-
BIST 100
16260,10%0,87
-
DOLAR
44,34% 0,09
-
EURO
51,38% -0,17
-
GRAM ALTIN
6197,19% -1,27
-
Ç. ALTIN
10758,00% 0,00
Çinli teknoloji devi İstanbul'da iş görüşmelerine başladı
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Çinli teknoloji devi İstanbul'da iş görüşmelerine başladı
Uzakdoğu merkezli Oppo ve Xiaomi gibi markaların Türkiye'de akıllı telefon üretimine adım atmasının ardında bir diğer Çinli marka daha İstanbul'da üretim için çalışmalarını hızlandırdı. Türkiye pazarına geçen yıl giren Çinli akıllı telefon markası Tecno Mobile, İstanbul’da açmaya hazırlandığı üretim tesisleri için personel alım sürecini başlattığını duyurdu.
İlk etapta faaliyete geçirilecek bölümlerde 200’den fazla üretim elemanının istihdam edilmesi hedeflenirken, personel seçimi ve işe alım süreçlerinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi Bölgesel İstihdam Ofisi ile birlikte çalışılıyor.

YAKLAŞIK 1 AYDA 700 KİŞİYE ULAŞILDI
İşe alım sürecindeki detayları paylaşan Tecno Mobile Türkiye İnsan Kaynakları Müdürü Gökçe Bulut, “Adaylar başvuruları hem dijital platformlardan, hem İŞKUR’dan hem de fabrikamıza gelerek yapabiliyorlar. Koranavirüs salgını nedeniyle alınan tedbirler kapsamında sosyal mesafe kurallarına dikkat ederek yaptığımız ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Bölge İstihdam Ofisi ile birlikte gerçekleştirdiğimiz görüşmelerimize şu ana kadar 700 başvuru oldu. Görüşmelerimiz CV havuzumuza başvuran adaylar arasından pandemi şartlarına uygun olarak yürütülüyor’’ diye konuştu.
PERSONEL SAYISI YATIRIM PLANINA PARALEL ARTACAK
Tecno Mobile için Türkiye’nin önemli bir pazar olduğuna vurgulayan Bulut, “Şirketimiz yatırım yapmaya ve yakın gelecekte daha fazla kişiye iş fırsatı sağlamaya devam edecek. Diğer yandan yaklaşık 1 aydır üretim personeli istihdamı için iş görüşmelerimiz devam ediyor' dedi.

Tecno Mobile Türkiye İnsan Kaynakları Müdürü Gökçe Bulut, şöyle konuştu:
'Şu na kadar yaptığımız görüşmeler sonucunda 100 kişiyle el sıkıştık. 45 kişi işe başladı, geri kalanlar da önümüzdeki hafta itibariyle aramıza katılacaklar. Bununla birlikte hem idari hem mühendis hem de operatör kadrolarımızı doldurmak içinse oldukça yoğun bir şekilde çalışıyoruz.”
YASAL VE TEKNİK EĞİTİMLER ALIYORLAR
İşe alınan kişilerin yasal ve teknik eğitimler aldığına dikkat çeken Bulut, “Öncelikle İş Sağlığı ve Güvenliği eğitimlerimizi tamamladık ve teknik eğitimlerimize geçtik. Şu anda teknik eğitim aşamasındalar ve bir telefonun nasıl üretildiğini, nasıl montajlandığını öğreniyorlar. Üretime başlamadan önce yasal eğitimlerimizi gerçekleştiriyoruz akabinde de teknik eğitim serisi söz konusu. Kişiler, gerekli donanımları alarak üretime geçiyor olacaklar” ifadelerini kullandı.
HAMAS: Yerleşimcilerin saldırıları açık savaşa dönüştü
İran'dan geniş çaplı misilleme: Eilat, Dimona ve Tel Aviv'de patlamalar
Siyonistler, iki yaşındaki çocuğun bacağına çivi ve iğne soktu, vücudunda sigara söndürerek işkence etti
Dimona ve Arad'da cehennem: İran işgalcilerin hava savunmasını aştı
Muğla’da 43 bin araç kontrol edildi, çok sayıda kişi sorgulandı
Nijerya'da patlama: 8 ölü, çok sayıda yaralı
Diyarbakır'da kamyonet ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı
Malatya'da komşular arasında kavga: 1 yaralı
Milli Eğitim Akademisi hazırlık eğitimi programı kesin kayıt sonuçları açıklandı
İtalya’da yargı reformu reddedildi: İsandıktan “Hayır” çıktı
Bakan Fidan Alman mevkidaşı Wadephul ile telefonda görüştü
Bosna Hersek'te AB'ye protesto: Kamyonlar kontak kapattı
Bakan Gürlek HSK üyeleri ve personeliyle bir araya geldi
Siyonist rejimin Lübnan'a saldırıları devam ediyor: 1039 şehit, 2 bin 876 yaralı
Bakan Ersoy Kuzey Makedonyalı mevkidaşı Ljutkov ile görüştü
Beytepe Koleji'nden eğitimde öncü adım
Balıkesir'de uyuşturucu operasyonu: 2 gözaltı
Orta Doğu'da müzakere çıkmazı! Trump: Anlaştık İran: Görüşmedik israil: Trump savaşı 9 Nisan'da bitirecek
Ticaret Bakanlığı: "Bayat ekmek 6 liradan satılıyor" iddiaları gerçeği yansıtmıyor
Mardin’de iki grup arasında silahlı kavga: 1 ölü
Büyük stratejik yanılgı: israilin İran planı duvara çarptı
Dışişleri Bakanı Fidan Suudi Arabistanlı mevkidaşı ile görüştü
Mardin’de seyir halindeki öğrenci servisi alev aldı
Mersin’de güvenlik ve asayiş toplantısı yapıldı
Kolombiya'da askeri uçak düştü: 90 kişi hayatını kaybetti
Ramazan Bayramı tatilinde 31 kişi trafik kazalarında hayatını kaybetti
LGS başvuruları başladı
Ambulans uçak yenidoğan bebek için havalandı
Şırnak-Hakkâri kara yoluna çığ düştü
Mardin'de devrilen yolcu midibüsünde 13 kişi yaralandı
Yükleniyor







