Büyükşehir Belediye Başkanı Er: İlk defa tarımsal hizmetlere bir bütçe ayırdık

Tarih: 10.04.2025 19:50 Güncelleme: 10.04.2025 19:50
Büyükşehir Belediye Başkanı Er: İlk defa tarımsal hizmetlere bir bütçe ayırdık
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, "Malatya'yı sadece bir tarım şehri değil, aynı zamanda sanayi, turizm ve kültür şehri olarak da geleceğe hazırlıyoruz." dedi.

Malatya Ziraat Odaları Nisan Ayı İl Koordinasyon Toplantısı, Battalgazi Ziraat Odası Toplantı Salonu'nda, geniş katılımla gerçekleştirildi.

İl Koordinatörü Yunus Kılınç, konuşmasına Başkan Sami Er'e teşekkür ederek başlayarak, "Sami Başkan, Malatya için bir değerdir. İl Özel İdaresi'nde Genel Sekreterlik yaptığı dönemden beri dürüstlüğünü ve çalışkanlığını tanıyoruz. Şehrimiz için çok güzel projeler kazandıracağına hiç şüphemiz yok. Ancak bu kolay bir mesele değil; Sami Başkan, deprem sonrası yıkılmış bir şehri devraldı." dedi.

"Eğer bir ülkede üretim durursa o ülke batar"

Tarımsal üretimin önemine dikkat çeken Kılınç, "Eğer bir ülkede üretim durursa o ülke batar. Tarımsal üretime destek verilmesi elzemdir. Malatya Büyükşehir Belediyesi’nden Tarım Daire Başkanlığı’nın bütçesinin güçlendirilmesini ve tüm çiftçilerimize destek sağlanmasını talep ediyoruz. Ayrıca ziraat odalarına yer tahsisi yapılmasını da Başkanımızdan rica ediyoruz." şeklinde taleplerini ifade etti.

"97 bin konutun ihalesi tamamlandı"

Deprem sonrası Malatya'nın hızlı bir toparlanma sürecine girdiğini belirten Sami Er, kentte yürütülen çalışmalara ilişkin şu bilgileri verdi: "Malatya’da toplam 80 bin hak sahibimiz olmasına rağmen şu an 97 bin konutun ihalesi tamamlandı. Merkezde 78 alanda rezerv alanı ve şantiye var. Beydağı’nda kule vinçleri bile şehrin yeniden inşa edildiğini gösteriyor. Kırsalda ise toplamda 930 farklı lokasyonda inşaat çalışmaları sürüyor. Önceliğimiz barınma ve iş yerlerini yeniden ayağa kaldırmak. Ancak bu süreçte sosyal ve kültürel projeleri ihmal etmiyoruz. Malatya'yı sadece bir tarım şehri değil, aynı zamanda sanayi, turizm ve kültür şehri olarak da geleceğe hazırlıyoruz."

"Sanayi için kümelenme çalışmaları yapıyoruz"

Sanayi kümelenmesi çalışmalarına değinen Er, "Sanayi için kümelenme çalışmaları yapıyoruz; mermerciler, gıda üretimi ve depolama alanları, hurdacılar gibi sektörleri ayrı alanlara yönlendirerek organize ediyoruz. İkinci Organize Sanayi Bölgesi'ne Yeniköy ve Fırıncı sanayi bölgelerini bağladık. Bu bölgelerin gelişimini destekleyecek çalışmalar yürütüyoruz." dedi.

"Biz ilk defa tarımsal hizmetlere bir bütçe ayırdık"

Özel idarenin büyükşehirlere geçmesiyle tarımsal hizmetlerin belediyeye devredildiğini anımsatan Er, "Ancak bugüne kadar tarımsal hizmetlere pek bütçe ayrılmadı. Biz ilk defa bu sene sınırlı da olsa bir bütçe ayırdık. Daha fazla bütçe ayırmak için belediyenin ekonomik koşullarını düzeltmeye çalışıyoruz." dedi.

