• BIST 100

    9350,01%0,41
  • DOLAR

    39,37% 0,08
  • EURO

    45,48% 0,10
  • GRAM ALTIN

    4305,94% 0,50
  • Ç. ALTIN

    6934,05% 0,00
Çin, Afgan ihracatına uygulanan vergileri kaldırmaya hazırlanıyor
DÜNYA
Tarih: 24.10.2024 20:18
Güncelleme: 24.10.2024 20:18
Kaynak: ILKHA
Çin, Afgan ihracatına uygulanan vergileri kaldırmaya hazırlanıyor
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Afganistan İslam Emirliği Başbakan Yardımcısı Mevlevi Abdulkebir, Çin'in Afganistan Büyükelçisi Zhao Xing ve beraberindeki heyeti Başbakanlık Ofisinde ağırlayarak bir görüşme gerçekleştirdi.

Başkent Kabil'de gerçekleşen görüşmede konuşan Çin Büyükelçisi Zhao Xing, aralık ayından itibaren Afgan ihracatına yönelik uygulanan vergilerin kaldırılacağını duyurdu.

Afganistan İslam Emirliği Başbakanlık Ofisi'nde gerçekleşen görüşmede, Çin Büyükelçisi Xing, Afganistan'daki mevcut koşulların ekonomik ve ticari girişimler için elverişli olduğunu belirterek Afganistan ile Çin arasında çeşitli sektörlerde devam eden ikili iş birliğinin genişleyerek sürdüğünü kaydetti.

Büyükelçi Zhao Xing, Afganistan'ın Çin'e yaptığı ihracat seviyesinin önemli bir büyüme gösterdiğini ve bu yıl ticaretin yüzde 11,5'ini oluşturduğunu, önümüzdeki yıl bu rakamın yüzde 25'e çıkmasını beklediklerini söyledi.

Çin hükümetinin aralık ayından itibaren Afgan ihracatına uygulanan vergileri kaldıracağını kaydeden Büyükelçi Xing, bu adımın, Çin pazarına giren Afgan ürünlerinin hacmini önemli ölçüde artırarak Afgan vatandaşları için ek istihdam olanaklarını oluşturmasının beklendiğini belirtti.

Afganistan İslam Emirliği ile Tacikistan üzerinden yeni bir ekonomik koridor kurma planlarını da görüşen Çin Büyükelçisi Xing, bu konuda Afganistan, Çin ve Tacikistan arasında üçlü görüşmeler planlandığını açıkladı.

Xing, iki ülke arasındaki ekonomik alışverişler için kritik bir bağlantı görevi görecek olan Wakhan Koridoru'nun operasyonel hale getirilmesi için şu anda çabaların sürdüğünü belirtti.

Afganistan İslam Emirliği Başbakan Yardımcısı Mevlevi Abdulkebir ise, Çin'in Afgan ihracatına vergi muafiyeti kararını memnuniyetle karşılayarak, bu adımın Afgan işletmelerine önemli bir destek sağlayacağını ve ülkenin ekonomik toparlanmasına katkıda bulunacağını söyledi.

Diğer komşu ülkeleri de benzer destekleyici önlemler almaya çağıran Abdulkebir, Vahan Koridoru'nun stratejik önemine vurgu yaptı.

Abdulkebir, koridorun faaliyete geçmesiyle Afganistan ve Çin arasındaki ticaret ve ekonomik faaliyetlerde önemli ilerlemeler sağlanacağını, ikili ilişkilerin daha da güçleneceğini söyledi. (İLKHA)

Küresel Gazze Yürüyüşü'ne katılanlar Türkiye'ye dönmeye başladı

Şırnak'ta bazı bölgeler geçici özel güvenlik kararı

AB, Rusya'ya uyguladığı yaptırımların süresini uzattı

Hayfa'daki petrol rafinerisi kapatıldı

Suriye hava sahasını kapattı

Altun: israil’in, İran Radyo ve Televizyon Kurumuna saldırması katliamdır

İran'dan yeni misilleme! Tel Aviv ve Hayfa ateş altında

BM: Gazze'de gıda yardımı bekleyen sivillere saldırılar devam ediyor

İran, siyonist rejim televizyonlarına tahliye uyarısı yaptı

Güney Afrika’da sel felaketi: 90 ölü

ABD, Rusya'yla diplomatik temsilciliklere ilişkin müzakereleri iptal etti

Kazakistan ile Çin arasında 24 anlaşma imzalandı

ANFİDAP: Mutlak kötülük israile karşı insanlık yekvücut olmalı

ABD'nin USS Nimitz uçak gemisi Orta Doğu'ya gidiyor

Dışişleri Bakanı Fidan, BAE'li mevkidaşı ile görüştü

Hatay’da orman yangını

İran en büyük ve en yoğun füze saldırısına hazırlanıyor: Tel Aviv'i boşaltın!

Vali Yavuz: Gazze'de çocuklar dünyanın gözü önünde katledilmektedir

MASKİ'ye personel alımı kura çekimi ile yapıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kabadayılık taslayan israil kendi varlığını ve geleceğini riske atıyor

HÜDA PAR'dan Meclis Başkanı Kurtulmuş'a tebrik ziyareti

Siyonist işgalciler İran devlet televizyonunu vurdu

Pezeşkiyan: ABD, siyonist rejimi dizginlemezse daha acı karşılık vereceğiz

Bingöl’de orman yangını

Örtü yangınında 2 ev küle döndü

Bingöl’de göçmen kaçakçılığı operasyonu

Adana’da trafik denetimlerinde 10 bin 789 sürücüye ceza kesildi

İran: Bu gece israil'i daha sert vuracağız

Gazze'deki direniş, işgal kuvvetlerini etkisiz hale getirdi

Bolu'da ormanlık alanlara giriş yasaklandı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Küresel Gazze Yürüyüşü'ne katılanlar Türkiye'ye dönmeye başladı

Şırnak'ta bazı bölgeler geçici özel güvenlik kararı

AB, Rusya'ya uyguladığı yaptırımların süresini uzattı

Hayfa'daki petrol rafinerisi kapatıldı

Suriye hava sahasını kapattı

Altun: israil’in, İran Radyo ve Televizyon Kurumuna saldırması katliamdır

İran'dan yeni misilleme! Tel Aviv ve Hayfa ateş altında