• BIST 100

    10971,52%1,24
  • DOLAR

    42,03% 0,24
  • EURO

    48,46% -0,18
  • GRAM ALTIN

    5412,27% -0,31
  • Ç. ALTIN

    9047,60% 0,46

Büyükşehir, E-Spor alanında bir ilki gerçekleştiriyor

30 Ocak 2024, Salı 12:10
30 Ocak 2024, Salı 12:10
Büyükşehir, E-Spor alanında bir ilki gerçekleştiriyor
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Büyükşehir, E-Spor alanında bir ilki gerçekleştiriyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, kurduğu E-Spor Merkezinde Türkiye’de bir ilke imza atıp öğrencileri tarama testine alarak doğuştan yetenekli olanları hazırlayacağı farklı eğitim planlarıyla bu alanda kariyer sahibi yapmayı amaçlıyor.
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, yarıyıl tatilinde çocukların nitelikli zaman geçirmesini sağlamak, oyun kültürünü doğru ve yerinde eğitimlerle güçlendirmek için E-Spor Merkezinde teorik ve uygulamalı eğitimler veriyor.
Bu kapsamda başvuru sayısı binin üzerine çıkan öğrenciler, yaş ve yetenek kategorilerine göre sınıflandırılıyor. Eğitim süreci, “E-Spor Nedir”, “Büyükşehir Belediyesi’nin E-Spor Merkezini Duydunuz mu” konu başlıklarıyla başlıyor.
Eğitimin ardından öğrenciler, kendileri için ayrılan bilgisayarlara geçerek, refleks, tepki ve zamanlama gibi terimlerin ölçüt olarak alındığı yetenek taramalarından geçiyor. Türkiye’de e-Spor camiasında ilk niteliği taşıyan bu uygulama ile öğrencilerin becerileri tespit edilerek doğru yönlendirmeler ve özgün eğitimlerle kariyer sahibi yapılması planlanıyor.
“Yarıyıl programıyla daha fazla kişiye ulaşmak hedefleniyor”
Büyükşehir Belediyesi E-Spor Merkezi sorumlusu Mehmet Enes Yılmaz, E-Spor Merkezinin 2022 yılında beri aktif bir şekilde hizmet verdiğini belirterek, “E-Spor Merkezimize şehrimizde ulaşmayan çocuklar ve gençlerimiz kalmasın diye yarıyıl tatilinde böyle bir programı devreye soktuk. Bu seneki programımıza E-Spor Tarama Testi ekledik. Bu sayede Türkiye’de ilk niteliği taşıyan bu uygulama ile doğuştan yetenekli e-sporcularımızı keşfetmeyi hedefliyoruz. İlerleyen süreçlerde yetenekli e-sporcuları farklı eğitim müfredatlarına dahil ederek yetiştirmek istiyoruz” dedi.
“E-Spor oyuncuları merkezden memnun”
Hüsam Muhammed Ali, E-Spor Merkezinin kurulması sonrası organize edilen turnuvaya katıldığını anlatarak, “Bu turnuvada birinci olmuştum. Büyükşehir Belediyesi’nin biz gençlere sağladığı bu hizmetten dolayı teşekkür ediyorum. Turmuvada Valorant’a katılmıştım. Daha önce ilçede de bir turnuva deneyimim olmuştu. E-Spor Merkezi ile şu an bir hobi olan oyun yeteneğimi daha da profesyonel bir evreye çekebileceğimi düşünüyorum. Bu işte daha ileriki süreçlerde gelişerek meslek haline getirmeyi planlıyorum” ifadelerini kullandı.
Lise öğrencisi Cansu Kurlan ise e-sporla Valorant oyunu sayesinde tanıştığını söyleyerek, “Bugün E-Spor Merkezinde yetenek taramalarımız yapılıyor. Günden güne bu testlerden de anladığım üzere kendimi geliştiriyorum. Fark ederek daha da yükseleceğimi tahmin ediyorum. Yarıyıl tatilim süresince de merkeze düzenli olarak gelmeyi düşünüyorum. Ortamdan ve merkezin sunduğu hizmetlerden çok memnun kaldım” diye konuştu.

Hava açık ve sıcaklıklar mevsim normallerinin üstünde olacak

İngiltere'de trende bıçaklı saldırı: 10 yaralı, 2 kişi gözaltında

Türkiye'nin ham çelik üretimi 9 ayda 28,1 milyon tonu aştı

İstanbul'da bazı yollar trafiğe kapatıldı

Hatay’da otomobil bariyerlere çarptı: Sürücü ağır yaralandı

Meksika'da raydan çıkan tren cayır cayır yandı

Rusya'dan ABD'ye kınama

İran'da LPG dolum tesisinde patlama: 9 yaralı

İran: Füze programımızı müzakere etmeyeceğiz

Batı Şeria'da Yahudi çetelerin saldırılarında 8 Filistinli yaralandı

Hatay’da iki aile arasında silahlı kavga: 2’si ağır 7 yaralı

Beyaz Saray'da Trump-Şara görüşmesi

Tanzanya'da mevcut Cumhurbaşkanı Hassan cumhurbaşkanlığı seçimini yeniden kazandı

Mersin’de güvenlik ve asayiş değerlendirme toplantısı yapıldı

Ukrayna'dan Moskova'daki petrol boru hattına saldırı

ABD'de iki yolcu uçağı çarpıştı: Felaketin eşiğinden dönüldü

Sındırgı depremi sonrası koordinasyon toplantısı gerçekleştirildi

BMGK: Bosna Hersek’teki barış gücünün görev süresi uzatıldı

İzmir'de uyuşturucu operasyonu: 3 gözaltı

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Irak'ı ziyaret edecek

İletişim Başkanı Duran, Gazze’de görev yapan gazetecilerle bir araya geldi

Sudan'ın Faşir kentinden 62 binden fazla kişi göç etti

Çin, 2026 APEC Liderler Zirvesi’ne ev sahipliği yapacak

Elazığ-Bingöl karayolunda kaza: 1 yaralı

Şanlıurfa’da tır ile otomobil çarpıştı: 1 ölü

Ermenistan, pasaportlara Ağrı Dağı'nın resmi olmadan damga vurmaya başladı

Siirt’in afetlere dirençli kent olması hedefiyle 52 eylem planı görüşüldü

Şanlıurfa girişinde kamyonetin lastiği yola fırladı: Sürücünün dikkati olası kazayı önledi

Mardin’de seyir halindeki tır’ın dorsesi çıkarak uçuruma yuvarlandı

Malatya'da otomobiller çarpıştı: 1 yaralı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Hava açık ve sıcaklıklar mevsim normallerinin üstünde olacak

İngiltere'de trende bıçaklı saldırı: 10 yaralı, 2 kişi gözaltında

Türkiye'nin ham çelik üretimi 9 ayda 28,1 milyon tonu aştı

İstanbul'da bazı yollar trafiğe kapatıldı

Hatay’da otomobil bariyerlere çarptı: Sürücü ağır yaralandı

Meksika'da raydan çıkan tren cayır cayır yandı

Rusya'dan ABD'ye kınama