• BIST 100

    9185,9%-1,65
  • DOLAR

    39,54% 0,16
  • EURO

    45,50% 0,15
  • GRAM ALTIN

    4308,22% 0,18
  • Ç. ALTIN

    6938,21% 0,13

Çin, Afgan ihracatına uygulanan vergileri kaldırmaya hazırlanıyor

24 Ekim 2024, Perşembe 08:18
24 Ekim 2024, Perşembe 08:18
Çin, Afgan ihracatına uygulanan vergileri kaldırmaya hazırlanıyor
Tarih: 08:18 - 24 Ekim 2024
Güncelleme: 08:18 - 24 Ekim 2024

Afganistan İslam Emirliği Başbakan Yardımcısı Mevlevi Abdulkebir, Çin'in Afganistan Büyükelçisi Zhao Xing ve beraberindeki heyeti Başbakanlık Ofisinde ağırlayarak bir görüşme gerçekleştirdi.

Başkent Kabil'de gerçekleşen görüşmede konuşan Çin Büyükelçisi Zhao Xing, aralık ayından itibaren Afgan ihracatına yönelik uygulanan vergilerin kaldırılacağını duyurdu.

Afganistan İslam Emirliği Başbakanlık Ofisi'nde gerçekleşen görüşmede, Çin Büyükelçisi Xing, Afganistan'daki mevcut koşulların ekonomik ve ticari girişimler için elverişli olduğunu belirterek Afganistan ile Çin arasında çeşitli sektörlerde devam eden ikili iş birliğinin genişleyerek sürdüğünü kaydetti.

Büyükelçi Zhao Xing, Afganistan'ın Çin'e yaptığı ihracat seviyesinin önemli bir büyüme gösterdiğini ve bu yıl ticaretin yüzde 11,5'ini oluşturduğunu, önümüzdeki yıl bu rakamın yüzde 25'e çıkmasını beklediklerini söyledi.

Çin hükümetinin aralık ayından itibaren Afgan ihracatına uygulanan vergileri kaldıracağını kaydeden Büyükelçi Xing, bu adımın, Çin pazarına giren Afgan ürünlerinin hacmini önemli ölçüde artırarak Afgan vatandaşları için ek istihdam olanaklarını oluşturmasının beklendiğini belirtti.

Afganistan İslam Emirliği ile Tacikistan üzerinden yeni bir ekonomik koridor kurma planlarını da görüşen Çin Büyükelçisi Xing, bu konuda Afganistan, Çin ve Tacikistan arasında üçlü görüşmeler planlandığını açıkladı.

Xing, iki ülke arasındaki ekonomik alışverişler için kritik bir bağlantı görevi görecek olan Wakhan Koridoru'nun operasyonel hale getirilmesi için şu anda çabaların sürdüğünü belirtti.

Afganistan İslam Emirliği Başbakan Yardımcısı Mevlevi Abdulkebir ise, Çin'in Afgan ihracatına vergi muafiyeti kararını memnuniyetle karşılayarak, bu adımın Afgan işletmelerine önemli bir destek sağlayacağını ve ülkenin ekonomik toparlanmasına katkıda bulunacağını söyledi.

Diğer komşu ülkeleri de benzer destekleyici önlemler almaya çağıran Abdulkebir, Vahan Koridoru'nun stratejik önemine vurgu yaptı.

Abdulkebir, koridorun faaliyete geçmesiyle Afganistan ve Çin arasındaki ticaret ve ekonomik faaliyetlerde önemli ilerlemeler sağlanacağını, ikili ilişkilerin daha da güçleneceğini söyledi. (İLKHA)

Umman Körfezi'nde iki petrol tankeri çarpıştı

Benzin ve motorine zam

Aliyev, Türkiye'ye gelecek

Mardin’de soğan hasadı başladı: Çiftçi emeğinin karşılığını alamamaktan şikayetçi

Bingöl'de dağ keçisi çobanlara eşlik etti

Rusya: Ukrayna’da iki yerleşim birimini ele geçirdik

Adana'da park halindeki 2 araç yandı

Gazze'de işgalin bugünkü saldırılarında 47 kişi şehit oldu

Gaziantep'te av yasağına uymayan bir şahıs yakalandı

Şanlıurfa'da Barutçu Hanı’nda restorasyon çalışmaları başladı

Karlıova’da çatı katında yangın paniği

Diyarbakır'da trafik kazası: 2 yaralı

Guterres, Gazze’de yardım bekleyenlerin katledilmesiyle ilgili soruşturma istedi

Mehdi el-Meşhat: İran kolay hedef değil

Şanlıurfa’da isyanın yaşandığı cezaevi yıkılıyor

Yerinde dönüşüm ve hibe-kredileri için son gün 30 Haziran

Bingöl'de 15.300 kök kenevir ele geçirildi

Son 24 saatte 144 şehit: Gazze Şeridi'nde şehit sayısı 55 bin 637'yi aştı

Hamanei: ABD’nin müdahalesi telafisi olmayan zararlara yol açacaktır

Ağrı'da trafik sorunları büyüyor! Yanlış parklar ve plansızlık, vatandaşı zorluyor

YKS öncesi uzmanından öğrencilere ve velilere önemli tavsiyeler

İşgalci siyonit rejim Suriye'nin Kuneytire şehrinde evleri yıkıyor

İran’a siber saldırı düzenlendi

Enerji ve teknoloji şöleni Batman'da gerçekleşti: DicleFest yoğun ilgi gördü

HÜDA PAR Adana İl Başkanı Beyazçiçek’ten Ceyhan’a ziyaret

HÜDA PAR heyeti Balıkesir'de temaslarda bulundu

İran'daki uçuş yasağı uzatıldı

100 milyon TL'lik Kaçak çanta ve saat ele geçirildi

İran'da siyonizm yanlısı içerikler paylaşan bir kişi yakalandı

Batman'da uyuşturucu operasyonu: 10 kilo skunk ele geçirildi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Umman Körfezi'nde iki petrol tankeri çarpıştı

Benzin ve motorine zam

Aliyev, Türkiye'ye gelecek

Mardin’de soğan hasadı başladı: Çiftçi emeğinin karşılığını alamamaktan şikayetçi

Bingöl'de dağ keçisi çobanlara eşlik etti

Rusya: Ukrayna’da iki yerleşim birimini ele geçirdik

Adana'da park halindeki 2 araç yandı