-
BIST 100
16088,00%-1,23
-
DOLAR
44,16% 0,22
-
EURO
50,49% -0,78
-
GRAM ALTIN
7134,90% -0,98
-
Ç. ALTIN
11685,77% -0,65
Büyükler söz dinledi, gençler oralı bile değil
22 Haziran 2020, Pazartesi 09:30
22 Haziran 2020, Pazartesi 09:30
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Büyükler söz dinledi, gençler oralı bile değil
Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulunun son toplantısında 65 yaş üstü için sokağa çıkma yasağı uygulamasının kaldırılmasından sonra, yapılan gözlemler masaya yatırıldı. Eşsiz yaşam barındıran büyük sitelerin olduğu ilçemizde beylikdüzü escort kadınlarına web sayfamızdan oldukça kolay bulaşacaksınız. Kurul üyeleri, özellikle büyükşehirlerde 1 Haziran’da başlayan yeni normal hayata ve salgınla mücadelede tedbirlere en fazla 65 yaş üstü vatandaşların uyduğuna yönelik tespitleri paylaştı.
Gençler arasında ‘bana bir şey olmaz’ algının oluşturduğu ‘Öz güven patlaması’ nedeniyle maske ve fiziki mesafe kuralına uyumun düşük aldığı belirtildi. Üyeler “Virüsle mücadelede 65 yaş üstü daha dikkatli davranıyor. Maske ve mesafe kuralına en çok onlar uyuyor. Gençler bu konuda daha duyarsız. Âdeta öz güven patlaması yaşayıp ‘Ben gencim bana bir şey olmaz’ algısı nedeniyle fiziki mesafe ve maske takma kuralına uymuyor. Toplumda, kurallara uymayanların oranı %20’nin üzerinde, bu kesimin büyük bölümünü de gençler oluşturuyor. Parklarda bahçelerde, sokaklarda maskesiz dolaşanları görüyoruz” değerlendirmesini yaptı. Sağlık Bakanlığı bünyesinde oluşturulan Toplum Bilimleri Kurulunun virüsle mücadele konusunda alınan tedbirlere uyumun artırılması konusunda farkındalık çalışmaları yapacağı ifade edildi.
%100’E YAKIN KORUYOR
Bilim Kurulunun yaptığı tespitlere göre yanyana 2 kişide maske varsa virüse karşı %90 koruyuculuk sağlıyor. Bu iki kişi hem maske takıp hem fiziki mesafeyi koruyorsa, virüsün bulaşma ihtimali %0’a yakın. İki kişiden sadece 1’i maske takıyorsa, virüsten korunma oranı %60. Maske takmayıp fiziki mesafe kuralına uyuluyorsa %80 koruma söz konusu. Maske takmayıp fiziki mesafeye de uyulmuyorsa bulaşma ihtimali %100.
900 LİRA PARA CEZASI
İçişleri Bakanlığının valiliklere gönderdiği talimat doğrultusunda, maske takma zorunluluğuna uymayanlara bugünden itibaren 900 lira ceza kesilecek. Maskenin, 48 şehirde hayatın tüm alanlarında, 33 ilde ise alışveriş merkezi, market, restoran, kafe ve kuaför gibi insanların toplu hâlde bulunduğu iş yerlerinde takılma zorunluluğu var. Bu arada, yaptırım açıklamalarından sonra kuralı ihlal edenlerin de azaldığı ifade edildi.
TÜRKİYE GAZETESİ
Yetimler Vakfı’ndan Diyarbakır’da yetim çocuklara bayramlık desteği
Kuzey Kore’den uzun menzilli topçu tatbikatı
Bismil'de yetim ve ihtiyaç sahibi çocuklara bayramlık sevinci
İstanbul’da uyuşturucu operasyonu: 527 kilogram madde ele geçirildi
Doğu’da kış etkisini sürdürüyor: 279 yerleşim yerinin yolu ulaşıma kapalı
TBMM Başkanı Kurtulmuş: Mescid-i Aksa'ya kilit vurmak milyonlarca Müslümanın inancına saldırıdır
Gaziantep'te göçmen kaçakçılığı: 3 gözaltı
Diyanet Başkanı Arpaguş: İslam düşmanlığına karşı durmak insanlık borcudur
Palandöken: Esnaf bayramda 100 milyar liranın üzerinde ciro bekliyor
İran’ın misillemelerine karşı ABD’den medyaya tehdit
Bakan Gürlek: İslamofobi değil, İslam düşmanlığı
Evde Bakım Yardımı ödemeleri başladı
Sürücülerin merak ettiği düzenleme: Hangi ekranlar yasak?
Eric Cantona’dan Trump’a savaş göndermesi: Savaş başlatan başkanlar cepheye gitmeli
İstanbul’da baraj doluluk oranı yüzde 45,93 olarak açıklandı
İran Dışişleri Bakanı Arakçi’den Hürmüz Boğazı açıklaması
Adana’da 4,1 milyon kaçak makaron ele geçirildi
Peygamber Sevdalıları: Kadir Gecesi'ni ibadet, dua ve muhasebe ile değerlendirelim
Esnafın bitmeyen kâbusu: Yağmurla gelen su baskınları
Cezaevinden firar eden hükümlü jandarma tarafından yakalandı
Pendik’te silah operasyonu: 44 tabanca ele geçirildi
İran Devrim Muhafızları: Netanyahu’ya yönelik saldırılar sürecek
İşgalciler, bayram alışverişine giden aileyi kurşunladı: 2'si çocuk 4 Filistinli şehit oldu
Ulusal staj programı başvuruları 31 Mart’a kadar uzatıldı
Trump’tan “Küstah” açıklama: Hark Adası’nı eğlence olsun diye yine vurabiliriz
İran: ABD ve işgal rejimi İran İHA’sını taklit ederek bölge ülkelere saldırıyor
İran'dan siyonist işgal rejimine bilgi sızdıran 20 ajan yakalandı
İşgal rejiminin gece Lübnan saldırısında 14 kişi şehit oldu
19 il için sarı kodlu uyarı
Netanyahu ilk defa askeri kabine toplantısına katılmadı
Yükleniyor






