• BIST 100

    9339,59%-0,11
  • DOLAR

    39,44% 0,21
  • EURO

    45,49% -0,01
  • GRAM ALTIN

    4289,17% 0,12
  • Ç. ALTIN

    6927,68% -0,09
CFE Halı ve Yer Kaplamaları Fuarına katılımcıların ilgisi çok büyük
EKONOMİ
Tarih: 4.06.2023 10:55
Güncelleme: 1.01.0001 00:00
CFE Halı ve Yer Kaplamaları Fuarına katılımcıların ilgisi çok büyük
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

CFE Halı ve Yer Kaplamaları Fuarına katılımcıların ilgisi çok büyük

Uzun bir aradan sonra halı ihracatının toparlanarak eski düzeylerine ulaşmaya başladığını açıklayan GAHİB Başkanı Zeynal Abidin Kaplan yapılan seçimlerin ardından göreve yeniden seçilen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ve açıklanan yeni kabineyi kutlayarak “Ekonomik istikrarın üretim ve ihracatımızı olumlu etkileyecektir” dedi.
Türkiye’nin en önemli üretim ve ihraç ürünlerinden olan halı üretim ve ihracatında mayıs itibarıyla önemli bir toparlanma yaşanmaktadır. Mayıs 2023’te Güneydoğu Anadolu Bölgesinden bir önceki yılın aynı dönemine oranla yüzde 50,7 artışla 159 milyon 325 bin dolarlık ihracata imza atıldığını ifade eden GAHİB Başkanı Zeynal Abidin Kaplan, yeni kabinenin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanmasının ardından gündemin önceliğinin ekonomi olması gerektiğini ifade etti. Kaplan yaptığı değerlendirmede “Öncelikle göreve yeniden seçilen Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı kutluyor, ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Cumhurbaşkanımız tarafından açıklanan yeni kabinede görev alan bütün Bakanlarımızı da kutlarken ülkemize ve milletimize hayırlı hizmetler gerçekleştirmelerini diliyorum. Sektörümüz Türkiye için olduğu gibi Gaziantep ve bölgemiz için de büyük önem taşımaktadır. Bölgemizde yaklaşık 50 bin kişinin istihdam edilmektedir. Bu Gaziantep, bölge ve ülke ekonomisi için büyük bir değer ve önem. Ancak son zamanlarda diğer sektörlerimiz gibi halı sektörü de çok ciddi sorunlar yaşıyor. Üretimden istihdama, hammadde temininden finansmana ulaşmada sektörümüz zorlu günler geçiriyor. Yeni kurulan hükümetimizin öncelikli olarak bu sorunları gündemine alacağına ve bizlere nefes aldıracak çözümler üreteceğine inancımız sonsuz” ifadelerini kullandı.
Halı fuarına ilgi çok büyük
Dünya halı üretim merkezi konumundaki Türkiye’nin önümüzdeki süreçte uluslararası fuarcılıkta da önemli misyonlar üstlendiğini ifade eden GAHİB Başkanı Zeynal Abidin Kaplan sektör olarak ilk kez milli ve yerli bir fuara imza atmaya hazırlandıklarını da sözlerine ekleyerek, “Fuarlar sektörümüzde yeni trendlerin uluslararası pazarlara sunumunda ve tanıtımında büyük önem taşıyor. GAHİB, İHİB ve TUYAP iş birliğiyle bu yıl 5-8 Aralık 2023 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezinde CFE Halı ve Yer Kaplamaları Fuarının ilkini gerçekleştireceğiz. Diğer taraftan 2024 yılı itibarıyla Mayıs ayında Gaziantep’te Aralık ayında İstanbul’da gerçekleştireceğimiz halı fuarlarıyla sektörümüze daha büyük katkılarda bulunacağız. Geçmiş dönemlerde Almanya’da gerçekleştirilen fuarlarda gördük ki hedef kitlemiz olan ülkeler vize sorunu yaşıyor. Katılımcılar ve ziyaretçiler bu fuarlara katılmakta zorluk yaşıyor. Büyük bedeller ödeyerek bu fuarlara katılan Türk ihracatçısı, istenilen verimi alamıyor. Bu anlamda bundan sonra dünya halısının kalbi İstanbul’da atacaktır. Dünyanın dört bir yanından katılımcılar ve ziyaretçiler bu fuarda buluşacaktır. Bu girişimimizin ülkemize uluslararası fuarcılık alanında da büyük katkıları olacaktır. Fuarla ilgili her türlü çalışmamız devam etmekte olup dünyanın birçok ülkesinden fuara katılım yönünde büyük ilgi vardır. Sadece birkaç hafta içinde 40 bin metrekare üzerinde bir ön talebe ulaştık. Umuyoruz ki bundan sonraki süreçte makine halı üretiminin merkezi konumundaki Türkiye uluslararası halı fuarlarının da başkenti olacak ve getirisi ülke ekonomimize katma değer olarak yansıyacaktır” diye konuştu.

