• BIST 100

    10108,52%-1,63
  • DOLAR

    40,00% 0,34
  • EURO

    46,98% 0,03
  • GRAM ALTIN

    4264,85% -0,21
  • Ç. ALTIN

    6812,98% 0,09

Büyükşehir Belediye Başkanı Er: Fuarlar bölgemizin kalkınması için büyük önem arz ediyor

21 Mayıs 2025, Çarşamba 08:18
21 Mayıs 2025, Çarşamba 08:18
Büyükşehir Belediye Başkanı Er: Fuarlar bölgemizin kalkınması için büyük önem arz ediyor
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Yapı Dekorasyon Fuarının kentte 7 yıldır yapılmadığını belirten Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, "Biz bugün 7'inci Yapı Dekorasyon Fuarımızı gerçekleştiriyoruz. Fuarımızın şehrimize ve bölgemize önemli katkıları olacağını düşünüyorum." dedi.

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 7'incisi düzenlenen Yapı Dekorasyon Fuarı'nın açılış töreni büyük katılımla gerçekleştirildi.

Mişmişpark Fuar Alanında gerçekleştirilen açılış törenine Vali Seddar Yavuz ve Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er'in yanı sıra idari ve mülki amirleri, İlçe Belediye Başkanları, Siyasi Parti İl ve İlçe Başkanları, Meclis üyeleri, muhtarlar, STK temsilcileri, firma temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, yaptığı konuşmada, "Bildiğiniz gibi bir deprem süreci yaşadık. Deprem sürecinden sonra bazı şeyler inkıtaya uğradı ki bunlardan biri de fuar ve festivaller. Tabi uzun süredir yapılmıyordu. Mesela Kitap Fuarı dört yıldır yapılmıyordu, biz geçen sene yaptık. Tabi buradaki hedefimiz özellikle şunu ifade edeyim, Malatya ayağa kalkıyor. Hiçbir tereddüdünüz olmasın. Sağda solda inşaatlarımızı da görüyorsunuz. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bakanlarımızın güçlü desteği ve burada milletvekillerimizle, Sayın Valimizle, Belediye Başkanlarımız ile çok hummalı bir çalışma içerisine girdik. İnşallah bu yılsonuna kadar şehrimizde konutların ve işyerlerinin büyük bir kısmı teslim edilmiş olacak." şeklinde konuştu.

"Bu fuarlar şehrimizin, hatta bölgemizin kalkınması anlamında büyük önem arz ediyor"

Er, "Bu fuarlar şehrimizin, hatta bölgemizin kalkınması anlamında büyük önem arz ediyor. Yapı Dekorasyon Fuarı da yaklaşık 7 yıldır yapılmıyordu. Biraz inkıtaya uğramış daha sonra pandemi ve depremler derken ertelenmişlerdi. Biz bugün 7'inci Yapı Dekorasyon Fuarımızı gerçekleştiriyoruz." ifadelerini kullandı.

Son olarak Er, "Burada şu an çevre illerden gelen firmalar, iş insanlarımız, kardeşlerimiz var, ilimizden katılım sağlayanlar var, iş insanlarımız var, resmi kurumlardan gelip stant açanlar var. Hepsine hoş geldiniz diyorum. İnşallah muvaffakiyetler diliyoruz, burada hayırlı ve bereketli bir fuar süreci geçirmiş oluruz. Fuarımızın şehrimize ve bölgemize önemli katkıları olacağını düşünüyorum." dedi.

Malatya Valisi Seddar Yavuz ise yaptığı konuşmada yapılan fuarın hayırlar getirmesini temenni ederek, "7'nci Malatya Yapı Dekorasyon Fuarı'nın başarılı geçmesini temenni ediyorum. Şehrimizi Sayın Cumhurbaşkanımız liderliğinde ayağa kaldırıyoruz. Her zaman söylediğim bir söz vardır, 'Kaynağımız var projemiz var iarede ve gücümüz var. Öyleyse hep beraber Malatya'yı ayağa kaldıralım' fikriyle yola çıktık. Burada gönül birlikleriyle toplumun her kesimi ile özellikle Büyükşehir Belediyemiz, kamu kurum ve kuruluşlarımız ile tam bir anlayış içerisinde yolumuza devam ediyoruz. Allah'a hamd olsun ki bu geçen süre içerisinde bunların meyvelerini hep beraber topluyoruz. Ancak diğer taraftan da böyle çeşitli fuarlarla sosyal, kültürel, sosyal ve ekonomik faaliyetlerle şehrimizin normalleşmesine katı sağlamamız gerekiyor. Bu fuarın düzenlenmesinde büyük emeği olan çok kıymetli dostum Büyükşehir Belediye Başkanımızı, kıymetli ekibini, fuarımıza iştigal eden firmalarımızın temsilcilerini gönülden tebrik ediyorum. Fuarımızın hayırlı ve uğurlu olmasını yüce Allah’tan niyaz ediyorum." şeklinde konuştu. 

