• BIST 100

    9486,56%0,12
  • DOLAR

    39,20% -0,11
  • EURO

    44,64% -0,54
  • GRAM ALTIN

    4175,09% -1,44
  • Ç. ALTIN

    6833,74% 0,00

Çiftçilere yapılan 4 milyon litrelik mazot desteği yüzleri güldürdü

EKONOMİ 23.12.2022 15:15:17 0
Çiftçilere yapılan 4 milyon litrelik mazot desteği yüzleri güldürdü

Çiftçilere yapılan 4 milyon litrelik mazot desteği yüzleri güldürdü

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından şehirde bulunan 33 bin 180 çiftçiye yüzde yüz hibeli ile verilen 4 milyon 46 bin 550 litre mazot desteği, sürüm ve ekim yapan üreticilerin yüzünü güldürdü.
Çiftçi Kart uygulamasıyla beraber hayata geçen mazot desteği projesi 9 ilçede Çiftçi Kayıt Sistemi’ne (ÇKS) kayıtlı bütün çiftçilere verilen kartla beraber gelen avantajların yanında mazot desteği çiftçiye büyük avantaj sağladı. Gazi şehrin bütün ilçelerinde yapılan destek çerçevesinde tarla sürüm zamanı en büyük harcama kalemi olan yakıt masraflarında rahatlama yaşayan çiftçiler, memnuniyetini dile getirirken Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve ekibine teşekkür etti.
“Mazot olunca her iş yapılıyor”
Oğuzeli’nin Yeşildere köyünde çiftçilik yapan Fatma Işık, Çiftçi Kart uygulaması ve mazot desteğinin üretici açısından güzel bir uygulama olduğunu vurgulayarak, “Marketlerde güzel indirimler oluyor. Çok iyi oldu bu destek bizim için. Önceden 1 sefer sürüyorduk tarlamızı şimdi 2-3 sefer sürüyoruz. Bundan dolayı Başkan Fatma Şahin’e çok teşekkür ederiz. Mazot olunca her iş yapılıyor her şey ona bağlı. Üretime katkısı olacak. Başkan Fatma Şahin’e çok çok teşekkür ederim bu destek için. Kendisinden çok memnunuz, üreticiye destek oluyor” dedi.
“Bütün çiftçileri sevindirdi”
Aynı köyde çiftçilik yapan Aysel Terlemez ise Çiftçi Kart için Başkan Fatma Şahin’e teşekkür ederek, “Bütün çiftçileri sevindirdi. Tarım marketleri ve hastanelerde indirimler var. Bu çiftçi kartının gelmesi çok güzel oldu. Çiftçi önceden değerli değil gibi hissediyordu ama bu destekler ve uygulamayla çiftçiler ile ürettikleri daha değerli oldu. Daha çok imkan sağlandı. Şu anda ekim zamanı. Verilen bu destek mazotla üreticiler tarlasını, bahçesini sürecek. Güzel oldu bir nevi katkı oldu bize. Büyük bir kazanç sağlayacak üreticiye. Başkan Fatma Şahin’e bütün çiftçiler adına minnettarım” şeklinde konuştu.
“Kartla beraber mazotumuzu alıp rahat rahat tarlamızı sürüyoruz”
18 yaşında çiftçilik yapan Hasan Taşdemir ise mazot desteğine değinerek, “Eskiden tarlamızı iki sefer sürüyorduk, mazot almada zorlanıyorduk. Ama kartla beraber mazotumuzu alıp rahat rahat tarlamızı sürüyoruz. Masraf, maliyet düşüyor bu sayede daha çok kazanç sağlayacak bu durum bize. Her yerde indirim sağlıyor çiftçi kart. Çiftçilerin fazla bir kazancı yoktu. Çiftçi kart sayesinde bir destek sağlanıyor artık bize. Bu proje güzel oldu, mazot desteği için de Başkan Fatma Şahin’e teşekkür ederim” ifadelerine yer verdi.
Çiftçi Kart hakkında
Mazot desteğiyle beraber başlatılan Çiftçi Kart ve Çiftçi Kart Mobil Uygulamasıyla ise üreticilerin tarımsal desteklere ve hibelere daha kolay erişimi sağlanacak. Üzerinde isimleri de yer alan QR Kodlu ve ID’li kartlarıyla çiftçiler anlaşma sağlanan; Tarım Kredi Kooperatifi ve Tarım Kredi Kooperatifi marketlerinden indirimli ürünleri alabilecek, sağlık, kamu kurum ve kuruluşlarından indirimli faydalanacak, market, firma gibi yerlerden indirimli alışveriş yapabilecek.
Çiftçi Kart Mobil Uygulaması, Android ve IoS seçenekleriyle AppStore ve Google PlayStore üzerinden telefonlara indirilebilecek. Uygulamada duyurular, etkinlikler, haberler, indirimler, eğitimler gibi menü sekmeleri yer alırken, çiftçi buradan bakiye bilgilerini ve son harcama detaylarına da kolaylıkla erişim sağlayabilecek. Mobil uygulama ayrıca içeriği sayesinde Tarım ve Orman Bakanlığı, Büyükşehir Belediyesi ve kooperatiflerin sosyal medya hesaplarına da hızlı erişim imkanı sunacak. Gaziantep Ticaret Odası’nın tarımsal ürünlerde anlık fiyat takibi ve ÇKS bilgilerine giriş gibi alternatif erişimler de menülerde mevcut olacak.
[gallery ids=',71984,71985,71986,71987,71988,71989']

