• BIST 100

    14186,29%0,14
  • DOLAR

    42,82% 0,04
  • EURO

    50,72% 0,71
  • GRAM ALTIN

    6174,86% 1,08
  • Ç. ALTIN

    9937,22% 1,89

Çekya Büyükelçiliği’nden Gaziantep’te sergi

18 Kasım 2022, Cuma 17:45
18 Kasım 2022, Cuma 17:45
Çekya Büyükelçiliği’nden Gaziantep’te sergi
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Çekya Büyükelçiliği’nden Gaziantep’te sergi

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde Çekya Büyükelçiliği tarafından “Çağdaş Fotoğrafta Bilim, Seyahat ve Doğa Sergisi”nin açılışı Gaziantep Sanat Merkezi’nde yapıldı. Serginin kapısı, 16 Aralık tarihine kadar ziyaretçilerine açık olacak.
3 temada gerçekleştirilen sergide, profesyonel kariyere sahip Çek bilim insanı ve gezgin; Petr Jan Juraka, Luk Synek ve rka Bejdov, bilim ve seyahat alanındaki fotoğraflarını sanat severlerin beğenisine sunuyor. Bu çerçevesinde ziyaretçiler, Çekya’nın kuşbakışı görünümünden, çok sayıda muhteşem doğa manzarası, atmosferik kasaba ve köylerini görme imkanına sahip olurken, ayrıca Çek gezginlerinin kadrajından egzotik, kültürel, tarihi ve peyzaj açısından zengin eserlere de tanıklık ediliyor.
Öte yandan taramalı elektron mikroskobu ve floresan mikroskobu gibi gelişmiş görselleştirme yöntemleriyle alınan bilimsel görüntülerden bir seçki sunuluyor. Böylelikle sanatçılar, bilimsel resimlerin bile güzel olabileceğini ve yüksek bir estetik değer getirebileceğini belgelemeyi hedefliyor.
“Kültür ve sanatın insanlar arasındaki dayanışmayı artırdığını düşünüyoruz”
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Erdem Güzelbey, serginin açılışında yaptığı konuşmada Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin sanat ve kültür alanında çeşitli ülkeler ve şehirlerle etkileşim içerisinde olduğunu belirterek, “Gaziantep Büyükşehir olarak biz kültürün ve sanatın yarın yapılacak olan futbol maçının insanları birbirlerine daha iyi bağlayan, aradaki farklılıkların kaldıran, dayanışmayı artıran ve herkesin daha iyi diyalog kurduğu ortamlar olduğunu düşünüyoruz” dedi.
Gaziantep Vali Yardımcısı Salih Altınok da bu tür etkinliklerin kendisinin en sevdiği etkinlikler olduğunu aktararak, “Sergi, doğa ve dostluk konularını içeriyor. Serginin konusunun doğa olduğunu öğrendiğimde, çok daha büyük bir hevesle buraya geldim. Bu dünya sadece insanlara ait değil, bu dünyayı hayvanlar ve bitkiler ile paylaşıyoruz. Bu tür sergilerin bu farkındalığı artırdığını düşünüyorum” ifadesini kullandı.
“İki ülkeninin iş birliğine katkı sağladığımızdan dolayı mutluyum”
Konuşmasına Gaziantep Büyükşehir Belediyesine teşekkür ederek başlayan Çekya Ankara Büyükelçisi Pavel Vacek ise, “Rekor denebilecek bir sürede, yaklaşık 10 gün içerisinde böyle bir sergiyi organize ettik. Aslında sergideki fotoğrafların her biri kendilerini çok iyi ifade edebiliyor ama her birinin açıklaması mevcut. Sergideki eserlerin sahipleri olan 3 isim de ülkemizde çok tanınan insanlar, ayrıca yurt dışında da çeşitli ödüller almış fotoğrafçılar. Dolayısıyla her 3 fotoğrafçımızı da ilk olarak Ankara’ya daha sonra ise Gaziantep’e getirmekten mutluluk duyuyoruz. Büyük elçiliğimiz olarak iki ülkenin iş birliğine katkı sağladığımızdan dolayı mutluyum” diye konuştu.
Serginin açılışını yapan Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Erdem Güzelbey, Gaziantep Vali Yardımcısı Salih Altınok ve Çekya Ankara Büyükelçisi Pavel Vacek daha sonra sergiyi gezdi. Programın sonunda protokol ve katılımcılar hatıra fotoğrafı çektirdi.
[gallery ids=',60936,60937,60938,60939,60940']

