• BIST 100

    14183,03%0,27
  • DOLAR

    42,73% 0,04
  • EURO

    50,18% 0,01
  • GRAM ALTIN

    5943,69% -0,31
  • Ç. ALTIN

    9579,44% -0,27

Canpolat’tan Haliliye’ye kalıcı eserler

07 Aralık 2023, Perşembe 11:25
07 Aralık 2023, Perşembe 11:25
Canpolat’tan Haliliye’ye kalıcı eserler
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Canpolat’tan Haliliye’ye kalıcı eserler

Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, kültür ve sanat alanında Haliliye’ye yeni kalıcı eserler kazandırdı. İlçedeki ihtiyaçları karşılayan projeler, vatandaşlardan da tam not aldı. Gastronomi merkezi, kütüphane ve konferans salonundan oluşan İbrahim Tatlıses Kültür Merkezi, Aşıklar Diyarı olarak bilinen Kısas Mahallesine kazandırılan kültür merkezi ile sanat alanında faaliyetlerin yürütüldüğü kültür ve sanat evi, Şanlıurfalıların uğrak noktası oldu.
Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat’ın seçim vaatlerinden biri olan İbrahim Tatlıses Kültür Merkezi, şehre adeta renk katıyor. Karşıyaka Mahallesinde içerisinde yer alan Göbeklitepe Gastronomi Merkezi, kütüphane, evlendirme daire, meslek edindirme atölyeleri, gastronomi eğitim mutfağı ve konservatuar sınıfı yer alan kültür merkezi, 7’den 70’e tüm vatandaşlara hitap ediyor. Gastronomi merkezi ile yöresel lezzetleri ziyaretçilerle buluşturan Haliliye Belediyesi, Şanlıurfa’nın zengin mutfağını yansıtıyor.
Nezih ortamıyla vatandaşlardan tam not alan İbrahim Tatlıses Kültür Merkezi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan da takdir gördü. İbrahim Tatlıses Kültür Merkezi’nde düzenlenen program ile gençlerle bir araya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “İlk defa gençlik sohbetlerinde, gençlik buluşmalarında Haliliye’de, İbrahim Tatlıses Kültür Merkezinde bugün farklı bir şey yaşadık. Ben, belediye başkanımıza da çok teşekkür ediyorum. Gerçekten, İbrahim Bey’in ismine yakışır böyle bir kültür merkezini inşa etmiş olmaları, hakikaten artık Şanlıurfa’nın tarihi boyunca da hiç unutulmayacak ve gençlerimizin çok önemli buluşma yeri olacak” ifadelerini kullandı.

'Aşıklar diyarına kültür merkezi kazandırıldı'
Haliliye Belediyesi tarafından Kısas Mahallesinde bulunan eski belediye hizmet binası kültür merkezine dönüştürüldü. Merkez içerisinde müzik sınıfı, bilgisayar kursu, dikiş atölyesi, el sanatları atölyesi, 45 kişilik okuma salonu ve 15 kişilik sınıf ile Kısas Mahalle Muhtarlığı yer alıyor. Kısas’ta yaşayan vatandaşlar, mahalleye kazandırılan kültür merkezinden dolayı Başkan Mehmet Canpolat’a teşekkür etti.

Kültür ve sanat evi kapılarını açtı
Haliliye Belediyesi, gençleri sanatla tanıştırmak amacıyla Belediye bünyesinde yer alan ve Kamberiye Mahallesinde bulunan binayı, Belediye Başkanı Mehmet Canpolat’ın gençlere yönelik hizmet vermesi talimatlarıyla Kültür ve Sanat Evine dönüştürdü. Kültür ve Sanat Evi, def/ bendir, ney, keman, bağlama, ebru, hüsn-ü hat ve piyano kurslarıyla vatandaşların hizmetine sunuldu. Eğitimlere başlayan kursiyerler, sanata önem veren Belediye Başkanı Mehmet Canpolat’a ve Haliliye Belediyesine teşekkür etti.

İzmir açıklarında 79 düzensiz göçmen yakalandı

Afyonkarahisar’da araması bulunan FETÖ üyesi yakalandı

Zeytinburnu'nda bir bina kısmen çöktü: 3 araç kullanılamaz hale geldi

HÜDA PAR heyetinden Gökçeli (Talwarı) Köyü Derneğine ziyaret

AB’den Rusya’nın gölge filo tankerlerine yaptırım

Bingöl’de camiler çocuk sesleriyle şenlendi

Bingöl Sağlık Meslek Lisesi öğrencilerinden Filistin için anlamlı bağış

Kahramanmaraş’ta 1288 sentetik ecza hapı ele geçirildi

BMGK, Venezuela'nn talebi üzerine acil toplantı kararı aldı

Ramanlı: Bütçe açığı borçlanmayı, borçlanma faizi, faiz ise yoksulluğu büyütmektedir

Posta ve hızlı kargo taşımacılığında gümrük işlemlerine yeni düzenleme

Trump, Senegal ve Fildişi Sahili vatandaşlarının ABD'ye girişini yasakladı

Hakkında 90 yıl hapis cezası bulunan hükümlü İstanbul’da yakalandı

ABD’de özel bir jet piste çakıldı: 5 ölü

Rusya: Sözde barış güçleri, Rusya Silahlı Kuvvetleri için meşru hedef haline gelecek

Kurtulmuş’tan Güney Kore’ye Filistin çağrısı: Tarihin doğru tarafında yer alın

Konya-İstanbul YHT Hattı 11 yılda 13 milyon yolcuya hizmet verdi

HÜDA PAR Genel Başkan Vekili Demir Gaziantep'te basınla bir araya geldi

Peskov, Türkiye'nin Rusya'ya S-400 sistemlerini iade edeceği iddialarını yalanladı

OGM ülke genelinde orman denetimlerini sürdürüyor

HÜDA PAR Genel Başkan Vekili Demir Gaziantep'te çeşitli ziyaretlerde bulundu

Bakan Fidan, Gazze konulu toplantıya katılmak üzere ABD'ye gidiyor

Gaziantep'te haklarında kesinleşmiş hapis cezası bulunan 3 kişi yakalandı

IHO EBRAR, Etiyopya'da su kuyusu açtı, ekmek ve sıcak yemek dağıttı

Adıyaman'da aranan 3 şahıs yakalandı

Gaziantep'te kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Almanya: Ukrayna'ya destek için dondurulan Rus varlıkları kullanılmalı

ABD'den İran'a yönelik yeni yaptırım kararı

YSK yeni 6 yeni üye ve başkanını seçecek

Malatya'da depremzedelere köy evleri teslim edildi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


İzmir açıklarında 79 düzensiz göçmen yakalandı

Afyonkarahisar’da araması bulunan FETÖ üyesi yakalandı

Zeytinburnu'nda bir bina kısmen çöktü: 3 araç kullanılamaz hale geldi

HÜDA PAR heyetinden Gökçeli (Talwarı) Köyü Derneğine ziyaret

AB’den Rusya’nın gölge filo tankerlerine yaptırım

Bingöl’de camiler çocuk sesleriyle şenlendi

Bingöl Sağlık Meslek Lisesi öğrencilerinden Filistin için anlamlı bağış