-
BIST 100
16355,91%1,37
-
DOLAR
44,58% 0,00
-
EURO
51,52% 0,13
-
GRAM ALTIN
6676,89% -0,40
-
Ç. ALTIN
10800,37% -0,81
Çipli kimlik kartında yeni dönem başladı! Ücretsiz olacak
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Çipli kimlik kartında yeni dönem başladı! Ücretsiz olacak
Bakan Soylu, ehliyetlerin kimlik kartına yüklenmesi projesi lansmanında konuştu. Soylu ''Teknolojinin bütün haliyle birlikte vatandaşımızın işlerini kolaylaştırması konusunda kullanılmasını sağlayan ve hakikaten her yıl milyonlarca nüfus ve vatandaşlık işlerine giren hizmet alan milyonlarca vatandaşımızın memnuniyetini sağlamak için çaba sarf eden büyük bir devrimi gerçekleştiren arkadaşlarımı tebrik ediyorum.'' dedi
Bakan Soylu'nun konuşmasından satır başları şu şekilde:
Yeni nesil sürücü belgelerinin, T.C. kartlarına yüklenmesi projesi vesilesiyle sizlerle bir araya gelmiş bulunuyoruz. Teknolojinin bütün haliyle birlikte vatandaşımızın işlerini kolaylaştırması konusunda kullanılmasını sağlayan ve hakikaten her yıl milyonlarca nüfus ve vatandaşlık işlerine giren hizmet alan milyonlarca vatandaşımızın memnuniyetini sağlamak için çaba sarf eden, büyük bir devrimi gerçekleştiren arkadaşlarıma sizlerin huzurunda bir kez daha tebrik ediyorum.
Türkiye'de çok kısa zamanda çok büyük değişiklik gerçekleştirdiğimizi ifade etmek isterim.
1995'te ben ilçe başkanıydım. Bana her gelen 10 şikayetin üçü, nüfus idarelerinin önünde günlerce kuyruk bekleyen insanlardı.
Şimdi Nüfus Genel Müdürümüz gösterseydi sevinecektim; yeni konseptimiz zannediyorum Ankara'dan başlamış olmalıyız. Vatandaşımızın girdiğinde teknolojinin tüm imkanlarını sağlaması bizim açımızdan olağanüstü bir gelişme. Şunu ifade etmek istiyorum, nüfus idarelerimiz Türkiye'nin teknolojik modern yüzünü temsil etmektedir. Onun için sizinle gurur duyuyoruz.
Vatandaşımız bir günde randevu alıyor. Özellikle biz bir sıralama yapmıştık. İşte 70 gün, 50 gün, 30 gün randevu veren ilçeler... 20-25 gün randevu veren ilçeler bizim için normaldi. 70'leri 90'ları nasıl aşağı düşüreceğiz diye bir gayret sarf ettik.
Dedik ki, üçünü bir araya getirelim. Başladık, nedeni ne? Vatandaşımız emniyete gidip pasaportla karşı karşıya kalmasın. Emniyetin işi pasaport vermek değildir. Veya trafik tescil belgesi vermek değildir. Veya ehliyet vermek değil. Neticede bir gün verdik. Dedik ki 2 Nisan 2018. Üçünü bir arada vereceğiz. Emniyetten oraya bir günde geçecek bütün sistem, pasaport-ehliyet sistemi. Entegre olacak ve aynı zamanda vatandaşa hizmet vermeye başlayacak. Bu deli cesareti midir bilmiyorum. Bugünkü aklım olsa yapmam. Onun için burada hakikaten belki 4-5 gün ufak tefek aksaklıklar yaşanmadı değil, ama bir sonraki Pazartesi gününe kadar sonlanmış oldu. Ve hakikaten vatandaşımıza yönelik bir kolaylaştırma sağlandı.
