• BIST 100

    10924,53%-1,34
  • DOLAR

    42,20% 0,24
  • EURO

    48,86% 0,30
  • GRAM ALTIN

    5429,94% 0,77
  • Ç. ALTIN

    9007,06% 0,59

Cep telefonunda yeni düzenleme!

09 Haziran 2021, Çarşamba 08:53
09 Haziran 2021, Çarşamba 08:53
Cep telefonunda yeni düzenleme!
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Cep telefonunda yeni düzenleme!

Uzun süre kullanılmayan cep telefonlarına, ‘IMEI numarası’ önlemi gelecek. Taslak düzenlemeye göre, 7 yıl süreyle kullanılmayan cep telefonlarının yeniden aktif edilebilmesi için kullanıcısından veya ithalatçısından başvuru istenecek. Düzenlemeyle, yabancı diplomatların cep telefonları da kayıt altına alınacak.
 

Tatilde verileri korumanın 5 etkili yolu


Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun taslağıyla, elektronik kimlik bilgisine sahip cihazların, elektronik kimlik bilgilerinin kayıt altına alınması, kayıp, kaçak veya çalıntı cihazlara elektronik haberleşme hizmeti verilmesinin engellenmesi, elektronik kimlik bilgisi başka cihazlara kopyalanan cihazlara ilişkin düzenleme yapılması öngörülüyor.

Düzenleme, ses çağrısı yapmada kullanılan cep telefonlarıyla beraber, 112 araç içi acil çağrı sistemlerini de (e - Call) kapsıyor.

FİRMADAN İSTENECEK 

Taslağa göre, 7 yıl süreyle elektronik haberleşme şebekelerinden hizmet almadığı için IMEI kaydı silinen cihazın yeniden aktif edilebilmesi için kullanıcısından başvuru istenecek.

Kullanıcının tespit edilememesi halinde, ithalatçı veya imalatçı tarafından kayıt işlemi yapılacak. Telefonun tekrar kayıtlı hale getirilmesi için her türlü hukuki, cezai, idari ve mali sorumluluğun kabul edilmesi istenecek.

Cihazın ithalatçısı veya imalatçısının faaliyetine son vermiş olması durumunda, cihazın kullanıcısı tarafından ithalatçı veya imalatçı firmanın faaliyetine son verdiğine dair belge talep edilecek.

DİPLOMATLARIN DA TELEFONLARI KAYIT ALTINDA 

Yapılacak işlemlerin ardından IMEI numarası beyaz listeye alınacak, aksi halde kara listede kalarak kullanım dışı olacak. Taslağa göre, diplomatların cep telefonları da abone kayıt merkezleri üzerinden kayıt altına alınacak.

Buna göre, ‘yabancı misyon kimlik kartı’ taşıyan kişiler, cep telefonlarına ilişkin kayıt başvurusu işlemlerini abone kayıt merkezleri üzerinden yapabilecek.

Diplomatlardan cep telefonu kaydı için dilekçe, pasaport kimlik bilgilerinin bulunduğu sayfa ve yurda girişi gösterir sayfanın fotokopisi istenecek.Diğer kamu kurumlarının belirlediği diğer belgeler de yabancı misyon görevlilerinden talep edilebilecek.

Misyon görevlilerin işlemlerinde, işletmeci abone kayıt merkezinin yetkilisinin adı, soyadı ve ıslak imzası ile ‘aslı görülmüştür’ kaşesi ve ilgili kayıt merkezinin açık adres ve iletişim bilgileri yer alacak. İşletmeci abone kayıt merkezi, aldığı bilgi ve belgeleri BTK’ya gönderecek.

MİLLİYET

Çin, ABD'ye yönelik kritik mineraller kısıtlamasını askıya aldı

28 Şubat davasında gerekçeli karar

İşgal rejiminin Gazze'ye saldırılarında şehit sayısı 69 bin 176’ya yükseldi

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz’dan “Ağaçlandırma seferberliği” çağrısı

ABD'de polisten kaçan araç kaza yaptı: 4 ölü, 11 yaralı

Kassam Tugayları: Kalan cesetlerin çıkarılması için ek teknik ekip ve donanım gerekiyor

Dışişleri Bakanı Fidan ABD'ye gidiyor

Afganistan İslam Emirliği, 220 ton uyuşturucuyu imha etti

İran ve Afganistan dışişleri bakanları görüştü

Türkiye’nin hububat ve bakliyat ihracatı 10 milyar doları geçti

Diyarbakır'da yumurta fiyattaki istikrarını koruyor

Suriye Cumhurbaşkanı Şara, resmi ziyaret için Washington’da

Gaziantep'te trafikte yüksek sesle müzik dinleyen sürücüye işlem yapıldı

Çiftçiler: Ürün verimli ama fiyatlar yüzünden zarar ediyoruz

Gaziantep'te 18 kişi çeşitli suçlardan yakalandı

Batman-Bismil yolunda tırtıklı asfalt sürücüleri mağdur ediyor

2026 yılı hac protokolü Cidde'de imzalandı

Mardin’de 19 yıl hapis cezası bulunan şüpheli yakalandı

Gaziantep'te kaçakçılık ve uyuşturucu operasyonu: 161 şüpheli yakalandı

Mardin’deki feci yangında bir çocuk daha hayatını kaybetti

İran: Pakistan ile Afganistan arasındaki ihtilafın çözümüne yardımcı olmaya hazırız

Batman Umut Kervanı'ndan profesyonel arama kurtarma eğitimi atağı

Henüz toparlanamayan Filipinler'e, yeni bir tayfun ulaştı

Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma: Kitapların değil, telefonların kölesi olduk!

Japonya açıklarında 6,8 büyüklüğünde deprem

Çin yeni test uydularını fırlattı

Amerikalılar, hükümet kapanmasından kimleri sorumlu tutuyor?

Balıkesir'de korkutan deprem

Kassam Tugayları: Refah'taki çatışmaların sorumlusu işgaldir ve sözlüğümüzde teslim olmak yoktur

Malezya açıklarında göçmen faciası: Yüzlerce kişi kayıp

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Çin, ABD'ye yönelik kritik mineraller kısıtlamasını askıya aldı

28 Şubat davasında gerekçeli karar

İşgal rejiminin Gazze'ye saldırılarında şehit sayısı 69 bin 176’ya yükseldi

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz’dan “Ağaçlandırma seferberliği” çağrısı

ABD'de polisten kaçan araç kaza yaptı: 4 ölü, 11 yaralı

Kassam Tugayları: Kalan cesetlerin çıkarılması için ek teknik ekip ve donanım gerekiyor

Dışişleri Bakanı Fidan ABD'ye gidiyor