• BIST 100

    14183,40%-0,38
  • DOLAR

    42,88% 0,13
  • EURO

    50,49% -0,18
  • GRAM ALTIN

    6251,62% 1,32
  • Ç. ALTIN

    10086,69% 1,00

Çiftçiye 392 ton tohumluk dağıtıldı

04 Kasım 2023, Cumartesi 16:05
04 Kasım 2023, Cumartesi 16:05
Çiftçiye 392 ton tohumluk dağıtıldı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Çiftçiye 392 ton tohumluk dağıtıldı

Adıyaman’da çiftçilere 392 ton buğday, nohut ve mercimek tohumluğu dağıtıldı.
Adıyaman Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından, Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü ile koordineli olarak uygulanan ‘Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi’ çerçevesinde buğday, nohut ve mercimek dağıtımı gerçekleştirildi. Proje ile toplamda 760 çiftçiye 392 ton tohumluk tedarik edildi.
Üreticilere tohumluk dağıtımı törenle yapıldı. Törene Vali Osman Varol, İl Jandarma Komutanı Albay Hikmet Uz, Tarım ve Orman İl Müdürü Nurettin Kıyas ve çiftçiler katıldı.
Törenin açılışında konuşan Tarım ve Orman Müdürü Nurettin Kıyas, “Bir tarım şehri olan Adıyaman da çeşitli nedenlerle kullanılmayan tarım arazilerinin ülke ekonomisine kazandırılması amacı ile Tarım ve Orman Bakanlığımız Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü ile birlikte bu alanların etkili ve doğru kullanılması için çok önemli çalışmalar yapılıyor.
2021 yılında hayata geçen Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi ile kullanılmayan, boş, nadas alanlar öncelikli olmak üzere insan ve hayvan beslenmesi açısından önemli ve stratejik öneme sahip hububat, baklagil, yağlı tohumlu bitkilerde yıl boyu ürün arzında sorun yaşanmaması, bitkisel üretimin artırılması, tarımsal hasılayı artırmak suretiyle ülke ekonomisine katkı sağlanması amaçlanıyor.
Bu çerçevede çerçeve de tohum, fide, fidan dağıtımı, meyve bahçesi tesisi, aşılamayla çeşit değiştirme, ürün işleme, kurutma ve depolama tesisi kurulması planlanmıştır. Ayrıca işlemeli tarıma uygun olmayan arazilerde uygun tarımsal üretim yöntemleri kullanmak suretiyle tarımsal hasılanın arttırılması projenin amaçları arasında yer alıyor. Bu amaç doğrultusunda Bakanlığımızca tohumluk bedelinin yüzde 75’i karşılanmaktadır. Dağıtacağımız 185 ton ekmeklik buğday, 127 ton nohut ve 80 ton kırmızı mercimek bu bereketli topraklarda üreticimizin yüzünü güldürecektir. Üreticilerimize ve üretime yönelik bu projeler 2024 yılında da artarak devam edecektir. Emegi geçen herkese teşekkür eder üreticilerimize bol bereketli kazançlar dilerim” dedi.
Vali Osman Varol ise konuşmasında, tarımsal faaliyeti desteklemek amacıyla bu tohumları dağıttıklarını belirterek, “Tarım çok stratejik bir sektördür. Özellikle dünyada nüfusun büyük çoğunluğunun tarımdan uzaklaşmasıyla bir farkındalık ortaya çıktı. Pandemi döneminde bu farkındalık daha da belirgin oldu. Anadolu insanı tarımsal üretimi çok iyi bilen insanlar. Fakat son zamanlarda kırsal kesimlerde nüfusun azalması, gençlerin göç etmesi sonucunda belirli oranda tarımsal üretimde düşme oldu. Ancak bu gerçekten bizim yaşayabileceğimiz büyük felaket olur. Tarımsal üretimin hızlı bir şekilde devam etmesi lazım. Bir çok şeyin telafisi var. Adıyaman tarımı çok kuvvetli olan bir şehir. Bunları kamusal yatırımlarla, sulama imkanlarını desteklediğimizde bu potansiyelimiz daha da ortaya çıkacaktır. Hem tarla, hem bahçe tarımında önemli bir ilerleme var. Üreticilerin üretime sahip çıkması lazım. Ne kadar destek sağlanırsa sağlansın, çiftçinin buna sahip çıkması lazım. Sizlerin sahiplenmesiyle badem üretiminde birinci, tohumculukta Türkiye’de söz sahibi, nar, fıstık üretiminde ciddi anlamda söz sahibi, bunu geliştirmek hepimizin boynunun borcudur. Yakın zamanda büyük afet yaşadık. Bu afetten kırsalda yaşayan vatandaşımız derinden etkilendi. Tarımsal faaliyetler zarar gördü, hayvancılık zarar gördü. Ayağa kalkmak zorundayız, yaraları sarmak zorundayız. Hep beraber bunu başaracağız” ifadelerini kullandı.