Prof. Dr. Akpınar: Gençlik tertemiz bir sayfadır; günahlarla kirletilirse üzerine güçlü bir gelecek kurulamaz

Tarihin derinliğinde saklı bir mâbed: Yeraltı Camii

İşgalciler Ramallah'ın kuzeyinde 1200 konutluk yeni işgal adımı atıyor

Belediye Başkanı Taşkın: Yeniden inşa sürecinde esnaf ve vatandaşların görüşleri önemli bir yol göstericidir

Şırnak eczacı odası, Diyarbakır’da eczacı odaları ile buluştu

Mekke’de Türkiye kafilesine otobüs çarptı: 1 ölü, 2 yaralı

Adıyaman'da uyuşturucu satışından aranan şahıs yakalandı

İşgalciler el-Halil'de baskınlarını artırdı: 22 Filistinli esir alındı

Bingöl İl Sağlık Müdürü Tatlı’dan Genç ASM’ye ziyaret

Bakan Bolat: Türkiye-Azerbaycan ticaret hacmi 8 milyar dolara ulaştı

Bakan Güler, Libya Genelkurmay Başkanı Al-Haddad’ı kabul etti

Bakan Göktaş: Dijital medyaya yönelik yasal düzenleme hazırlanıyor

Siirt’te öğrencilerin devamsızlığını azaltmaya yönelik eylem planı değerlendirildi

Sudan hükümetinden kapsamlı ateşkes teklifi

Gazze’de kronik hastalar ölüm riskiyle karşı karşıya

Molla Altun: Kültürümüze ve aile yapımıza yönelik sistematik bir saldırı var

Belediye Başkanı Geçit: Aileyi anlatan her eser toplumsal hafızaya önemli katkılar sunar

Prof. Dr. Eryılmaz: Travmatik bellek hayatı sabote ediyor

İngiltere'de Gazze için açlık grevine destek büyüyor

Siirt’te öğrencilere diyabet ve hijyen farkındalığı eğitimi

Gazze'de ateşkes ihlalleri derinleşiyor

Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Tahir Gündüz: Recep, Şaban aylarında Ramazan’a hazırlanması gerekiyor

Gaziantep'te yüklü miktarda gümrük kaçağı ürün ele geçirildi

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz Azerbaycan’da

Trafik Güvenliği Danışmanı Şener: Direksiyon başında tüm dikkatinizi yola verin

Siirt’te kaçak avcılık ve biyokaçakçılığa karşı ortak mücadele sürüyor

Bingöl Üniversitesi'nde bağımlılıkla mücadele konferansı düzenlendi

Dislekside beyni yeniden eğiten çalışma umut verdi

Bingöl’de kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 kişi yakalndı

Siirt’te uyuşturucu tahlil skandalı: 8’i sağlık çalışanı 26 kişi gözaltında

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Prof. Dr. Akpınar: Gençlik tertemiz bir sayfadır; günahlarla kirletilirse üzerine güçlü bir gelecek kurulamaz

Tarihin derinliğinde saklı bir mâbed: Yeraltı Camii

İşgalciler Ramallah'ın kuzeyinde 1200 konutluk yeni işgal adımı atıyor

Belediye Başkanı Taşkın: Yeniden inşa sürecinde esnaf ve vatandaşların görüşleri önemli bir yol göstericidir

Şırnak eczacı odası, Diyarbakır’da eczacı odaları ile buluştu

Mekke’de Türkiye kafilesine otobüs çarptı: 1 ölü, 2 yaralı

Adıyaman'da uyuşturucu satışından aranan şahıs yakalandı