"Buğday pazarını 2-3 katına büyütme çalışmalarımız var"

Ağaçlandırma ve hayvancılık ile ilgili çalışmalara değinen Er, "Yeni ağaçlandırma projeleri başlatıyoruz. Yazıhan'daki hayvancılık OSB'nin altyapı sorunlarını MASKİ'nin desteğiyle çözmeyi hedefliyoruz. Ayrıca kayısıda lisanslı depoculuğu geliştirme ve yapılan buğday pazarını 2-3 katına büyütme çalışmalarımız var." diye konuştu.

Modern depolama çözümleri ve istihdam

Malatya'da tarımsal ürünlerin daha hijyenik koşullarda saklanmasını hedefleyen projeleri aktaran Başkan Er, "Yeni buğday pazarı için Sanayi Bakanlığı'ndan İPA fonları aldık. Ancak fonlar yeterli değil; Ticaret Borsası iş birliğiyle projeyi büyütüyoruz. Modern silolar ve depolar inşa ederek ürünlerin sağlıklı şekilde muhafaza edilmesini sağlayacağız." dedi.

Sami Er, çiftçilere yönelik desteğin ve iş birliğinin önemine vurgu yaparak, ziraat odalarına kayısı pazarında uygun alanlar tahsis edeceklerini söyledi.

Toplantıya; Malatya Büyükşehir belediye Başkanı Sami Er, Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Daire Başkanı Haluk Şener, Malatya Süt Üreticileri Birliği Başkanı Aziz Kurtoğlu, Malatya Ziraat Odaları İl Koordinatörü Yunus Kılınç ile ilçe oda başkanları ve katıldı. (İLKHA)

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Emiroğlu: Bingöl’ün hak ettiği yer bu değil

Asgari ücret için ikinci tur toplantı bugün yapılacak

M23 isyancıları, Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nin doğusundaki Uvira'dan çekilmeye başladı

Tekirdağ’da narkotik operasyonlarında 178 kişi hakkında işlem yapıldı

Gazze'deki çadırların yüzde 90'ı son yağışlarla birlikte sular altında kaldı

İzmir’de su ürünlerine yönelik denetimlerde 516 kilogram balığa el konuldu

Malatya'da tır ile otomobil çarpıştı: 3 yaralı

Antalya’da 24 papağan ele geçirildi

Ordu’da 164 yatırımcıya kırsal kalkınma desteği

Direniş liderlerinin sürgündeki zaferi Mercu'z Zuhur 33'üncü yılında

Tayland-Kamboçya çatışmalarında 19 Tayland askeri öldü

MKE tüfeğin kalifikasyon süreçleri başarıyla tamamlandı

IHO EBRAR, Etiyopya'da ihtiyaç sahiplerine umut oldu

Karabük’te çöplerle dolu evden 10 kamyon atık çıkarıldı

Malatya'da uyuşturucu operasyonu: 3 tutuklama

Hz. Mevlâna’nın 752'nci Vuslat Yıl Dönümünde Gülbang Duası okundu

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan "Mevlana’nın 752. Vuslat Yıl Dönümü” mesajı

Kırıkkale’de 3 servis aracı çarpıştı: 10 yaralı

HÜDA PAR Milletvekili Demir: Yerli üretimi destekleyen ve adil bir ekonomik yapıyı önceleyen her çalışmanın yanındayız

Lavrov: İran'la askeri-teknik işbirliği geliştiriyoruz

Konya’da peçeteye emdirilmiş sentetik bonzai ele geçirildi

Macron, yapay zeka tarafından üretilen darbe videosunu kaldırtamadı

Konya AKOM’dan çiftçilere zirai don uyarısı

AB, Rusya'dan doğalgaz ithalatını aşamalı olarak sonlandıracak

Bingöl’de trafik kazası: 2 yaralı

Soykırım, kıtlık ve kaybettirilme: 2025 yılı Filistinli çocuklar için felaket yılı oldu

Türkiye Taşkömürü 263 yeni personel alacak

Gaziantep'te hırsızlık suçundan aranan hükümlü yakalandı

Çevre, Şehircilik Bakanlığının, 2026 bütçesi TBMM’de kabul edildi

İsra Holding’den HAKSİAD’a iade-i ziyaret

Yükleniyor