• BIST 100

    10828,93%0,85
  • DOLAR

    41,25% 0,23
  • EURO

    48,16% 0,21
  • GRAM ALTIN

    4720,01% 0,61
  • Ç. ALTIN

    7522,83% 0,00

Büyükşehir Belediyesi'nden çiftçilere 70 milyon liralık destek

05 Eylül 2025, Cuma 18:27
05 Eylül 2025, Cuma 18:27
Büyükşehir Belediyesi
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Malatya Büyükşehir Belediyesi, iklim değişikliğine uyum sağlamak ve kuraklıkla etkin mücadele etmek amacıyla kentin tarım altyapısını güçlendirecek dev bir projeye daha imza atıyor. Toplam 70 milyon lira yatırımla hayata geçirilen projeyle, açık sulama k

Malatya'nın 13 ilçesi ve 165 mahallesini kapsayan ve sahada yoğun bir şekilde yürütülen bu kapsamlı çalışma çerçevesinde, tam 255 bin metre uzunluğunda PVC, polietilen ve çelik boru hattı döşeniyor.

Böylece yaklaşık 325 bin dekar tarım arazisinde modern sulama sistemleriyle suyun verimli ve kayıpsız şekilde toprakla buluşması sağlanıyor.

Projede 'Malatya Büyükşehir Belediyesi, Sulama Birlikleri, Muhtarlar ve Çiftçilerle İş Birliği' modeli esas alınıyor. Malzeme desteğinin ve teknik ekip desteğinin tamamı Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanırken, kazı, rögar, vana montajı ve işçilik gibi saha uygulamaları ise mahalle muhtarlarının organizasyonuyla gerçekleştirilecek.

Projenin tüm çalışmaları, Büyükşehir Belediyesi teknik ekipleri tarafından yerinde denetlenerek sürdürülecek.

Bu projeyle yalnızca sulama altyapısı değil; su tasarrufu, tarımsal verimlilik ve çevresel sürdürülebilirlik de hedefleniyor. Bu modern sistemle hem su israfı en aza indiriliyor hem de çiftçilerin ürün kalitesi ve üretim kapasitesi artırılıyor.

"Hem suyumuzu hem geleceğimizi koruyoruz"

Malatya ve ilçelerinden başlatılan bu projenin tarımsal anlamda büyük bir tarihi adım olduğunu belirten Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, daha yaşanabilir bir Malatya için çalışmaları kararlılıkla sürdüreceklerini söyledi. Er, "Kuraklık, artık sadece kırsalın değil tüm insanlığın ortak sorunu. Biz bu sorunu görmezden gelmiyor, çiftçimize omuz veriyoruz. Modern sulama altyapımızla hem suyumuzu hem geleceğimizi koruyoruz. Bu yatırım, Malatya'nın tarımsal potansiyelini artıran tarihi bir adımdır." dedi.

Arazilerine su veremez hale geldiklerini ve bu durumdayken imdatlarına Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er'in yetiştiğini kaydeden Koldere Köyü Muhtarı Celal Sevimli, "Bu suyla 10 bin hektar arazi sulanıyor. Sivrice ve 6 Şubat depremleriyle birlikte sulama kanallarımız yıkıldı. Arazilere su veremez olduk. Bahçeler kurumaya yüz tutmuştu. Sami Er Başkanımız imdadımıza yetişti, verdiği katkılardan dolayı çok mahallem adına teşekkür ederim. Allah başımızdan eksik etmesin." diye belirtti.

"Bu proje bilinçli su tüketmemizi sağlayacak"

Osmanefendiler sakinlerinden Vahap Sekman, "Bizler tarımla uğraşıp, çiftçilik yapıyoruz. Ağaçlarımız kurumak üzere. Bu projeyi sunan Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Bu proje bilinçli su tüketmemizi sağlayacak. Bayağı bir sıkıntı yaşıyorduk. Bu boruların döşenmesiyle artık sulama sistemimiz daha iyi olacak." diye konuştu.

Doğanyol Çolak Mahallesi sakinlerinden Erdal Sekman ise, "Başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ederiz. Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Sami Er'e şahsım ve mahallem adına teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum. Bahçelerimiz hep kurumaya başladı. Bu proje gerçekten büyük bir hizmet. Dereden gelen suyu güzel bir şekilde borulardan geçirerek kullanacağız." diyerek emeği geçenlere teşekkür etti. (İLKHA)

ABD'den İran'a yönelik yeni petrol yaptırımı

Bursa’da orman yangını kontrol altına alındı

Bahattin Temel: Şehit Selahaddin, zamanını asla boşa harcamaz, topluma yol gösterirdi

Yoldan çıkan minibüs şarampole devrildi: 7 yaralı

Meteorolojiden 8 il için sarı kodlu sağanak uyarısı

Azerbaycan ve Ermenistan, sınır ve mayın konularını görüştü

Rutte: Ukrayna'ya asker konuşlandırma kararı Kiev'indir

Rutte: Ukrayna'ya asker konuşlandırma kararı Kiev'indir

Kahire, Filistinlilerin Mısır topraklarına tehcir edilmesine karşıtlığını yeniden vurguladı

Samsun'da uyuşturucu operasyonu: 2 tutuklama

İHO Ebrar’dan yetim öğrencilere kırtasiye desteği

Sivil Savunma: Yüksek binaların bombalanması sivillerin zorla göç ettirilmesi politikasıdır

Battalgazi Belediyesi eylül ayı meclis toplantısı tamamlandı

Büyükşehir Belediyesi'nden çiftçilere 70 milyon liralık destek

Gaziantep'ten Küresel Sumud Filosu'na destek çağrısı

Elazığ'da ormanlık alanda çıkan yangın büyümeden söndürüldü

HAKSİAD bölgesel sektör buluşmalarının ilki Adıyaman’da gerçekleştirildi

​Filistin Büyükelçisinden HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu’na ziyaret

Bakan Kurum: Depremzede kardeşlerimizin yüzde 70'i yeni yuvasına kavuşuyor

DSÖ maymun çiçeğine ilişkin uluslararası acil durumu kaldırdı

Batman'da kazada motokurye yaralandı

Japonya'yı Peipah Tayfunu vurdu

KPSS süreci 7 Eylül’de Genel Yetenek-Genel Kültür oturumuyla başlayacak

Tayland'ın yeni başbakanı Anutin Charnvirakul oldu

Hac ön kayıt ve yenileme başvuruları için son gün

Umut Kervanı Gazze'de "Ameliyat Projesi" başlattı

Dijital demans çocukları tehdit ediyor!

Çin, Shiyan-29 uydusunu uzaya fırlattı

Batman'da "Kanserde erken teşhis hayat kurtarır" etkinliği

Umut Kervanı Adana Derneğinden ihtiyaç sahiplerine gıda ve giyim yardımı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


ABD'den İran'a yönelik yeni petrol yaptırımı

Bursa’da orman yangını kontrol altına alındı

Bahattin Temel: Şehit Selahaddin, zamanını asla boşa harcamaz, topluma yol gösterirdi

Yoldan çıkan minibüs şarampole devrildi: 7 yaralı

Meteorolojiden 8 il için sarı kodlu sağanak uyarısı

Azerbaycan ve Ermenistan, sınır ve mayın konularını görüştü

Rutte: Ukrayna'ya asker konuşlandırma kararı Kiev'indir