Kudüs'te yeni tehlike: Mescid-i Aksa'da kalıcı Yahudileştirme girişimi

Venezuela Devlet Başkanı Maduro: Netanyahu, 21. yüzyılın Hitler'idir

TBMM: İran'a saldırılar ve Gazze soykırımı asla kabul edilemez

Washington Post: israil, ABD desteği olmadan 10 gün daha savunma yapabilir

Siyonist rejim yardım bekleyen sivillere saldırdı: 13 şehit, 70 yaralı

İran'dan siyonist rejime Fettah füzesi: Hava sahasında tam kontrol bizde

Hamaney: Siyonistlerle asla pazarlık yapmayacağız

İran ordusu, Tel Aviv'in Never Tzedek bölgesi için tahliye uyarısı yayımladı

Siyonist rejim, Tahran'daki İmam Hüseyin Üniversitesine saldırdı

Otomobil çocukların arasına daldı: 3 yaralı

Elektrik akımına kapılan çocuk hayatını kaybetti

İran, Tel Aviv’i füzelerle vurdu

İran'dan işgal rejimine doğru yoğun füze atışları: Tel Aviv'e füzeler düştü, yangın çıktı!

HÜDA PAR Milletvekili Demir: Türkiye güçlü bir siyonizm tehdidiyle karşı karşıya

İran'da intihar saldırısı planlayan Mossad casusları yakalandı

Devrim Muhafızları: Saldırıların kaynağı olan işgal hava üslerini hedef aldık

Katar, Filistinli mülteciler için 20 milyon dolar yardım sağlayacak

Kremlin: Rusya-ABD ilişkilerinin normalleşme süreci askıya alındı 

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu’ndan İran Büyükelçiliği’ne ziyaret

Suriye Dışişleri Bakanı İle Alman mevkidaşı ile görüştü

TBMM, işgalin İran saldırganlığına karşı tezkereyi kabul etti

Siirt’te park halindeki otomobil alev alev yandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Katar Emiri işgalin İran'a saldırılarını görüştü

İran: Şu ana kadarki operasyonlarımız caydırıcıydı; cezalandırıcı operasyonlarımız çok yakında!

Malatya'da aracın çarptığı bisikletli çocuk hayatını kaybetti

Kamyonun çarptığı yaya ağır yaralandı

Malatya Büyükşehir Meclisi haziran ayı toplantıları sona erdi

İran'dan yeni füze fırlatıldı: Sirenler çaldı!

Bat Yam'da 88 bina İran füzeleriyle hasar gördü

İran Ordusu: 28 düşman hava aracı düşürüldü, işgale ait Hermes casus İHA’sı imha edildi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Kudüs'te yeni tehlike: Mescid-i Aksa'da kalıcı Yahudileştirme girişimi

Venezuela Devlet Başkanı Maduro: Netanyahu, 21. yüzyılın Hitler'idir

TBMM: İran'a saldırılar ve Gazze soykırımı asla kabul edilemez

Washington Post: israil, ABD desteği olmadan 10 gün daha savunma yapabilir

Siyonist rejim yardım bekleyen sivillere saldırdı: 13 şehit, 70 yaralı

İran'dan siyonist rejime Fettah füzesi: Hava sahasında tam kontrol bizde

Hamaney: Siyonistlerle asla pazarlık yapmayacağız