• BIST 100

    14224,63%0,17
  • DOLAR

    42,72% 0,06
  • EURO

    50,06% -0,25
  • GRAM ALTIN

    5943,72% 0,59
  • Ç. ALTIN

    9522,21% 0,00

Büyükşehir, il genelindeki 2 bin din görevlisine bisiklet dağıtacak

12 Ekim 2023, Perşembe 12:40
12 Ekim 2023, Perşembe 12:40
Büyükşehir, il genelindeki 2 bin din görevlisine bisiklet dağıtacak
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Büyükşehir, il genelindeki 2 bin din görevlisine bisiklet dağıtacak

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle il genelindeki 2 bin din görevlisine bisiklet dağıtılacak.
“Spor şehri Gaziantep” düsturundan hareketle Gaziantep’te öğrenciler ve vatandaşların yanı sıra Büyükşehir Belediyesi çeşitli meslek kollarına da çevreyi, havayı korumak ve hareketli yaşamı tesis etmek için bisiklet dağıtıyor.
Bu çerçevede din görevlilerine bisiklet dağıtımı dolayısıyla Onat Kutlar Konferans Salonu’nda düzenlenen törene, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Valisi Kemal Çeber, İl Müftüsü Dr. Hüseyin Hazırlar, Kent Konseyi Başkanı Dr. Samet Bayrak ve din görevlileri katıldı.
“Hocalarımız bisiklet kullanımında öğrencilerimize rol model olmalı”
Bisikleti hocanın sürmemesi halinde öğrencinin de sürmeyeceğini belirten Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “Biz Milli Eğitim Bakanlığı’nda görevli 40 bin öğretmenimize bisiklet dağıtıyoruz. Bütün din görevlilerimize, muhtarlarımıza, mahalledeki kanaat önderlerine yine bisiklet dağıtıyoruz. Bisiklet kendi bedensel sağlığımız için çok mühim. Kalp ritmimizi düzene sokuyor, kaslarımızı güçlendiriyor. O yüzden bisikleti kullanmamız ve kullandırtmamız lazım. Aynı zamanda bisiklet yerine kullandığımız motorlu araçlar havayı kirletiyor. Batı medeniyetinin eleştirildiği yanlarının yanı sıra güzel yanları da var. Örneğin, Avrupa’da her yaş grubu bisiklet kullanıyor. Bisiklet yollarımızı yaptık ancak istenildiği düzeyde kullanılmıyor. Çünkü hocalarımız, öğretmenlerimiz bisiklete binmiyor. Dolayısıyla rol model olacak kişilerin öncelikle bisiklete binmesi gerekiyor. Bu haftaya özel din görevlilerimize dağıtacağımız bisikletler umarım rol model olacak hocalarımızın hayatında önemli bir yer tutar. Bisiklet hem çevreyi temiz tutmamızda hem de bedenimizi sağlıklı tutma konusunda bize yarar sağlıyor” dedi.
Gaziantep Valisi Kemal Çeber ise Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nı kutlayarak, “Sağlıklı ve sıhhatli ve yine güvenli bir şekilde bisikletlerinizi sürmenizi ve şehirde bunu yoğun bir şekilde görmeyi ümit ediyoruz. Şehirdeki bisiklet kullanımını artırmak için göstermiş olduğu çabadan dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e her biriniz adına teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar da Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle, “Camiler şehre ruh veren mekanlardır. Camiler insana hayat verir. Şehirlerden bu ruhu çektiğiniz zaman şehirlerde sadece kuru binalar kalır. O yüzden şehirlere ruh veren yerler camilerdir” diye konuştu.
Protokol konuşmalarının ardından Başkan Şahin, Vali Çeber, İl Müftüsü Dr. Hüseyin Hazırlar ve Kent Konseyi Başkanı Dr. Samet Bayrak temsili bisiklet teslimini yaptı.
Programın sonunda günün anısına protokol katılımcılarla anı fotoğrafı çektirdi.

Mersin’de öğrenci taleplerine yönelik takip toplantısı

Şırnak’ta gönüllü öğretmenler öğrencileri sınava hazırlıyorlar

Siirt’te yerli ve millî savunma sanayi ürünleri öğrencilerle buluştu

Malatya'da çıkan yangında ev küle döndü

HÜDA PAR İstanbul İl Başkanı'ndan İBB zamlarına tepki

Elazığ Umut Kervanı bir çocuğun göz ameliyatını üstlendi

Vatandaşın asgari ücret talebi: İnsanca yaşam istiyoruz

Asgari ücret artan hayat pahalılığı karşısında yetersiz bulunuyor

Yeşilyurt Belediyesi'nden "Önem" projesi kapsamında gençlik etkinliği

Bursa’da 5 bin 900 işletmeye 67 milyon TL ceza

Belediye Başkanı Geçit: Afetlere dirençli, modern bir kent oluyoruz

Adanalılar, henüz asgari ücret belirlenmeden yapılan zamlara tepki gösterdi

İşgal rejimi ateşkes ihlallerini sürdürüyor

Bakan Bak: DeneYap Teknoloji Atölyeleri, milli teknoloji hamlesinin itici gücünü oluşturuyor

İşgal rejimi ile BAE arasında güvenlik anlaşması imzalandı

Bursa İl Vaizi Dr. Polat: Müslümanlar üç ayları manevi kazanım için değerlendirmeli

Ambargo gölgesinde istikrar: Afganistan İslam Emirliği ekonomide büyümeyi sürdürüyor

Alışverişte yapay zeka dönemi

Siirt’te okuma kültürünü güçlendiren proje il genelinde yayılıyor

HÜDA PAR Şanlıurfa’dan “Son kale aile” programına basın daveti

“Milletimizin ortak iradesi, tüm kirli planları boşa çıkarmıştır”

Beyin göçü ülkelerin geleceğini doğrudan etkiliyor

Malatya'da silahlı kavga: 2 yaralı

HÜDA PAR Genel Sekreteri Yılmaz: Bu ülkenin HÜDA PAR’a ihtiyacı var

HÜDA PAR heyetinden Bingöl’de esnaf ziyareti

Batman'da Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı yapıldı

SGK’dan Batman'daki tekstil işletmesine bilgilendirme ziyareti

Mandalina ihracatı rekor kırdı

İstanbul’da tersanede gemi yangını

Damon Hapishanesi’nde kadın esirlere yönelik ihlaller sürüyor

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Mersin’de öğrenci taleplerine yönelik takip toplantısı

Şırnak’ta gönüllü öğretmenler öğrencileri sınava hazırlıyorlar

Siirt’te yerli ve millî savunma sanayi ürünleri öğrencilerle buluştu

Malatya'da çıkan yangında ev küle döndü

HÜDA PAR İstanbul İl Başkanı'ndan İBB zamlarına tepki

Elazığ Umut Kervanı bir çocuğun göz ameliyatını üstlendi

Vatandaşın asgari ücret talebi: İnsanca yaşam istiyoruz