Çin Devlet Başkanı Şi, Rusya'yı ziyaret edecek

Tarih: 04.05.2025 16:18 Güncelleme: 04.05.2025 16:18
Çin Devlet Başkanı Şi, Rusya
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült
Haberi Sesli Oku

Çin Devlet Başkanı Şi Jinping, 7-10 Mayıs tarihlerinde Rusya'ya resmi ziyarette bulunacak ve Büyük Vatanseverlik Savaşı Zaferi kutlamalarına katılacak.

Çin Devlet Başkanı Şi Jinping, Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin'in daveti üzerine 7-10 Mayıs tarihleri ​​arasında Rusya'ya resmi ziyarette bulunacak ve Moskova'da Büyük Vatanseverlik Savaşı'nda kazanılan zaferin 80. yıl dönümü kutlamalarına katılacak.

Çin Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada Şi ve Putin'in, karmaşık dış ortama rağmen Çin-Rusya ilişkilerini yeni dönemde her zaman ileriye taşıyarak, ilişkilerin tanımlayıcı özelliklerini, kalıcı iyi komşuluk ve dostluk, kapsamlı stratejik koordinasyon ve karşılıklı yarar, iş birliği ve kazan-kazan şeklinde ortaya koydukları belirtildi.

Açıklamada, Şi'nin önümüzdeki Rusya ziyareti sırasında Putin ile yeni koşullar altında Çin-Rusya ilişkileri ve bir dizi önemli uluslararası ve bölgesel konu hakkında stratejik görüşmelerde bulunacağı kaydedildi.

İki lider arasındaki önemli ortak anlayışın, iki ülke arasındaki siyasi karşılıklı güveni daha da derinleştireceğine, stratejik koordinasyona yeni bir içerik katacağına vurgu yapılan açıklamada, ayrıca çeşitli alanlarda pratik iş birliğini teşvik edeceğine, iki halka daha fazla fayda getireceğine ve uluslararası topluma daha fazla istikrar ve pozitif enerji katacağına işaret edildi.

Açıklamada, Bu yılın, Çin Halkının Japon Saldırganlarına Karşı Direniş Savaşı, Büyük Vatanseverlik Savaşı ve Dünya Anti-Faşist Savaşı'nın zaferinin 80. yıldönümü olduğu hatırlatılarak, II. Dünya Savaşı'nda Asya ve Avrupa'nın iki ana cephesi olan Çin ve Rusya'nın önemli tarihi katkılarda bulunduğu savunuldu. Açıklamada bu kapsamda Şi'nin Moskova'da Büyük Vatanseverlik Savaşı'nda zaferin 80. yıl dönümü kutlamalarına katılmasının ziyaretinin önemli bir parçası olduğu belirtildi. (İLKHA)

Alev alan saman yüklü kamyon akaryakıt istasyonuna girdi

Antalya'da 15 kilogram eroin ele geçirildi: 1 tutuklama

Türkiye'de ilk defa uyanık bir hastaya koklear implant ameliyatı yapıldı

HÜDA PAR Milletvekili Demir, Şırnak’taki orman kesimini Meclis’e taşıdı

Adana'da yangın söndürme uçağı düştü: 2 pilot yaralı

Gaziantep'te gümrük kaçağı yüzlerce klima ele geçirildi

Zulümden kaçıp Türkiye'ye sığındı ama geri gönderme merkezinde vefat etti

HÜDA PAR’dan Khasan Umarov açıklaması: Göz göre göre ölüme yürüdü!

YKS öncesi öğrencilere moral desteği

Mardin’de uyuşturucu operasyonu: Binlerce hap ve ruhsatsız silah ele geçirildi

Nijerya, Asya pazarlarına benzin ihracatına başladı

Çukurova’da orman yangını: Yerleşim alanlarına yaklaştı

Malatya'da yol güvenliği için taş duvar çalışması yapıyor

Merkez Bsı faizi sabit tuttu

Malatya'da dağ keçileri sürü halinde görüntülendi

Siyonist Katz'dan Hamanei'ye suikast tehdidi

Tulkerem'de binlerce aile yerinden edildi

Hamanei, Sepah'a yeni Kara Kuvvetleri Komutanı atadı

Türkiye genelinde mayıs ayında 130 bin 25 konut satıldı

Almanya'dan işgalci siyonistlere silah ihracatı devam ediyor

Yaz Kur'an kursları 30 Haziran'da başlıyor

Gazze Şeridi'nde şehit sayısı 55 bin 706'ya ulaştı

WIHU Başkanı Dr. Kasım Sezen: Gazze, İslam âleminin bir bayrağıdır

Dr. Göçer: Yazın çocuklarda el-ayak-ağız hastalığı artıyor

Arı, TEMA'nın uyum eğitimine katıldı

Şanlıurfa'da Filistin bayraklı uçurtmalar gökyüzünü süsledi

Malatya'da uyuşturucu operasyonu: 4 gözaltı

Siirt’te 92 bin öğrenci karne heyecanı yaşayacak

Kudüs Valiliği: Siyonist rejim, bölgesel gerilimi fırsat bilip Kudüs'ü izole ediyor

Yazar Aydın: Bu savaş, Batı dünyası ile İslam dünyası arasında bir var oluş savaşıdır

Yükleniyor