• BIST 100

    10642,60%-0,43
  • DOLAR

    40,53% -0,48
  • EURO

    47,61% -0,42
  • GRAM ALTIN

    4352,92% -1,37
  • Ç. ALTIN

    6999,67% -0,32

Çınar: “Ülkemize çok güzel bir eser kazandırmışlar, çok etkilendik”

18 Eylül 2023, Pazartesi 12:35
18 Eylül 2023, Pazartesi 12:35
Çınar: “Ülkemize çok güzel bir eser kazandırmışlar, çok etkilendik”
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Çınar: “Ülkemize çok güzel bir eser kazandırmışlar, çok etkilendik”

Malatya Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar ile AK Parti Yeşilyurt İlçe Başkanı Ramazan Yaylacı, Şehitkamil Belediye Başkan Yardımcısı Murat Özgüler beraberinde D.T. Şehitkamil Sahnesi’ni inceledi. D.T. Şehitkamil Sahnesi’ne hayran kaldığını belirten Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “Doğrusu D.T. Şehitkamil Sahnesini hem görmekle ufkumuz açıldı hem de birazcık imrendik. Gerçekten de Gaziantep’imize, ülkemize çok güzel bir eser kazandırmışlar, çok etkilendik” dedi.
Gaziantep’in, ‘gelişmiş kentler’ sıralamasında yükselmesine önemli ölçüde etki edecek D.T. Şehitkamil Sahnesi’ni, Malatya Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar ile AK Parti Yeşilyurt İlçe Başkanı Ramazan Yaylacı, Şehitkamil Belediye Başkan Yardımcısı Murat Özgüler beraberinde inceledi. Yapının önümüzdeki günlerde hizmet vermeye başlayacağını bildiren Şehitkamil Belediye Başkan Yardımcısı Özgüler, D.T. Şehitkamil Sahnesi’nin içerisinde; tiyatro binası, ana giriş ve fuaye alanı, 600 kişilik ana salon, 500 metrekarelik sahne, hareketli orkestra çukuru, hareketli sahne, kulis ve hazırlık odaları, sahne dekor ve depo alanları, VİP salonu, 3 bin metrekarelik kütüphane, DENE-YAP atölyesi, sanat merkezi, kafeterya, 3 bin 200 metrekarelik kapalı otopark, 200 araçlık açık otopark bulunduğu bilgini paylaştı.
Gerçekten çok büyük emek vermişler
İnceleme sonrası değerlendirmede bulunan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “Devlet Tiyatroları Şehitkamil Sahnesi’ndeyiz. Kıymetli Murat Başkanımız bize burada yapmış olduğu çalışmaları, projeyi, bu güzel eseri tanıttı. Gerçekten de Gaziantep’imize, ülkemize çok güzel bir eser kazandırmışlar, çok etkilendik. Özellikle de bu yıl deprem bölgesi ve depremden dolayı binalarımız, bütün altyapımız, bütün üstyapımız bozulmuşken, burada insanların umutlarını yeşerten, geleceğe yönelik birçok böyle proje yapılabilecek ve Doğu ve Güneydoğu’da tek, hatta ülkemizde 2 tane olan sahneyi ve aynı zamanda kültür merkezini de görmüş olduk. Doğrusu hem bunu görmekle ufkumuz açıldı hem de birazcık böyle imrendik. İnşallah çalışırsak bizimki de olur. Ama şunu çok rahat bir şekilde söyleyebilirim. Rıdvan Başkanım, Murat Başkanım, gerçekten çok büyük emek vermişler ve en iyisini yapmak için bütün dünyada araştırmalar yapmışlar. Bütün bu işin en iyileri, en iyi yapanı, en üst düzey anlamda böyle destek verebilecek olanlarla da çalışarak, böyle güzel bir alan oluşturmuşlar. İnşallah bir gün Murat Başkanım burada böyle buradaki performansı izlemek, gelip seyretmek, burada olmak da gerçekten bize nasip olur. Çok uzak değil Malatya. Biz de aslında böyle şeyler hazırlamıştık. Böyle güzel projelerle ilgili çalışmamız vardı. Ama bütün normalimiz değişti. Tamamen şu anda halkımıza yönelik özellikle barınma, şehrin tekrardan oluşturulması, yeni yaşam alanları ve şehrin tekrardan planlanması noktasında çalışmalar yapıyoruz. Tabii ister istemez asli ihtiyaçlar barınma olunca kültür, sanat işleri bir nebze olsun ikinci planda kalıyor. Dediğim gibi şehrimize, ülkemize, bölgemize böyle güzel eserler bırakan Başkanlarımıza ben çok çok teşekkür ediyorum. Rıdvan Başkanımızın da Murat Başkanımızın da Allah işlerini rast getirsin. Gerçekten de büyük emek vermişler. Emeğin karşılığı da burada eser olarak ortaya çıkmış, her şey ortada. Ben çok çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Gerçekten hem Gaziantep’in hem de bölgenin ihtiyacı olan bir şey'
'D.T. Şehitkamil sahnesine hayran kaldıklarının altını çizen AK Parti Yeşilyurt İlçe Başkanı Ramazan Yaylacı, “Bu kıymetli eseri Belediye Başkanımız ve Başkan Yardımcımızla birlikte geziyoruz. Gerçekten hem Gaziantep’in hem de bölgenin ihtiyacı olan bir şey. Ben emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. İnşallah daha güzel eserlerle daha güzel hizmetlerle tekrar gezmek nasip olur. Ellerine sağlık diyorum” ifadelerini kullandı.

