• BIST 100

    11197,35%0,13
  • DOLAR

    41,29% 0,15
  • EURO

    48,92% -0,14
  • GRAM ALTIN

    4863,47% -0,59
  • Ç. ALTIN

    7962,12% -0,77

Büyükşehir Belediye Başkanı Er: Bayramlar yardımlaşma ve dayanışma geleneklerinin en güzel şekilde yaşandığı zamanlardır

28 Mart 2025, Cuma 19:31
28 Mart 2025, Cuma 19:31
Büyükşehir Belediye Başkanı Er: Bayramlar yardımlaşma ve dayanışma geleneklerinin en güzel şekilde yaşandığı zamanlardır
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Ramazan Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, bayramların sosyal dayanışma ve kardeşlik duygularını pekiştiren özel günler olduğunu vurguladı.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Ramazan Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. Başkan Er mesajında, Bayramların yalnızca sofralarda değil, gönüllerde de bayram havası estirmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Başkan Er mesajında, "Rahmetiyle bizleri kucaklayan, şefkatiyle bizi bir araya toplayan on bir ayın sultanı Ramazan ayını geride bırakarak, sevinç, neşe ve kardeşlik duygularının yayıldığı Ramazan Bayramı’na ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Sosyal yardımlaşma ve dayanışma geleneğinin en güzel şekilde yaşandığı dini bayramlar, özlemleri gideren, dargınlıkları ve kırgınlıkları unutturan, hoşgörü duygusunu güçlendiren müstesna günlerdir. Bayramlar; sadece sofralarda değil, gönüllerde de bayram havası estirmelidir." dedi.

Bayramda, komşuları hatırlama, yaşlıları ziyaret etme ve ihtiyaç sahiplerine yardım etmenin önemini dile getiren Er, "Kalbimizi kin, nefret ve bencillikten arındırıp; sevgiyle, umutla, dayanışmayla dolduralım." ifadelerini kullandı. Ayrıca Er, Ramazan'ın özünde yer alan manevi duygularla gönüllerinin tüm dünyadaki kardeşlere açılması gerektiğini belirtti.

"Bayram sevincinin yerine gözyaşının düştüğü bu topraklar, sadece Filistinlilerin değil, insanlığını kaybetmemiş vicdan sahibi tüm insanlığın ortak acısıdır"

"Bayram sevincinin yerine gözyaşının düştüğü bu topraklar, sadece Filistinlilerin değil, insanlığını kaybetmemiş vicdan sahibi tüm insanlığın ortak acısıdır." diyen Er, Ramazan Bayramı vesilesiyle dünya genelindeki zulüm altında yaşayan kardeşlere de dua edilmesi gerektiğini ifade etti.

"Bayramlar, sadece gelenek değil, aynı zamanda bir uyanış, bir toparlanma, bir yeniden diriliş çağrısıdır"

Birlik ve beraberliğin önemini vurgulayan Er, "Bayramlar, sadece gelenek değil, aynı zamanda bir uyanış, bir toparlanma, bir yeniden diriliş çağrısıdır" diyerek, milletin yardımlaşma ve dayanışma duygularını güçlendirmesi gerektiğini belirtti.

Başkan Er, hemşehrilerine, milletine ve tüm İslam âlemine Ramazan Bayramı'nın sağlık, huzur ve barış getirmesini dileyerek, sözlerini şöyle tamamladı: "Bu duygu ve düşüncelerle hemşehrilerimizin, milletimizin ve tüm İslam Aleminin Ramazan Bayramı'nı tebrik ediyor, Ramazan Bayramı'nın bütün insanlığa sağlık, huzur ve barış getirmesini yüce Rabbim'den niyaz ediyorum." (İLKHA)

Şanlıurfa’da kuaförün Filistin’e destek kampanyasına yoğun ilgi

Hindistan'da şiddetli yağışlar sele yol açtı: 15 ölü, 16 kayıp

Adana’da 570 kişiden biri başkan unvanı taşıyor

Diyarbakır'da mahalle sakinlerinden yetkililere çağrı: Servis yoksa çocuklarımızı okula gönderemeyiz

Kurtulmuş: Bu komisyonun öncelikli vazifesi, sürecin millet adına denetiminin ve kontrolünün yapılmasıdır

Nijerya'da Lassa ateşi vakalarında artış: Can kaybı 162'ye yükseldi

Şanlıurfa’da 100 toplu taşıma şoförü kura ile belirlendi

Yaralı peçeli baykuş tedaviye alındı

ASİM Eylül ayı toplantısında Adana’nın eğitimi masaya yatırıldı

Mersin'de Türkiye Yüzyılı Maarif Programı için değerlendirme toplantısı yapıldı

Sağlık-Sen Şırnak İl başkanı Anmal: Tasarrufu bırak israfı önle

Şanlıurfa’da fıstık ithalatı tepkisi: “Çiftçi kuraklıkla boğuşurken ithalat kabul edilemez”

Umut Kervan'ından ihtiyaç sahibi öğrencilere kırtasiye desteği

Mersin’de su ürünleri av sezonu törenle açıldı

Batman İŞKUR'da devir teslim gerçekleşti

Gazze'de katliam: 45 şehit, onlarca yaralı

Ustasından LPG'li araç sahiplerine önemli uyarılar

Akdeniz'de balık sezonu bereketiyle başladı

Batmanlı çocuklar TEKNOFEST'te yer aldı

Batman MEM'den velilere çağrı: Ek kitap zorunluluğunu bildirin

Selçuk Bayraktar: Davamız zulme dur diyecek güce ulaşmaktır

Büyükşehir Belediyesinden Ayvalı Mahallesi'ne 11 bin 950 metre içme suyu hattı

Ballıca Mağarası doğal güzelliği, tarihi ve şifalı havasıyla ziyaretçilerini büyülüyor

Bingöl’de aranan şahıs yakalandı

Siirt-Bitlis karayolunda tır devrildi: Yol trafiğe geçici olarak kapandı

Katar Emiri Şeyh Temim Ürdün'de

Siirt’te sepsis tanılı hasta, hava ambulansıyla İstanbul’a sevk edildi

Bingöl Üniversitesinde 3 dekan istifa etti

Son dönemde eczanelerde yapılan yasal düzenlemeler neler içeriyor?

Et fiyatları yükseldi: Çözüm için besicilik OSB çağrısı yapıldı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Şanlıurfa’da kuaförün Filistin’e destek kampanyasına yoğun ilgi

Hindistan'da şiddetli yağışlar sele yol açtı: 15 ölü, 16 kayıp

Adana’da 570 kişiden biri başkan unvanı taşıyor

Diyarbakır'da mahalle sakinlerinden yetkililere çağrı: Servis yoksa çocuklarımızı okula gönderemeyiz

Kurtulmuş: Bu komisyonun öncelikli vazifesi, sürecin millet adına denetiminin ve kontrolünün yapılmasıdır

Nijerya'da Lassa ateşi vakalarında artış: Can kaybı 162'ye yükseldi

Şanlıurfa’da 100 toplu taşıma şoförü kura ile belirlendi