Yapılan konuşmalarının ardından, 7’inci Malatya Yapı Dekorasyon Fuarı, törene katılan protokol üyeleri tarafından kurdelesi kesilerek açıldı. Açılışın ardından stantlar tek tek gezilerek, firma yetkilileri ve vatandaşlarla sohbet edildi.

25'i üretici firma, 22'si bayii satışı yapan firma olmak üzere toplam 47 firmanın yer aldığı Malatya 7'nci Yapı Dekorasyon Fuarı, 21-25 Mayıs tarihleri arasında 10.00-20.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

Ayrıca Fuar alanında bulunan deprem tırındaki personeller tarafından vatandaşlara deprem ile ilgili bilgiler verilirken, Büyükşehir Belediyesi ve AFAD tarafından açılan stantlarda da yine bilgilendirme ve sorunların çözümü hakkında yardımcı olunuyor. (İLKHA)

Kenya'da düzenlenen protestolarda 10 ölü, 29 yaralı

UNRWA: Gazze'deki insanlar için zaman bitiyor

Nijerya'da silahlı saldırı: 9 ölü, 4 yaralı

Gazze'de siyonist vahşet devam ediyor: Son 24 saatte 105 şehit

Almanya'da orman yangınları günlerdir sürüyor

Tayvan'ı Danas Tayfunu vurdu: 2 ölü, 28 yaralı

Dışişleri Bakanı Fidan, Guterres ile görüştü

Manavgat Belediyesi'ne rüşvet operasyonu: 6 tutuklama

Biriktirdiği harçlıklarını Gazze için bağışladı

Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde durum değerlendirme toplantısı

Muğla açıklarında 5 büyüklüğünde deprem

Siirt Üniversitesi bünyesinde bereketli bal hasadı gerçekleştirildi

HAMAS: israil Gazze'de açlık ve susuzluğu silah olarak kullanıyor

Dışişleri Bakanı Fidan, Rus mevkidaşı Lavrov ile görüştü

Balıkesir'de orman yangını

Bursa'da ormanlara girişler yasaklandı

Tır ile hafif ticari araç çarpıştı: 2 yaralı

Şırnak’ın Uludere ilçesi Ortabağ köyü susuzlukla mücadele ediyor

Bingöl’de ruhsatsız av tüfekleri ele geçirildi

Batman'da mezar yeri değişikliğine ilişkin sorumlular görevden alındı

Muğla açıklarında 22 düzensiz göçmenler kurtarıldı

Malatya’da tanker devrildi: 1 yaralı

Yaz aylarında gözlerdeki hastalık riskleri ve çözüm önerileri

Uşak'ta feci kaza: 2 ölü

Vali Canalp: Kazaların önüne eğitimle geçeceğiz

Lavrov: Ukrayna, Donbass üzerinde hak iddia edemez

Ensarullah'ın vurduğu gemi batmak üzere!

Yeni Zelanda'da 6,3 büyüklüğünde deprem

Bingöl'de17 kilogram esrar ele geçirildi: 4 gözaltı

Surinam'da devlet başkanı seçildi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Kenya'da düzenlenen protestolarda 10 ölü, 29 yaralı

UNRWA: Gazze'deki insanlar için zaman bitiyor

Nijerya'da silahlı saldırı: 9 ölü, 4 yaralı

Gazze'de siyonist vahşet devam ediyor: Son 24 saatte 105 şehit

Almanya'da orman yangınları günlerdir sürüyor

Tayvan'ı Danas Tayfunu vurdu: 2 ölü, 28 yaralı

Dışişleri Bakanı Fidan, Guterres ile görüştü