurlarında son durum

Altın fiyatları güne yükselişle başladı

Doğu ve Güneydoğu için toz taşınımı ve fırtına uyarısı

Meteorolojiden sel ve su baskını uyarısı

Abdulmelik el-Husi: ABD uçak gemileri Yemen direnişinden kaçıyor

UNRWA: 3 bin yardım tırı Gazze sınırında bekletiliyor

HAMAS'tan ABD'ye tepki: UNRWA'nın yasaklanmasına verilen destek, siyonist soykırıma ortaklıktır

Yükleniyor