-
BIST 100
16088,00%-1,23
-
DOLAR
44,16% 0,22
-
EURO
50,49% -0,78
-
GRAM ALTIN
7134,90% -0,98
-
Ç. ALTIN
11685,77% -0,65
Bütün çalışanları ilgilendiriyor! Artık 2 ayrı ceza verilemeyecek
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Bütün çalışanları ilgilendiriyor! Artık 2 ayrı ceza verilemeyecek
Yargıtay 9.Hukuk Dairesi, işçiye bir eylemi sebebiyle iki ayrı ceza verilemeyeceğini hüküm altına aldı. İş Mahkemesi’ne başvuran bir işçi, dört senedir çalıştığı fabrikadan kavga olayına karıştığı gerekçesiyle çıkartıldığını öne sürdü. Kıdem ve ihbar tazminatları ile yıllık izin ücreti, fazla mesai ücreti ve ulusal bayram genel tatil ücreti alacaklarının davalıdan tahsilini istedi.
Davalı işveren ise davacının belirttiği tarihlerde davalı işyerinde döşeme elemanı olarak çalıştığını, işyerinde bir kavgaya karıştığı için haklı nedenle işten çıkartıldığını, kavganın oluşma nedeninin davacının davranışları olduğunu dile getirdi. Davacının kavgacı ve geçimsiz yapıda olduğunu, sundukları tutanak ve cd içeriği ile bunun kanıtlanacağını ve herhangi bir alacağı olmadığına dair ibraname imzaladığını savunarak, davanın reddine karar verilmesini istedi. Mahkeme, işçinin tazminat taleplerini reddetti, davanın kısmen kabulüne hükmetti. Kararı hem davacı hem de davalı avukatları temyiz etti.
Yargıtay 9. Hukuk Dairesi, işçiye önce kınama cezası verildiğine bir süre sonra aynı eylemden dolayı işten çıkartma cezası verildiğine dikkat çekti.
Kararda, “Kavgadan dolayı işçinin savunmasının alındığı ve 2 gün izin verildiğini, izin dönüşü kınama cezası verilerek işine devam ettiği, sonrasında rapor alan davacının rapor bitiminde işe başladığında işine son verildiği anlaşılmaktadır. Kınama cezası verilen davacının aynı sebeple bu kez işten çıkartılmasının hukuka aykırı olduğunu iddia etmiştir. Dosyadaki bilgi ve belgelerden, davacı ile iş arkadaşına kavgadan sonra kınama cezası verildiği, 5 gün sonra bu kez davacı için fesih ihbarı düzenlenerek davacının iş akdinin olay gerekçe yapılarak haklı nedenle feshedildiği anlaşılmaktadır.
Böylece iş arkadaşı ile yaşadığı tartışma ve kavga olayı nedeniyle önce kınama cezası ile cezalandırılan davacının iş akti sonrasında aynı nedenle feshedilmiştir. Aynı eyleme iki ayrı ceza verilemeyeceğinden davacının iş akdinin feshi haksız olup, kıdem ve ihbar tazminatı taleplerinin kabulü gerekirken yazılı gerekçe ile reddi hatalıdır. Temyiz olunan kararın bozulmasına oy birliği ile hükmedilmiştir” ifadeleri yer aldı.
Rusya Savunma Bakanlığı: Son bir haftada Ukrayna’ya yönelik yoğun saldırılar gerçekleştirildi
Akkuyu Nükleer Güç Santrali 4. güç ünitesinde baskı kirişi yerine yerleştirildi
Ulusal Su Planı yürürlüğe girdi
Yetimler Vakfı Gazzeli Müslümanlara sahur ikramında bulundu
Yılmaz: Türkiye, bugün Terörsüz Türkiye hedefimiz doğrultusunda kararlı bir yürüyüş içindedir
Genelkurmay Başkanı Bayraktaroğlu, Fransız mevkidaşıyla görüştü
Yabancı uyruklular için "Türkçe Dil Yeterlikleri e-Sınavı" dönemi başlıyor
Hollanda’da patlama: yahudi okulunun dış duvarı hasar gördü
Kuzey Kore, Japon Denizi yönüne balistik füzeler fırlattı
BDDK iki yatırım bsının kuruluş iznini iptal etti
Siyonist rejim ve ABD'nin İran saldırıları Körfez ülkelerini vurdu: Enerji gelirlerinde 15 milyar dolarlık kayıp
Diyarbakır'da 81 kilogram uyuşturucu madde ele geçirildi
Orta Doğu krizi küresel enerji sistemini sarsarken yeni merkezler aranıyor
Şanlıurfa’da binlerce çocuğa bayramlık giyim desteği
Batman'da ev yangınında eşyalar kullanılamaz hale geldi
Artvin’de aranan şahıslara yönelik operasyonlarda 71 kişi yakalandı
Bağdat'taki ABD Büyükelçiliği vuruldu: Hava savunma sistemi devre dışı kaldı
"Kelâm ve Kalem Yazma Mushaf Sergisi” ziyaretçilere kapılarını açtı
Ukrayna: Rusya 68 füze ve 430 İHA ile saldırı düzenledi
Lübnan'da siyonist rejim saldırılarında 23 kişi şehit oldu
Hürmüz krizi petrol piyasasını sarsıyor: Totalenergies’te büyük üretim kesintisi
Sağ-Çev Başkanı Dursun: Gazze'de yaralılara koşan sağlık emekçileri insanlığa örnek oldu
Uşak’ta uyuşturucu operasyonu: 2 şüpheli tutuklandı
Prof. Dr. Ebu Zeyd: Mescid-i Aksa’nın kapılarının kapatılması ümmetin kalbinin esaretidir
Emeklilere bayram ikramiyesi ve maaş ödemeleri başladı
Cizre’de gece yarısı silahlı saldırı: Bir yaralı
Ekonomist Çiftçi: Hürmüz Boğazı'ndaki kriz petrol fiyatlarını 200 dolara kadar çıkarabilir
Siyonist rejim ateşkesi ihlal ediyor: Gazze'de 2 şehit
Japon futbolcu Honda’ya İran’a destek açıklaması sonrası sponsorluk yaptırımı
İtalya’da Amazon krizi: Milyarlık vergi kaçırma
Yükleniyor






