• BIST 100

    14138,95%-0,20
  • DOLAR

    42,82% 0,03
  • EURO

    50,60% 0,49
  • GRAM ALTIN

    6169,96% 1,00
  • Ç. ALTIN

    9752,45% 0,00

Çipli kimlik kartında yeni dönem başladı! Ücretsiz olacak

18 Eylül 2020, Cuma 11:29
18 Eylül 2020, Cuma 11:29
Çipli kimlik kartında yeni dönem başladı! Ücretsiz olacak
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Çipli kimlik kartında yeni dönem başladı! Ücretsiz olacak

Bakan Soylu, ehliyetlerin kimlik kartına yüklenmesi projesi lansmanında konuştu. Soylu ''Teknolojinin bütün haliyle birlikte vatandaşımızın işlerini kolaylaştırması konusunda kullanılmasını sağlayan ve hakikaten her yıl milyonlarca nüfus ve vatandaşlık işlerine giren hizmet alan milyonlarca vatandaşımızın memnuniyetini sağlamak için çaba sarf eden büyük bir devrimi gerçekleştiren arkadaşlarımı tebrik ediyorum.'' dedi

Bakan Soylu'nun konuşmasından satır başları şu şekilde:

Yeni nesil sürücü belgelerinin, T.C. kartlarına yüklenmesi projesi vesilesiyle sizlerle bir araya gelmiş bulunuyoruz. Teknolojinin bütün haliyle birlikte vatandaşımızın işlerini kolaylaştırması konusunda kullanılmasını sağlayan ve hakikaten her yıl milyonlarca nüfus ve vatandaşlık işlerine giren hizmet alan milyonlarca vatandaşımızın memnuniyetini sağlamak için çaba sarf eden, büyük bir devrimi gerçekleştiren arkadaşlarıma sizlerin huzurunda bir kez daha tebrik ediyorum.

Türkiye'de çok kısa zamanda çok büyük değişiklik gerçekleştirdiğimizi ifade etmek isterim.

1995'te ben ilçe başkanıydım. Bana her gelen 10 şikayetin üçü, nüfus idarelerinin önünde günlerce kuyruk bekleyen insanlardı.

Şimdi Nüfus Genel Müdürümüz gösterseydi sevinecektim; yeni konseptimiz zannediyorum Ankara'dan başlamış olmalıyız. Vatandaşımızın girdiğinde teknolojinin tüm imkanlarını sağlaması bizim açımızdan olağanüstü bir gelişme. Şunu ifade etmek istiyorum, nüfus idarelerimiz Türkiye'nin teknolojik modern yüzünü temsil etmektedir. Onun için sizinle gurur duyuyoruz.

Vatandaşımız bir günde randevu alıyor. Özellikle biz bir sıralama yapmıştık. İşte 70 gün, 50 gün, 30 gün randevu veren ilçeler... 20-25 gün randevu veren ilçeler bizim için normaldi. 70'leri 90'ları nasıl aşağı düşüreceğiz diye bir gayret sarf ettik.

Dedik ki, üçünü bir araya getirelim. Başladık, nedeni ne? Vatandaşımız emniyete gidip pasaportla karşı karşıya kalmasın. Emniyetin işi pasaport vermek değildir. Veya trafik tescil belgesi vermek değildir. Veya ehliyet vermek değil. Neticede bir gün verdik. Dedik ki 2 Nisan 2018. Üçünü bir arada vereceğiz. Emniyetten oraya bir günde geçecek bütün sistem, pasaport-ehliyet sistemi. Entegre olacak ve aynı zamanda vatandaşa hizmet vermeye başlayacak. Bu deli cesareti midir bilmiyorum. Bugünkü aklım olsa yapmam. Onun için burada hakikaten belki 4-5 gün ufak tefek aksaklıklar yaşanmadı değil, ama bir sonraki Pazartesi gününe kadar sonlanmış oldu. Ve hakikaten vatandaşımıza yönelik bir kolaylaştırma sağlandı.

Maksimum 8-9 dakika. Yaşlılarımızda parmak izi alırken bazen sıkıntı oluyor. Arkadaşlarımız biraz daha vakit ayırmak zorunda kalıyorlar. Maksimum 8 dakikada bir işlem yapılırsa bu gerçekleşiyor. Peki daha sonra ne oluyor? Ehliyet için git parmak izi ver, pasaport için parmak izi ver... Şimdi hepsi birbirine entegre oldu. Olaylarla ilgili parmak izi konusunda bizi o kadar rahatlattı ki, milyonlarca meselenin dosyalar arasında aranmaktan teknolojik olarak entegre edilmesi aynı zamanda binlerce olayın aydınlatılmasını da sağladı.

