• BIST 100

    16649,43%-0,01
  • DOLAR

    43,48% 0,00
  • EURO

    51,58% -0,01
  • GRAM ALTIN

    6677,59% -1,62
  • Ç. ALTIN

    11383,46% -2,09

Çankırı kaya tuzları şifa dağıtıyor

17 Ekim 2024, Perşembe 11:07
17 Ekim 2024, Perşembe 11:07
Çankırı kaya tuzları şifa dağıtıyor
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Şanlıurfa'da düzenlenen fuarda, Çankırı'dan gelen doğal kaya tuzları büyük ilgi görürken, Ali Korkmaz, ürünlerin sağlık faydalarını anlattı.

Şanlıurfa’da düzenlenen fuarda, Çankırı'dan gelen doğal kaya tuzları büyük ilgi gördü. Yedi yıldır fuara katılan Ali Korkmaz, kaya tuzlarının sağlık üzerindeki faydalarını anlatarak vatandaşları bilgilendirdi.

“Bu kaya tuzlarını kalp, damar, şeker ve tansiyon hastaları da kullanabiliyor”

Korkmaz, "Ben Çankırı'dan buraya geliyorum. Yaklaşık 7 yıldır fuar kurulduğundan beri her sene buradayım. Çankırı'dan buraya doğal kaya tuzlarını getirdik. Burada taş değirmenimizle öğütüyoruz. Bu kaya tuzlarını kalp, damar, şeker ve tansiyon hastaları da kullanabiliyor. Tamamıyla doğal, mağaradan çıktığı gibi saf ve kristal haliyle duruyor. Zaten burada müşterilerimizin gözünün önünde çekip, doğal bir şekilde onlara sunuyoruz." dedi.

“Normal tuza oranla biraz daha az kullanılması yetiyor”

Korkmaz, "Ayrıyeten tuz lambaları getirdik. Bunlar astım, nefes darlığı, horlama ve radyasyona karşı çok iyi geliyor. Ortamdaki enerjiyi sağlayıp havayı temizliyor. Tuz sabunlarımız var. Sedef, egzama, kaşıntı ve cilt rahatsızlıklarına çok iyi geliyor. Ayak tuzumuz var. Bu da ayaktaki mantar, çatlak, kaşıntı, koku ve yorgunluğa iyi geliyor. Yemeklik tuzumuz, turşuluk tuzumuz hepsini getirdik ve bizdeki ürünlerin hepsi doğal. Şu an piyasada en çok tercih edilen Çankırı'daki kaya tuzları. Birçok tanınmış hocalar da bunu tavsiye ediyor. Çankırı tuzunun içerisinde tüm mineraller mevcut ve vücuda çok sağlıklı geliyor. Vücuttaki her ihtiyacı karşılıyor. Normal tuza oranla biraz daha az kullanılması yetiyor çünkü doğal olduğu için yeteri kadar tat veriyor. Marketten tuz alınmaması gerekiyor çünkü markette satılan tuzlar tamamen zehir ve kimyasal." şeklinde konuştu.

“Vücudun tuza ihtiyacı var”

Kaya tuzları hakkında bilgi veren Korkmaz, "Rafine olan tuzlar vücutta dengesizliğe ve unutkanlığa sebep olur. Kaya tuzları tam aksine mineral kaynaklı olduğu için içerisinde vücudumuzda bulunan 90 küsur elementten 84 tanesi bu tuzun içerisinde bulunuyor. Bu tuzun kullanımı da vücudu otomatikman dengeye sokuyor. Vücudun biliyorsunuz ki tuza ihtiyacı var ve yeteri oranda tuz almazsa vücut ölür ama doğal olan tuza ihtiyacı var, rafine olana değil." dedi.

Kullanım konusunda dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayan Korkmaz, "Doğal olan bu tuz, vücudun ihtiyacını karşılıyor fakat aşırıya kaçılmaması gerekiyor. Abartıldığı takdirde faydasından çok zararı görülür." şeklinde uyarılarda bulundu.

