Büyükşehir öğrencilere yetenek taraması yapıyor

Tarih: 27.10.2023 12:15 Güncelleme: 27.10.2023 12:15
Büyükşehir öğrencilere yetenek taraması yapıyor
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Büyükşehir öğrencilere yetenek taraması yapıyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatılan ve çocukların spora olan ilgisini arttırmak maksadıyla yürütülen yetenek taraması projesi devam ediyor.
Spor Şehri Gaziantep sloganıyla çalışmalarını sürdüren büyükşehir belediyesi başlatmış olduğu proje çerçevesinde kent genelinde ve özellikle kırsaldaki ortaokul öğrencilerine yetenek taraması yapıyor. Alanında uzman antrenör ve beden eğitimi öğretmenleri eşliğinde kurulan parkurlarda performans gösteren öğrenciler, başarı gösterdikleri bölümlerin spor kulüplerine yönlendiriliyor.
Üç aşamalı ölçümler sonunda yetenekler belirlenecek
Çocukların bedensel ve zihinsel gelişimine katkı sağlamak ve onları küçük yaşta spora teşvik etmek için yürütülen proje yetenekli sporcuları keşfetmeyi amaçlıyor. Bedensel ve branşa yönelik olarak yapılan üç aşamalı ölçümler sonucunda çocuklar başarılı oldukları bölümlere yönlendiriliyor ve okul dönemi boyunca uzmanlarla beraber antrenman yapma imkânı buluyor.
6. Sınıf öğrencisi Belinay Delibaşlar yapılan etkinliği çok eğlenceli bulduğunu belirterek, 'Bu eğlenceli etkinliği bize sundukları için teşekkür ederim. Çok eğlenceli bir etkinlik oldu yetenekli arkadaşlarımın katılmasını tavsiye ederim. Parkurlara katılmak çok eğlenceli “ dedi.
Spor yapmayı çok sevdiğini söyleyen Umut Eymen Öztürk ise yapılan tarama programı ile ilgili şunları söyledi:” Bugün yetenek tarama ekipleri okulumuza geldi. Yaptığımız etkinlik çok eğlenceliydi. Uzun atlama, otur uzan, koşu ve engelli parkura katıldım. Bu imkânı bize verdikleri için büyükşehir belediyesine çok teşekkür ediyorum.”
Beden eğitimi ve spor öğretmeni olarak görev yapan Fidan Alkan yapılan yetenek taraması uygulamasının çocukların geleceği açısından çok önemli bir adım olduğunu söyleyerek, 'Milli eğitim ve büyükşehir belediyesinin kurmuş olduğu parkurda yetenekli öğrencilerin yetenekleri keşfetmek için buradayız. Bu projeyi aslında spora yeteneği olan çocukları doğru yönlendirebilmek açısından çok yararlı buluyorum. Yetenekli çocukların spor kulüplerine yönlendirilmesi ve burada antrenmanlar yapması çok iyi. Spor şehir Gaziantep’e sporcu yetiştirmek için elimizden geleni yapıyoruz. Büyükşehir belediyesine ve milli eğitim müdürlüğüne katkılarından dolayı teşekkür ederiz” diye konuştu.

BESO'dan esnafa sağlıkta destek: İşitme cihazlarında özel indirim anlaşması

Şanlıurfa’da halı yıkama atölyesinde yangın

Siyonist rejim ateşkesi yine ihlal etti: Gazze'nin doğusuna topçu ve hava saldırıları

14 yaşındaki hasta erken tanı ile sağlığına kavuştu

İran'da otobüs devrildi: 13 ölü 13 yaralı

Hindistan'da skandal: Bihar Başbakanı Müslüman doktorun peçesini zorla açtı

Halk yılbaşı kutlamasına nasıl bakıyor?

UNRWA: israilin Doğu Kudüs’teki müdahalesi BM dokunulmazlığının açık ihlali

Guterres'ten mülteci çağrısı: Yük ev sahibi ülkelere bırakılmamalı

İran, işgal rejiminin süregelen tehdidine karşı ciddi adımlar atılması çağrısında bulundu

ABD'den Venezuela'ya müdahale etmek için ek gerekçe: Trump, fentanili "kitle imha silahı" ilan etti!

Siyonist işgalciler Ramallah'ın batısında bir evi daha yıktı

İsyancı M23 hareketi Kongo'da ele geçirdiği şehirden çekildi

Şanlıurfa’da sağanak yağış sonrası kaza: 2 yaralı

Şanlıurfa’da yarın planlı elektrik kesintisi uygulanacak

Tarım ÜFE kasımda aylık bazda geriledi

Şanlıurfa’da dolandırıcılık operasyonu: 31 kişi tutuklandı

Siyonist yerleşimciler Hanuka bahanesiyle Mescid-i Aksa'ya baskını sürdürdü

ABD’de GLP-1 ilaçlarıyla ilgili görme kaybı iddiaları mahkemeye taşındı

Gaziantep'te kaçak akaryakıt operasyonu: 6 gözaltı

Uçak biletlerinde iki kademeli fiyat dönemi: Yolcuya erken rezervasyon çağrısı

HÜDA PAR’dan Palu Kaymakamı'na ziyaret

Brent petrol 60,06 dolardan işlem görüyor

Pakistan'da polis aracı trenle çarpıştı: 2 ölü 3 yaralı

HÜDA PAR İl Başkanı Durmaz: Alanya'da altyapı sorunları acil müdahale gerektiriyor

Siyonist işgalciler Batı Şeria'da 10 Filistinliyi esir aldı

HÜDA PAR Milletvekili Dinç, Palu'da köy ziyaretlerinde bulundu

TÜİK, kasım ayı konut satış verilerini açıkladı

Van’da kar yağışı kenti beyaz örtüyle kapladı

Meksika’da küçük uçak düştü: En az 7 ölü

Yükleniyor