• BIST 100

    10914,10%-1,32
  • DOLAR

    42,08% 0,09
  • EURO

    48,34% -0,27
  • GRAM ALTIN

    5369,29% -0,96
  • Ç. ALTIN

    8820,78% -1,13

Çiğli’de depremzedeler için ‘kriz masası’ kuruldu

08 Şubat 2023, Çarşamba 20:15
08 Şubat 2023, Çarşamba 20:15
Çiğli’de depremzedeler için ‘kriz masası’ kuruldu
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Çiğli’de depremzedeler için ‘kriz masası’ kuruldu

Çiğli Belediyesi, 10 ilde yıkıma neden olan depremlerin ardından ‘kriz masası’ kurdu.
Belediye Başkanı Utku Gümrükçü’nün öncülüğünde başkan yardımcıları ve ilgili birim müdürlerinin katılımıyla toplanan kriz masası, ilk olarak İzmir Valiliği İl AFAD Acil Durum Müdürlüğü ile gerçekleştirdiği görüşmeler neticesinde Çiğli Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi’ni (ÇAK) arama kurtarma çalışmalarına katılmak üzere Osmaniye’ye sevk etti. Deprem bölgesinden elde edilen bilgiler dahilinde depremzedelerin acil ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla da kampanya başlatıldı. Çiğli Belediyesi’nin dayanışma çağrısı üzerine binlerce vatandaş, yardım toplama merkezlerine akın etti. Belediye personeli ve gönüllü vatandaşların paketleme çalışmalarını 24 saat aralıksız sürdürdüğü toplama alanlarından ilk tırlar deprem bölgesine hareket etti.
Çiğli Belediyesi’nden yapılan açıklamada, dayanışma kampanyasının devam ettiği, bağış yapmak ve paketleme çalışmalarına destek olmak isteyen vatandaşların yardım toplama merkezlerine gelebilecekleri ifade edildi.

Başkan Gümrükçü kent paydaşlarıyla görüştü
Başkan Utku Gümrükçü belediye üst yönetiminin katılımıyla gerçekleştirilen ilk kriz toplantısının ardından Çiğli Kent Konseyi, meclis üyeleri, muhtarlar, iş adamları, meslek odaları, hastane yöneticileri, esnaflar, ilçede faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları ve dernek temsilcileriyle bir araya geldi. Toplantılarda Çiğli Belediyesinin dayanışma kampanyası ve ilerleyen süreçte hayata geçirilecek çalışmalarla ilgili bilgilendirme ve fikir alışverişi yapıldı. Deprem bölgesinde oluşacak acil ihtiyaçlara hızlı çözüm üretmek adına atılacak adımlar kararlaştırıldı.
Afetle mücadele sürecini kent paydaşlarıyla istişare ve iş birliği içerisinde sürdüren Başkan Gümrükçü, Çiğli’de ilçe başkanlığı bulunan tüm siyasi partilerin ilçe başkanlarıyla da düzenlenen toplantıda bir araya gelecek. Destek çalışmaları ve bundan sonraki yol haritasıyla ilgili değerlendirmelerde bulunulacak.

“Gelişmeleri anbean takip ediyoruz”
Deprem bölgesindeki gelişmeleri yakından takip etmek ve ihtiyaçlara çözüm üretmek amacıyla kriz masası kurduklarını belirten Başkan Gümrükçü, “Depremin üzüntüsünü ve acısını milletçe en derinden hissediyoruz. Çiğli Belediyesi olarak bu acının daha da büyümesini önlemek adına kriz masası kurduk. Depremzedelere yönelik ilk etapta hayata geçirdiğimiz çalışmalar ile kısa ve uzun vadede atacağımız adımlarla ilgili değerlendirmelerde bulunduk. 10 şehrimizdeki gelişmeleri de yakından takip ediyoruz. Bölgeyle kurduğumuz iletişim sonucunda meydana gelebilecek ihtiyaçlara katkı sunmak için hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Çiğlili hemşerilerimizi ve kent paydaşlarımızı dayanışmamıza sahip çıkmaya çağırıyorum. Tüm siyasi parti ilçe başkanlarıyla da görüşeceğiz. Birlikte hareket ederek yaralarımızı daha çabuk saracağız” ifadelerini kullandı.
[gallery ids=',93269,93270,93271,93272']