Gazze'de katledilen çocuklar için Fransız annelerden Elysée önünde sessiz isyan

Yahudi çeteler, Ramallah’ın kuzeyinde kaçak yerleşim birimini yeniden kurdu

Gazze'de sağlık sistemi çöküyor: Sağlık ekipleri tükenme noktasına geldi

Meteorolojiden 8 kente sağanak uyarısı

BM'den siyonist rejime çağrı: Madleen gemisini acilen serbest bırakın

Kassam Tugayları Gazze'de yeni caydırıcılık denklemi yazıyor

HAMAS: Siyonist işgalcilerin "Madleen" gemisine korsanlığı insanlık onuruna darbe

Gazze’de Kurban Bayramı yerini açlık ve korkuya bıraktı

İşgalcilerin saldırılarında 41 Filistinli daha şehit oldu

Rusya'dan Kiev'e İHA saldırıları: Halk sığınaklara çağrıldı

Şucaiyye'de direniş operasyonu: Siyonist rejim askeri keskin nişancı atışıyla vuruldu

Madleen gemisindeki aktivistlerin aileleri: Sevdiklerimizin hayatından endişeliyiz

İşgal askerleri ablukayı kırmak isteyen gemiye saldırdı

Hafif ticari araç takla attı: 2 ölü, 3 yaralı

İhtiyaç sahibi yüzlerce aileye kurban eti ulaştırıldı

Bir kişinin öldüğü 14 kişinin yaralandığı silahlı kavgada firar eden 5 şahıs yakalandı

Danimarka, Grönland çevresinde askeri harekat başlattı

ABD'de en az 16 kişiyi taşıyan uçak yere çakıldı

HAMAS: Madleen gemisindeki aktivistlerin hayatından israil sorumludur

Diyarbakır'daki yangın faciasında 2 tutuklama

İzmir'de 3.5 büyüklüğünde deprem

Siyonist işgalcilerin "yardım tuzaklarında" 125 kişi şehit oldu, 736 kişi yaralandı

Antalya'da  Yasin Börü ve arkadaşlarının anısına muhtaç ailelere kurban eti dağıtıldı

Los Angeles protestoları New York'a da sıçradı: Onlarca gözaltı

Rusya'dan esir takasına ilişkin yeni açıklama

Antalya'da feci kaza: 2 ölü, 4 yaralı

Van'da 87 kilogram uyuşturucu ele geçirildi: 2 gözaltı

Malatya'da silahlı kavga: 1 kişi yaralandı

Kuveyt'te bomba ihbarı yapılan uçak acil iniş yaptı

Dışişleri Bakanı Fidan, NATO Genel Sekreteri Rutte ile görüştü

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