• BIST 100

    10746,98%0,04
  • DOLAR

    40,59% 0,02
  • EURO

    47,10% 1,43
  • GRAM ALTIN

    4394,42% 2,22
  • Ç. ALTIN

    7018,29% 1,30

Çin, Afgan ihracatına uygulanan vergileri kaldırmaya hazırlanıyor

24 Ekim 2024, Perşembe 08:18
24 Ekim 2024, Perşembe 08:18
Çin, Afgan ihracatına uygulanan vergileri kaldırmaya hazırlanıyor
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Afganistan İslam Emirliği Başbakan Yardımcısı Mevlevi Abdulkebir, Çin'in Afganistan Büyükelçisi Zhao Xing ve beraberindeki heyeti Başbakanlık Ofisinde ağırlayarak bir görüşme gerçekleştirdi.

Başkent Kabil'de gerçekleşen görüşmede konuşan Çin Büyükelçisi Zhao Xing, aralık ayından itibaren Afgan ihracatına yönelik uygulanan vergilerin kaldırılacağını duyurdu.

Afganistan İslam Emirliği Başbakanlık Ofisi'nde gerçekleşen görüşmede, Çin Büyükelçisi Xing, Afganistan'daki mevcut koşulların ekonomik ve ticari girişimler için elverişli olduğunu belirterek Afganistan ile Çin arasında çeşitli sektörlerde devam eden ikili iş birliğinin genişleyerek sürdüğünü kaydetti.

Büyükelçi Zhao Xing, Afganistan'ın Çin'e yaptığı ihracat seviyesinin önemli bir büyüme gösterdiğini ve bu yıl ticaretin yüzde 11,5'ini oluşturduğunu, önümüzdeki yıl bu rakamın yüzde 25'e çıkmasını beklediklerini söyledi.

Çin hükümetinin aralık ayından itibaren Afgan ihracatına uygulanan vergileri kaldıracağını kaydeden Büyükelçi Xing, bu adımın, Çin pazarına giren Afgan ürünlerinin hacmini önemli ölçüde artırarak Afgan vatandaşları için ek istihdam olanaklarını oluşturmasının beklendiğini belirtti.

Afganistan İslam Emirliği ile Tacikistan üzerinden yeni bir ekonomik koridor kurma planlarını da görüşen Çin Büyükelçisi Xing, bu konuda Afganistan, Çin ve Tacikistan arasında üçlü görüşmeler planlandığını açıkladı.

Xing, iki ülke arasındaki ekonomik alışverişler için kritik bir bağlantı görevi görecek olan Wakhan Koridoru'nun operasyonel hale getirilmesi için şu anda çabaların sürdüğünü belirtti.

Afganistan İslam Emirliği Başbakan Yardımcısı Mevlevi Abdulkebir ise, Çin'in Afgan ihracatına vergi muafiyeti kararını memnuniyetle karşılayarak, bu adımın Afgan işletmelerine önemli bir destek sağlayacağını ve ülkenin ekonomik toparlanmasına katkıda bulunacağını söyledi.

Diğer komşu ülkeleri de benzer destekleyici önlemler almaya çağıran Abdulkebir, Vahan Koridoru'nun stratejik önemine vurgu yaptı.

Abdulkebir, koridorun faaliyete geçmesiyle Afganistan ve Çin arasındaki ticaret ve ekonomik faaliyetlerde önemli ilerlemeler sağlanacağını, ikili ilişkilerin daha da güçleneceğini söyledi. (İLKHA)

Meteoroloji'den sağanak ve fırtına uyarısı

Rusya'da 6,7 büyüklüğünde deprem

İşgalci siyonistler Mescid-i Aksa’ya baskın düzenledi

Ankara’da sağanak yaşamı felç etti

İtalya'dan Gazze'ye havadan yardım kararı

Siyonist esir ailelerinden Netanyahu'ya tepki

DMM: “Usulsüz atama” iddiaları asılsız

İşgal rejimi Gazze’de Filistin Kızılayı karargahını vurdu

Aşırı sıcaklar etkisini yitiriyor

HÜDA PAR’dan “Son Kale Aile” paneli: Aile hakemliği yargı sistemine kazandırılmalı

Gazze'de sağlık sistemi çöküşün eşiğinde

UAEA: Zaporijya Nükleer Santrali vuruldu

Yıldırım: "Evlilik namaz gibi, hac gibi ibadettir"

Somali'de şiddetli çatışmalar devam ediyor

Pakistan, Çin'den Z-10ME taarruz helikopterleri satın aldı

Davet ve Gençlik Hareketi'nin park etkinlikleri devam ediyor

Otobüs ile otomobil çarpıştı: 2 ölü, 1 ağır yaralı

Gazze'de can kaybı 60 bin 430'a ulaştı

Portekiz'de aşırı sıcaklar nedeniyle 264 ölüm

Ukrayna, Rus petrol tesislerine saldırdı

Şanlıurfa’da şiddetli yağış etkili oldu

HAMAS Gazze'deki siyonist esirin görüntüsünü paylaştı: israil hükümeti onları aç bırakmayı seçti

Rusya: ABD'nin denizaltıları uzun süredir kontrol altında

Uyuşturucu satmaktan araması bulunan şahıs yakalandı

"Asgari ücretlinin temel ihtiyaçlarını karşılaması artık mümkün değildir"

Eğitim Danışmanı Erol: YKS tercih süreci büyük bir ciddiyetle ele alınmalı

Mardin müze binasının kiliseye devredilmesine tepki!

Tekirdağ'da 1 kilogram sentetik uyuşturucu ele geçirildi

Siyonist çeteler Filistinlilere ait zeytin ağaçlarını söktü, tarım arazilerine zarar verdi

Pervari'de mera ıslah ve amenajman projesi hayata geçirildi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Meteoroloji'den sağanak ve fırtına uyarısı

Rusya'da 6,7 büyüklüğünde deprem

İşgalci siyonistler Mescid-i Aksa’ya baskın düzenledi

Ankara’da sağanak yaşamı felç etti

İtalya'dan Gazze'ye havadan yardım kararı

Siyonist esir ailelerinden Netanyahu'ya tepki

DMM: “Usulsüz atama” iddiaları asılsız