• BIST 100

    10876,50%0,05
  • DOLAR

    41,98% 0,08
  • EURO

    48,69% -0,01
  • GRAM ALTIN

    5366,37% 1,26
  • Ç. ALTIN

    8924,75% -0,25

Bursa'da "Hayat Namazla Güzeldir" etkinliği yoğun katılımla gerçekleşti

31 Ağustos 2025, Pazar 20:30
31 Ağustos 2025, Pazar 20:30
Bursa
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Peygamber Sevdalıları tarafından çocuklara namaz alışkanlığı kazandırmak için gerçekleştirilen "Hayat Namazla Güzeldir" programı kapsamında Bursa'da, yüzlerce çocuk bir araya geldi.

Bursa Ulu Camii'nde ikindi namazında bir araya gelen çocuklar, cemaatle kıldıkları namazın ardından "Hür Aksa'da Namaz Daha Güzel Olacak" yazılı prt ile Gazze direnişine destek içerikli sloganlar ve salavatlar eşliğinde 15 Temmuz Meydanına kadar yürüyüş gerçekleştirdi.

Yapılan yürüyüşün ardından çocuklar, programın yapılacağı Şehreküstü Camii'ne akın ettiler.

Program, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Programda çocuklar, hazırladıkları şiirleri, ayet ve hadisleri okudular.

Etkinlikte çocuklar, Filistin'de şehit olan akranlarını unutmayıp, Filistinli çocuklara selam gönderdiler.

Çocuklar, önce iki rekât şükür namazı kıldılar daha sonra Filistinli akranları için dua ettiler.

Bursa Peygamber Sevdalıları Derneği Başkan Yardımcısı Hüseyin Tekdağ, etkinlikte bir konuşma yaptı.

"Namaz, en büyük görevimizdir"

Allah'ın, bizi bu dünyaya bazı görevleri yerine getirmek için gönderdiğini vurgulayan Tekdağ, "Görevlerin başında namaz geliyor. Namaz, en büyük görevimizdir. Bu görevimizi yerine getirmeliyiz. İbadetlerin zirvesi namazdır. Namaz, insanı kötülüklerden alıkoyar. Peygamberimizin biz Müslümanlara en büyük tavsiyesi namazdır. Ancak namaz bizi cennete götürür. Bir Müslümanın en önemli görevi, hayatı boyunca namaz kılmaktır. Çünkü Allah bize emrediyor. Bu emri yerine getirmekle mükellefiz. Cennete sokacak bir anahtarımız var. Bu anahtarı kaybetmeyelim. Bu anahtar, namazımızdır; onu hiçbir şekilde kaybetmemeliyiz" dedi.

"Mescid-i Aksa, bizim kıble mescidimizdir"

Müslümanların, on bir yıl boyunca Mescid-i Aksa’ya dönerek namaz kıldığını belirten Tekdağ, "Sonradan kıble değişip Kâbe oluyor. Mescid-i Aksa, bizim kıble mescidimizdir. Ama Mescid-i Aksa şu an işgal altında. Müslümanlar orada özgürce namaz kılamıyor. Bizim, Mescid-i Aksa’yı özgürleştirmemiz lazım. Peki, nasıl olacak bu? Kudüs işgal altında. Onu kurtaran ve bize yol gösteren bir komutan var. Komutan, Kudüs’ün fatihi Selahaddin Eyyubi’dir. Namazın güzelliğini herkese yayan komutandır. Dinin özgürlüğünü savunan komutandır. Selahaddin Eyyubi, bu fethi namazla gerçekleştirdi. Namazlı askerler yetiştirdi. Bu askerler, Mescid-i Aksa’yı işgalden kurtarmıştı. Eğer biz Müslümanlar namazı severse, Mescid-i Aksa kurtulacak. Eğer bizler camiyi seversek, Kudüs tekrardan Müslümanların olacaktır" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından, programa katılan çocuklara çeşitli ikramlar ve hediyeler verilerek etkinlik sona erdi.

Programa;  Bursa Peygamber Sevdalıları Derneği üye ile gönüllüleri olmak üzere vatandaşlar, çocuklar ve aileleri katıldı. (İLKHA)

Konya’da dron destekli trafik denetimi

Göçerlerin aylarca süren zorlu göç yolculuğu başladı

Okullarda Gazze yararına kermesler devam ediyor

Doğru soba kurmanın püf noktaları

Konya’da İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi

İstanbul ve Yalova merkezli organize suç örgütü operasyonlarında 17 şüpheli yakalandı

BESO Başkanı Çiftçi, esnafın taleplerini Vergi Dairesi'ne iletti

Ensarullah Hareketi’den işgal rejimi sözde savaş Bakanı Katz'a yanıt

Benzine gelen zam tabelalara yansıdı

İstanbul’da "Huzur" operasyonu: 949 kişi gözaltına alındı

TİGEM, 1400 ton dane mısırı ihaleyle satışa sunacak

Beyin sağlığına en çok zarar veren yiyecekler belirlendi

Kuyumcudan 7 kilo altın çalan 8 şüpheli yakalandı

Sürücü belgelerini yenilemek için bugün son gün

Balıkesir'de 4,2 büyüklüğünde deprem

İstanbul'da 5 katlı binada yangın: 15 kişi dumandan etkilendi

Hakkari'de uyuşturucu operasyonu: 15 kilo toz esrar ele geçirildi

Ülke genelinde yağış beklenmiyor

Siyonist işgal rejimi, 15 yaşındaki Filistinliyi şehit etti

Uşak’ta cip ile otomobil çarpıştı: 2 ölü

Elektrik faturalarında yeni düzenleme

Nijerya'da darbe girişimi iddiasıyla 42 asker gözaltına alındı

Balıkesir’de 4.1 büyüklüğünde deprem

Elazığ’da iki hafif ticari araç çarpıştı: 1 yaralı

Burdur’da çatıdan düşen anten tamircisi hayatını kaybetti

Rusya'dan nükleer silah uyarısı

Afganistan ve Pakistan'dan ateşkese devam kararı

İstanbul’da organize suç operasyonlarında 700 kişi tutuklandı

Mersin’de İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı yapıldı

Hatay’da lastiği patlayan otomobil tarlaya uçtu: 1 ölü, 2 yaralı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Konya’da dron destekli trafik denetimi

Göçerlerin aylarca süren zorlu göç yolculuğu başladı

Okullarda Gazze yararına kermesler devam ediyor

Doğru soba kurmanın püf noktaları

Konya’da İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi

İstanbul ve Yalova merkezli organize suç örgütü operasyonlarında 17 şüpheli yakalandı

BESO Başkanı Çiftçi, esnafın taleplerini Vergi Dairesi'ne iletti