Büyükşehir Belediye Başkanı Er: 36 bini aşkın hak sahibimizin yuvası ve iş yeri belli oldu

Tarih: 09.07.2025 20:14 Güncelleme: 09.07.2025 20:14
Büyükşehir Belediye Başkanı Er: 36 bini aşkın hak sahibimizin yuvası ve iş yeri belli oldu
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült
Haberi Sesli Oku

Malatya'nın geleceğini inşa etme yolunda önemli adımlar attıklarını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, "Şehrimizi daha güçlü daha dirençli ve yaşanabilir bir hale getirmek için aralıksız bir şekilde çalışıyoruz." dedi.

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi temmuz ayı toplantısı Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er Başkanlığı'nda, Belediye Meclis Salonu'nda gerçekleştirildi.

Toplantı, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er'in gündemi değerlendiren konuşmalarıyla başladı.

Başkan Er, "Pençe-Kilit Harekât bölgesinde metan gazına maruz kalarak şehit düşen kahramanlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine sabırlar diliyorum. Bu şehitlerimizden 3'ü Malatyalı bu şehitlerimizin de ailelerine sabırlar diliyorum. Silahlı Kuvvetlerimiz ve milletimizin başı sağ olsun. Tedavisi süren Mehmetçiklerimize de Yüce Rabbimden acil şifalar diliyorum." dedi.

Ülkede meydana gelen yangınlara da değinen Er, "Ayrıca geçtiğimiz günlerde Ege ve Akdeniz Bölgesinde çıkan yangınlar gerçekten yüreğimizi dağladı. Yangınla mücadele sırasında şehit olan itfaiyecilerimize de Allah’tan rahmet, ailelerine sabırlar diliyorum. Hatay’da meydana gelen yangına Büyükşehir Belediyemizin itfaiyesi de yardıma gitti, itfaiyecilerimizi de özverili çalışmalarından dolayı kutluyorum." şeklinde konuştu.

Er, "Hazreti Hüseyin Efendimiz ve Kerbela şehitleri olmak üzere, vatan uğruna, bayrak uğruna, ezan uğruna can vermiş tüm şehitlerimizi rahmetle, minnetle yâd ediyorum. Rabbim mekânlarını cennet eylesin." dileğinde bulundu.

Meclis toplantılarında aldıkları kararlarla Malatya'nın geleceğini inşa etme yolunda önemli adımlar attıklarını belirten Er, Hep birlikte aldıkları kararla şehri daha güçlü daha dirençli ve yaşanabilir bir hale getirmek için aralıksız bir şekilde çalıştıklarını söyledi.

19 Haziran Perşembe günü gerçekleştirilen 8 bin 65 konut ve 1.097 iş yerinin kura çekimine de değinen Er, "Böylelikle 36 bini aşkın hak sahibimizin yuvası ve iş yeri belli oldu. Evine, iş yerine kavuşan her bir hemşehrime hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

Er, "MASKİ Genel Müdürlüğümüz tarafından günlük 30 bin metreküp atıksuyu arıtacak olan ve yapımı hızla devam eden İkizce Duranlar İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi'nde çalışmalar hızlı bir şekilde ilerliyor. 200 bin kişilik nüfusa hizmet edecek olan arıtma tesisinde günde 30 bin metreküp su arıtacak. Tesis çıkış suyu ise çiftçilerimiz için tarımsal sulamada kullanılmak üzere planlanmaktadır." ifadelerini kullandı.

Kavşak düzenleme çalışmalarının büyük bir hızla devam ettiğini hatırlatan Er, "Sivas Yolu, Adıyaman Yolu ve Turgut Özal Bulvarı’nın kesişim noktasında yer alan Sivas- Hekimhan (İpaş) Kavşağı'nda kapsamlı bir yol ve kavşak düzenleme çalışması başlattık. Kısa süre sonra inşallah çalışmalarımızı tamamlayacağız. Trafiğin daha konforlu ve güvenli bir şekilde olması için bu çalışmalarımız devam edecek." dedi.

Er, ayrıca il genelinde kırsal mahallelerdeki sulama sorununa çare bulmak, çiftçilerin daha verimli bir tarım yapmalarını sağlamak amacıyla kapalı ve açık sulama kanalları yaparak çiftçilerin hizmetine sunduklarını anımsattı.

Yoğun programı nedeniyle konuşmalarını tamamladıktan sonra Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısından ayrılan Er'in yerine meclis gündem görüşmelerine Malatya Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Ramazan Ayhan devam etti.

Büyükşehir Belediye Meclis toplantısında gündem maddeleri arasında yer alan İmar ve Bayındırlık Komisyonu tarafından sunulan 1/5000 ölçekli nazım imar planı değişikliği ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği hususundaki maddelerin birçoğu görüşülerek, karara bağlandı. Diğer maddelerin bir kısmı ilgili komisyonlara havale edildi. Bazı gündem maddeleri ise bir sonraki toplantıda görüşülmek üzere oylanarak ertelendi. (İLKHA)

Gazze'de şehit sayısı 57 bin 762'ye yükseldi

MSB: Bedelli askerlik 280 bin 850 lira

Gençlik ve Spor Bakanı Bak: Özellikle çalışan, üreten gençler bizim için çok önemli

Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP Genel Başkanı Bahçeli’yi kabul etti

Malatya'da uyuşturucu operasyonu: 10 tutuklama

Adıyaman Belediye Başkanı görevden uzaklaştırıldı

İşgal rejiminin müzakerelerde ısrarla üzerinde durduğu “Morag Koridoru” nedir?

Aliyev ve Paşinyan, Abu Dabi'de görüştü

Batman'da kamu işçileri eylem yaptı

Van’da Gazze’de katledilen çocuklar için farkındalık etkinliği

Gençlik ahlaki erozyonun eşiğinde: Dijital kuşatmaya karşı ne yapmalı?

Suruç yolunda bir yaya daha hayatını kaybetti

Malatya'da Genel Tarım Sayımı eğitimleri başladı

Malatya Büyükşehir Belediyesi dünyanın birçok ülkesinden misafir ağırladı

Din görevlilerine bağımlılıkla mücadele eğitim semineri düzenlendi

HÜDA PAR Batman İl Başkanı Şahin'den "sosyal duyarlılık" çağrısı

Romanya Maarif Vakfı Temsilcisi Alparslan Ateş’e Ziyaret

Bingöl’de demonstrasyon kapsamında "Tarla Günü" etkinliği düzenlendi

Umut Kervanı Mersin Derneği'nden ihtiyaç sahiplerine gıda ve et desteği

Bingöl'de ortalama hız denetimleri başlıyor: 6 noktada uygulama yapılacak

Kavurucu sıcaklarda çocukların serinleme adresi: Süs havuzları

MSB, mağaradaki olayla ilgili bilgilendirmede bulundu

Batman'da 63 bin ürün denetlendi: 1 milyon TL'nin üzerinde ceza uygulandı

İletişim Başkanlığında devir teslim töreni düzenlendi

Adıyaman'da dağlık bölgede çıkan yangın söndürüldü

Fotokapanlar Uludağ’da Alakarga'yı görüntüledi

Yaz aylarında kulak enfeksiyonlarına karşı önlemler

Trafik ve zabıta ekiplerinden ortak motosiklet denetimi

Uzmanından sıcak hava uyarısı!

Tunus mahkemesi Raşid Gannuşi ve üst düzey siyasilere ağır hapis cezaları verdi

Yükleniyor