Malatya'da "Gazze için ses ver" etkinliğinde binlerce kişi bir araya geldi

3 ildeki 4 orman yangını devam ediyor

Siyonistlerin alıkoyduğu Hanzala gemisi Aşdod Limanı’na ulaştı

Arakçi, işgal rejiminin kendisine yönelik suikastın engellendiğini açıkladı

Orman yangınlarıyla ilgili olarak gözaltına alınan 3 kişi tutuklandı

Bursa'da yangın bölgesinde AKUT kıyafeti giyen hırsızlık şüpheli yakalandı

Gaziantep'te suların çekilmesi sonucu balık ölümleri gerçekleşti

Tayland-Kamboçya sınırında gerginlik sürüyor

Malatya'da inşaat kalıbını söken usta düşerek ağır yaralandı

Dünya Gıda Programı: Ateşkes, Gazze’ye yardımların ulaştırılmasının tek yoludur

ABD’de bıçaklı saldırı: 6’sı ağır 11 yaralı

İşgal, Gazze'de 2 işgal askerinin öldüğünü kabul etti

HÜDA PAR heyeti,  Bursa yangın bölgesinde

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Orman yangınlarına karşı büyük bir mücadele yürütüyoruz

Şanlıurfa’da 25 kilogram skunk ele geçirildi: 2 gözaltı

Otomobil ile motosiklet çarpıştı: 3 yaralı

Umut Kervanı Bursa'da yangın bölgesinde

Gazze'de sözde güvenli bölgeye saldırı: 11 şehit

HÜDA PAR heyetinden Servi köyüne ziyaret

Alman Başbakan, Aksa Tufanı'nı "terör" olarak nitelendirdi, soykırıma gözlerini kapattı

Diyarbakır'da çocuklara yönelik yaz kampının final programı düzenlendi

Hindistan'da meydana gelen izdihamda 6 kişi öldü

Tanış: Gazze'de sözde yardım noktaları bile katliam alanlarına dönüştü

Japonya'da nükleer tesis alarmı

Diyanet, bir personele ait görüntüler hakkında soruşturma başlattı

Gazze açlıktan ölüyor: 6 kişi daha açlıktan şehit oldu

Gazze'de şehit sayısı 59 bin 821'e yükseldi

Dilenci kılığına girerek 1 milyon TL'lik ziynet eşyası çaldılar

Bingöl'de orman yangını

Kavurucu sıcaklardan bunalan vatandaşlar serinlemek İçin çareyi havuzlarda buluyor

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Malatya'da "Gazze için ses ver" etkinliğinde binlerce kişi bir araya geldi

3 ildeki 4 orman yangını devam ediyor

Siyonistlerin alıkoyduğu Hanzala gemisi Aşdod Limanı’na ulaştı

Arakçi, işgal rejiminin kendisine yönelik suikastın engellendiğini açıkladı

Orman yangınlarıyla ilgili olarak gözaltına alınan 3 kişi tutuklandı

Bursa'da yangın bölgesinde AKUT kıyafeti giyen hırsızlık şüpheli yakalandı

Gaziantep'te suların çekilmesi sonucu balık ölümleri gerçekleşti