• BIST 100

    10842,58%-1,25
  • DOLAR

    42,44% 0,18
  • EURO

    48,91% -0,06
  • GRAM ALTIN

    5548,40% -0,09
  • Ç. ALTIN

    9213,41% -0,25

Çeyrek altın için kritik tahmin: 950 TL olabilir!

05 Ağustos 2020, Çarşamba 18:40
05 Ağustos 2020, Çarşamba 18:40
Çeyrek altın için kritik tahmin: 950 TL olabilir!
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Çeyrek altın için kritik tahmin: 950 TL olabilir!

Geçen yıldan bu yana doların yükselmesiyle birlikte fiyatları artan altında, yükselme sürüyor. Piyasada bu dönemde 1 gram altın 459, çeyrek altın ise 750 lira üzerinde satılırken, düğün için altın alacaklar yükselen fiyatlar karşısında arayışa girdi. İstanbul Altın Rafinerisi tarafından üretilen tam ve yarım gram altınlar ise düğünlere giden vatandaşların vazgeçilmezleri haline gelirken, bugünlerde onlarda da sıkıntı yaşanmaya başlandı. Ayrıca yüzük alan evlenecek damat adayları da artık içi boş, hafif yüzükleri tercih etmeye başladı.

'Dünya ülkeleri para basıp, altın rezervi yapıyor'

Altın fiyatlarıyla ilgili açıklamalarda bulunan 50 yıllık kuyumcu Ertaç İnanoğlu, şu anda dünya ülkelerinin para bastığını söyledi. Basılan bu paralarla altın rezervleri aldığını belirten İnanoğlu, “Çin çok yüklü miktarda para basıyor ve dünyadaki altınları topluyor. Bugün altının yükselme nedenlerinden biri bu. Diğer bir nedende pandeminin vermiş olduğu kaostan dolayı ülkeler ve hükümetler kendilerini garanti altına almak istiyorlar. Bugünümüze bakarsa bir ons 2 bin 35 doları buldu. Yani bu demektir ki altının gramı şu an itibarıyla 466 lira. Çeyrek altın 765 liranın üzerinde seyrediyor” dedi.

'Yıl sonuna çeyrek altının 950 ile bin lira arasında olmasını bekliyoruz'

Önümüzdeki dönemde de yükselişin devam edeceğini vurgulayan İnanoğlu, “Yılbaşından önce beklentimiz bir onsun 2 bin 500 dolarları bulmasıdır. Bunun nedeni yine aynı sebeplerden dolayıdır. Neticede bir dijital çağı doğru gidiyoruz. İnsanlar dijital çağa alıştırılıyor. İnsanlar artık online hizmetlerle işlerini hallediyor. Buda dünya insanlarına eğitim gibi bir şey oluyor. Yıl sonuna çeyrek altın için beklentim 950 lira civarında olur diyorum. Altının gramı da 535 ile 550 lira arasında olabilir. Bu şekilde olduğu zamanda çeyrek 950 ile bin lira arasında seyredecektir. Bu arada tabi altın yatırımcılarına iyi paralar kazandırıyor. 20 Mart 2020’de bir gram altın 310 lira iken, bugün itibarıyla 460 lira civarlarında seyrediyor” diye konuştu.

'Altının bugün bu hamleyi yapması Beyrut'taki patlamayla bağlantılıdır'

Düğün sezonu olmasına rağmen altın satışlarının istenildiği gibi olmadığını kaydeden İnanoğlu, “Artık birer yüzükle çiftler işi bitirmeye çalışıyorlar. Tabi ki bizde mesleğimizi devam ettirmek için yapmış olduğumuz imalatlar da içlerini boşaltarak, gramajlarını hafif yaparak yine gelin ve damadın, ailenin isteklerine cevap vermeye çalışıyoruz. Düğünde atkı takmak isteyenlerde çeyrek değil de gram altına çok rağbet var. Tabi oda şu anda piyasada yok. Gram altının da yarısı var. Oda şu anda piyasada yok. İnsanlarımız artık kimi kulak dolgunluğuyla kimi bilimsel olarak haberleri izleyerek ellerindeki altınları küçükte olsa tutmaya başladılar. Çok zor bir dönem tüm dünyayı bekliyor. 2020 zaten felaketler yılı oldu. Dün Beyrut’ta bir patlama oldu. Bu patlama nedeniyle altının bugün hamle yapması da bundan kaynaklıdır' şeklinde konuştu.

Ateşkesin ardından Gazze Şeridi'nde en az 67 çocuk katledildi

Bingöl’de yapılan asayiş uygulamalarında 18 şüpheli yakalandı

Bingöl’de inşaatta düşen işçi hayatını kaybetti

Bingöl’de silahlı çatışma: 4 kişi yaralandı

Şanlıurfa'da geniş kapsamlı asayiş uygulamaları

Batman’da geniş çaplı asayiş uygulaması

İçişleri Bakan Yardımcısı Karaloğlu Antalya’da incelemelerde bulundu

Ağrı'da bir aracın yakıt deposunda 16 kilogram uyuşturucu ele geçirildi

Japonya, Fukuşima nükleer santralini yeniden devreye almaya hazırlanıyor

Sarıyer esnafından "Kazancım Gazze'ye" projesi

Batman üniversitesi yolunda tehlike: Eğilen aydınlatma direği endişe veriyor

Mardin'de otomobilin çocuğa çarptığı anlar kameraya yansıdı

Siirt’te arı üreticilerine 268 milyon liralık destek

Bakan Tekin: Çocuklarımızın değerlerine bağlı olarak yetişmelerini istiyoruz

Yazıhan'da 107.5 milyonluk altyapı hamlesi tamamlandı

Güvenmediğiniz yerden hizmet almayın!

Erzurum’da 4 kilogram metamfetamin ele geçirildi

Elektrik akımına kapılan işçi hayatını kaybetti

HÜDA PAR Şanlıurfa Başkanı Polat’tan uyuşturucuyla mücadeleye karşı çağrı

Sonbaharın gelişiyle Konya’da doğal güzellikler ortaya çıktı

Malatya Büyükşehir Belediyesi'nden 12 ay vektör mücadelesi

Vali Seddar Yavuz: Deprem sonrası eğitim yatırımlarımız hızla sürüyor

Bilim tarlaya indi: Üniversiteden köylüye uygulamalı zeytin hasadı eğitimi

Bakan Uraloğlu: Önümüzdeki yıl Bursa'ya YHT ile seyahat edeceğiz

Malatya'da boğulma vakalarına karşı sulama kanallarına uyarı levhaları yerleştirildi

ABD'nin barış planının Kiev'de öfkeye yol açtığı belirtiliyor

Diyarbakır’ın yöresel lezzetleri fuarda yoğun ilgi görüyor

Gazze’de kimlik tespit çalışmaları sürüyor: 330 naaştan 99’unun kimliği belirlendi

Konya’da Uluslararası Şeb-i Arus törenleri için tanıtım programı düzenlendi

Hindistan'a ait savaş uçağı, Dubai'deki gösteride düştü: Bir ölü

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Ateşkesin ardından Gazze Şeridi'nde en az 67 çocuk katledildi

Bingöl’de yapılan asayiş uygulamalarında 18 şüpheli yakalandı

Bingöl’de inşaatta düşen işçi hayatını kaybetti

Bingöl’de silahlı çatışma: 4 kişi yaralandı

Şanlıurfa'da geniş kapsamlı asayiş uygulamaları

Batman’da geniş çaplı asayiş uygulaması

İçişleri Bakan Yardımcısı Karaloğlu Antalya’da incelemelerde bulundu