Konya İl Halk Kütüphanesi geçici süreyle hizmete ara veriyor

Konya’da otomobil bisikletliye çarptı: 1 kişi hayatını kaybetti

Konya merkezde mevsimin ilk karı yağdı

Sinop’ta kaçak avlanan 625 kalkan balığına el konuldu

Ağrı'da kar yağışı nedeniyle il genelinde eğitime 1 gün ara verildi

Siyonist işgalciler Gazze'de ateşkese uymuyor: 80 günde 969 ihlal

ABD’de iki helikopter havada çarpıştı

Ticaret Bakanlığı fahiş fiyat denetimlerini sürdürüyor

Avrupa'nın en aktif yanardağı Etna yeniden faaliyete geçti

Mardin'de olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime bir gün ara verildi

Suriye'de yeni para birimi dönemi başladı 

Vali Atilla Toros, Mersin Uluslararası Limanı’nda incelemelerde bulundu

Mega gemilerin yeni rotası Mersin Limanı oldu

Mersin'de abart eksoz ve tehlikeli sürüşlere geçit verilmedi

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, Batman Çayı 4. Etap Islah Çalışmalarını inceledi

DMM, “THY uçağının misilleme endişesiyle Libya’ya inmekten vazgeçtiği” iddiaları yalanlandı

Cide-Bartın yolu heyelan nedeniyle ulaşıma kapandı

Bingöl'de otomobil şarampole devrildi: 4 yaralı

Trump ve Putin'den Ukrayna görüşmesi

Muş’ta kar ve buzlanma nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi

Umut Kervanı’ndan Van'da kar yağışında yolda kalan sürücülere sıcak ikram

Siyonist işgalin soykırım belgesi “Hind Rajab’ın Sesi” filmi Ankara’da izleyiciyle buluştu

Batman'da 51 gündür öksürük şikâyeti olan çocuk hasta Marmara Üniversitesi’ne sevk edildi

HAMAS temsilcilerinden Ebu Ali: Aksâ Tufanı yalnızca bir askeri hamle değil, ümmetin dirilişinin başlangıcıdır

Eskişehir Umut Kervanı'ndan üç aylarda gönül köprüsü

Japonya'da kayak merkezinde telesiyej kazası

Düzce genelinde okullar yarın tatil edildi

Miami Havaalanı'nda 65 kilo uyuşturucu ele geçirildi

Kar ve fırtına nedeniyle tatil haberleri peş peşe geldi

Şırnak'ta kar yağışı nedeniyle 12 köy yolu ulaşıma kapandı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Konya İl Halk Kütüphanesi geçici süreyle hizmete ara veriyor

Konya’da otomobil bisikletliye çarptı: 1 kişi hayatını kaybetti

Konya merkezde mevsimin ilk karı yağdı

Sinop’ta kaçak avlanan 625 kalkan balığına el konuldu

Ağrı'da kar yağışı nedeniyle il genelinde eğitime 1 gün ara verildi

Siyonist işgalciler Gazze'de ateşkese uymuyor: 80 günde 969 ihlal

ABD’de iki helikopter havada çarpıştı