Beyaz Saray: Trump, pazartesi günü Suriye Cumhurbaşkanı Şara ile görüşecek

Aydın açıklarında 23 düzensiz göçmen yakalandı

EGM: Koruyucu eldiven zorunluluğu bisiklet ve mopedleri kapsamıyor

Kassam, bir işgal askerinin cesedini daha teslim etti

Dışişleri Bakanlığı, Avrupa Komisyonu'nun Türkiye ile ilgili raporunu "reddetti"

Uçurumdan düşerek ağır yaralanan adam için ambulans helikopter devreye girdi

Güney Sudan'da silahlı çatışmalar nedeniyle 445 binden fazla kişi yerinden edildi

Endonezya'daki sel felaketinde 20'den fazla kişi kayıp

Hac kurası yarın çekiliyor

İşgalciler ateşkes boyunca Gazze'de 240 kişiyi şehit etti

Burs ve kredi başvuru sonuçları açıklandı

Hindistan'da tren kazası: 8 ölü

Cumhurbaşkanı Erdoğan; Lübnan, Gana, Filistin, Gine ve Japonya büyükelçilerini kabul etti

Adana’da düzenlenen uyuşturucu operasyonlarında 210 kişi tutuklandı

MSB'den "Suriyeli öğrenciler" hakkında çıkan iddialara ilişkin açıklama

Diyarbakır’da silahlı kavga: 2 ölü, 2 yaralı

HÜDA PAR Sözcüsü Ramanlı'dan 'mafya ve çeteleşme' uyarısı: Adalet duygusu ve devlete güven sarsılıyor

Kassam, bir işgal askerinin cesedini daha buldu

Malatya'daki kitap fuarına katılan şair ve yazarlar: İnsanların ilgisi oldukça iyi

Umut Kervanı’ndan Muradiye’de yardım dağıtımı

Gaziantep’te hakkında kesinleşmiş hapis cezası bulunan 3 şahıs yakalandı

Gaziantep'te araması bulunan FETÖ üyesi yakalandı

Din Görevlileri Mesleki Eğitim ve Gelişim Seminerleri tamamlandı

Gaziantep'in ekim ayı ihracatı 929 milyon doları aştı

Zirai dondan etkilenen üreticilere destek ödemesi sürüyor

Battalgazi Belediye Başkanı Taşkın: Şehrimiz her gün daha da toparlanıyor

Gaziantepli öğrenciden örnek davranış: İlk bursunu Gazze’ye bağışladı

Adıyaman’da hakkında kesinleşmiş hapis cezası bulunan 3 şahıs yakalandı

Emekli İmam-Hatip Yenigün: Boykot bir protesto değil, vicdani bir harekettir

Aile Bakanlığı ile Şili arasında iş birliği anlaşması

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Beyaz Saray: Trump, pazartesi günü Suriye Cumhurbaşkanı Şara ile görüşecek

Aydın açıklarında 23 düzensiz göçmen yakalandı

EGM: Koruyucu eldiven zorunluluğu bisiklet ve mopedleri kapsamıyor

Kassam, bir işgal askerinin cesedini daha teslim etti

Dışişleri Bakanlığı, Avrupa Komisyonu'nun Türkiye ile ilgili raporunu "reddetti"

Uçurumdan düşerek ağır yaralanan adam için ambulans helikopter devreye girdi

Güney Sudan'da silahlı çatışmalar nedeniyle 445 binden fazla kişi yerinden edildi