“Kaya tuzlarının içerisinde iyonlar mevcut”

Korkmaz, son olarak ayak taşlarının faydalarını dile getirerek, "Bu ayak taşları ayaktaki koku, kaşıntı, mantar ve ölü deriyi temizler, ayakları tertemiz eder. Kaya tuzlarının içerisinde iyonlar mevcut. Yaptığımız bu lambalar ile beraber yayılan ısı, bu iyonları ortama bırakıyor. Ortama salınan hava, hava kalitesini yüzde 300 arttırıyor. Oksijen kaliteli hale geldiği zaman tüm solunumu rahatlatıyor, odayı ferah bir ortama kavuşturuyor ve rahat bir uyku kalitesi sağlıyor. Gece lambası olarak da kullanılabilir ve tüm gün boyunca da yakılabilir, hiçbir sakıncası yoktur." diyerek sözlerini tamamladı. (İLKHA)

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

Barrot: Avrupa'ya Rusya ile doğrudan bir iletişim kanalı gerekli

Çorum'da tır ile cip çarpıştı: 4 yaralı

Madagaskar'da kasırga: 7 ölü

Şanlıurfa’da kuyumcuya silahlı soygun girişimi: 1 polis yaralandı

İngiltere Rus diplomatı sınır dışı etti

Diyarbakır'da zincirleme trafik kazası

Gaziantep'te hastalara refakatçi desteği verilecek

İtfaiyenin zamanında müdahalesi olası facianın önüne geçti

Şanlıurfa’da mısır silosunda iş kazası: 1 ölü

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplandı

Adana halkından madde bağımlılığına karşı ortak mücadele çağrısı

Suriye iç güvenlik güçleri Haseke’de konuşlanmaya başladı

Türkiye ile Mısır arasında tarım ve gıda sanayinde ekonomik iş birliği

GAİB 2026 yılının ilk ihracat verilerini açıkladı

Refah Sınır Kapısı faaliyete başladı

"Afganistan'da kadınların eğitiminden bahsedenler Gazze'de katledilen on binlerden söz etmiyor"

Onkoloji Uzmanları: Kanserin erken teşhisle tedavisi mümkün

Gaziantep'te aranan 524 şahıs yakalandı

Mersin merkezli kaçakçılık operasyonunda: 4 tutuklama

Memiş: Bazı insanlar İslam dinindeki kandillerle ilgili ifrat ve tefrite çok kaçmaktadır

Özkut Özdemir’den çok sert tepki: Şov yapmayın işinizi yapın

İran medyası: Pezeşkiyan, ABD ile nükleer mesele görüşmelerinin başlatılmasını istedi

Malatya Valisi Yavuz: Ocak ayında uyuşturucudan 67 kişi tutuklandı

Türkiye’nin yastık altı altın haritası açıklandı

Kayıp anne Nimet Kılıç için arama çalışmaları aralıksız sürüyor

Malatya'da sosyal yaşam merkezi yoğun ilgi görmeye devam ediyor

Büyükşehir Belediye Başkanı Er: Malatya'mızın arıtmayla ilgili bütün sorunlarını çözüyoruz

Belediye Başkanı Geçit: Berat Kandili birlik, beraberlik ve arınma gecesidir

Adana’da uyuşturucu hükümlüsü yakalandı

Rusya-ABD-Ukrayna görüşmelerinin ikinci turu belli oldu

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Barrot: Avrupa'ya Rusya ile doğrudan bir iletişim kanalı gerekli

Çorum'da tır ile cip çarpıştı: 4 yaralı

Madagaskar'da kasırga: 7 ölü

Şanlıurfa’da kuyumcuya silahlı soygun girişimi: 1 polis yaralandı

İngiltere Rus diplomatı sınır dışı etti

Diyarbakır'da zincirleme trafik kazası

Gaziantep'te hastalara refakatçi desteği verilecek