BU DA BİR DEVRİM: KİMLİK DOĞRULAMA CİHAZI...

Önümüzdeki yılın ilk zaman dilimlerinde inşallah elektronik kimlik doğrulama sistemini getiriyoruz. Bu da bir devrim, değişim. Bu teknoloji olarak bizi başka bir noktaya götüren husus. Notere gidiyorsunuz nüfus kağıdı veriyorsunuz, siz misiniz değil misiniz... Çok dolandırıcılık oldu. Keza bankalar, kamu kurumları, özel sektör de dahil. Basit bir şey. Ufak bir kimlik doğrulama cihazı. Gidecek kimliğini oradan geçirecek, parmağını oradan koyacak. Karşı tarafta noterdeki şahsa diyecek ki bu benim; bitti. Yüzüne bakacak, resmine bakacak. Bu sağlandığı andan itibaren bir başka noktaya daha geçiyor tüm Türkiye. Dolandırıcılığın, sahteciliğin engellendiği işlem kolaylığının olduğu ve bütün kurumların bu konuda kontrol mekanizması açısından çok ciddi bir noktaya getirecek bir yapıya ulaştırılmış olacak. Bütün altyapı bitti, yazılımlar bitti, düzenlemeler bitti. Şimdi atacağımız adımlar ile birlikte inşallah 2021'de; ehliyet kimlik meselesinden sonra inşallah adım atılmış olacak.

Peygamber Sevdalıları Vakfı: Üç aylar arınmanın, tövbenin ve rahmetin mevsimidir

AB’den Trump’a Grönland uyarısı: “Danimarka’nın egemenliği tartışma konusu olamaz”

Batı Şeria’da işgal rejimi saldırılarında 6 Filistinli yaralandı

İşgalciler el-Halil'de Filistinlilere ait 6 evi yıkma kararı aldı

Güney Kore’nin ilk ticari uzay roketi denemesi başarısız oldu

Batman'da 12 yıl hapis cezası bulunan şahıs tutuklandı

Konya–Karaman hızlı tren hattı ile ulaşım 40 dakikaya indi

Tüketicinin korunmasına yönelik idari para cezaları artırıldı

Brent petrol 61,38 dolardan işlem görüyor

ABD’de uçak kazası: 5 ölü

Bursa'da su ürünlerine denetim: 615 kilo istavrite el konuldu

2026'da elektrikte serbest tüketici limiti düşüyor

Çocuklarda düztabanlığın sinyallerine dikkat

ABD’nin Doğu Pasifik’teki saldırıları sürüyor: Bir tekne daha vuruldu

Bakan Kurum’dan deprem bölgesi için "tohum" filmi paylaşımı

Kanserde erken tanı hayat kurtarıyor

PAYCO Elektronik Para AŞ soruşturmasında ikinci dalga: 28 şüpheli yakalandı

Pentagon: Çin 100 kıtalararası balistik füze konuşlandırdı

Ankara’da DAİŞ soruşturması: 10 şüpheli hakkında gözaltı kararı

Batman Belediyesi'nden sahte makbuz açıklaması

Dolar güç kaybediyor

Jeopolitik gerilim değerli metali tarihi zirvelere çıkardı

Şile Belediyesine rüşvet ve irtikap soruşturmasında ikinci dalga: 23 gözaltı

Meteoroloji'den sağanak ve kar uyarısı

7 ilde organize suç örgütlerine operasyon: 67 gözaltı

Ezher Şeyhi: Filistin'de yaşanan zulüm tarafsızlığı reddediyor

Trump'la görüşmesi öncesi Netanyahu'dan İran ve Gazze açıklaması

Batı Şeria genelinde işgalci baskınları: 3 yaralı

Asgari ücrette kritik viraj: Üçüncü toplantı bekleniyor

Halep'te çatışmalar durdu, şehirde sükûnet sağlandı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Peygamber Sevdalıları Vakfı: Üç aylar arınmanın, tövbenin ve rahmetin mevsimidir

AB’den Trump’a Grönland uyarısı: “Danimarka’nın egemenliği tartışma konusu olamaz”

Batı Şeria’da işgal rejimi saldırılarında 6 Filistinli yaralandı

İşgalciler el-Halil'de Filistinlilere ait 6 evi yıkma kararı aldı

Güney Kore’nin ilk ticari uzay roketi denemesi başarısız oldu

Batman'da 12 yıl hapis cezası bulunan şahıs tutuklandı

Konya–Karaman hızlı tren hattı ile ulaşım 40 dakikaya indi