Maksimum 8-9 dakika. Yaşlılarımızda parmak izi alırken bazen sıkıntı oluyor. Arkadaşlarımız biraz daha vakit ayırmak zorunda kalıyorlar. Maksimum 8 dakikada bir işlem yapılırsa bu gerçekleşiyor. Peki daha sonra ne oluyor? Ehliyet için git parmak izi ver, pasaport için parmak izi ver... Şimdi hepsi birbirine entegre oldu. Olaylarla ilgili parmak izi konusunda bizi o kadar rahatlattı ki, milyonlarca meselenin dosyalar arasında aranmaktan teknolojik olarak entegre edilmesi aynı zamanda binlerce olayın aydınlatılmasını da sağladı.
BU DA BİR DEVRİM: KİMLİK DOĞRULAMA CİHAZI...
Önümüzdeki yılın ilk zaman dilimlerinde inşallah elektronik kimlik doğrulama sistemini getiriyoruz. Bu da bir devrim, değişim. Bu teknoloji olarak bizi başka bir noktaya götüren husus. Notere gidiyorsunuz nüfus kağıdı veriyorsunuz, siz misiniz değil misiniz... Çok dolandırıcılık oldu. Keza bankalar, kamu kurumları, özel sektör de dahil. Basit bir şey. Ufak bir kimlik doğrulama cihazı. Gidecek kimliğini oradan geçirecek, parmağını oradan koyacak. Karşı tarafta noterdeki şahsa diyecek ki bu benim; bitti. Yüzüne bakacak, resmine bakacak. Bu sağlandığı andan itibaren bir başka noktaya daha geçiyor tüm Türkiye. Dolandırıcılığın, sahteciliğin engellendiği işlem kolaylığının olduğu ve bütün kurumların bu konuda kontrol mekanizması açısından çok ciddi bir noktaya getirecek bir yapıya ulaştırılmış olacak. Bütün altyapı bitti, yazılımlar bitti, düzenlemeler bitti. Şimdi atacağımız adımlar ile birlikte inşallah 2021'de; ehliyet kimlik meselesinden sonra inşallah adım atılmış olacak.
Şanlıurfa'da feci kaza: 3 ölü, 1 yaralı
Antalya'da 11 adrese düzenlenen operasyonda çok sayıda silah ele geçirildi
Hindistan'da bir dönme dolap aşırı yük nedeniyle devrildi: 40 yaralı
Algida'dan boykottan kaçış hilesi: Marketlerde Oando markasıyla görünmeye başladı
Hastanede büyük mağduriyet: Yeni anneler merdivenle bebeklerine ulaşıyor
Bakan Uraloğlu: Bölünmüş yol ağımızı 30 bin kilometrenin üzerine çıkardık
HÜDA PAR Milletvekili Dinç: Adalet kurumlarında bile kuzuyu kurda emanet etmişsek tuz kokmuştur
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Enerji arz güvenliği, tedariki ve depolama noktasında bir sorunumuz yok
Siyonist Ben-Gvir, Mescid-i Aksa'ya saldırdı
Bangladeş'te kızamık kaynaklı ölümlerde artış
Bakan Memişoğlu: GÖKBEY ambulansımız gökyüzüyle buluştu
İran: ABD, uranyum çalmak için 'aldatma operasyonu' yapmış olabilir
Orban: Türk Akım’ı patlatma girişimi Ukrayna’nın eylemleriyle örtüşüyor
Mersin'den siyonist rejimin Filistinli esirlere yönelik idam kararına tepki
Narin Güran cinayeti davasında Nevzat Bahtiyar yeniden hâkim karşısında: Savcı ağırlaştırılmış müebbet istedi
Lübnan’dan siyonist rejim’e sert mesaj: Askeri varlık kabul edilemez
Sosyal medyada ‘tetikçi borsası’: 38 kişi adliyeye sevk edildi
Benzin ve motorin zammı iptal edildi
Trump: Kanada’ya askeri müdahale planımız yok
Gazzeli Dr. Abu Shaaban: Siyonistler sadece Mescid-i Aksa’yı kapatmakla kalmıyor, Kudüs halkına karşı şiddeti de artırıyor
Lavrov: Ortadoğu krizinde Rusya-İslam diyaloğu kritik önem taşıyor
Peskov: TürkAkım ve Mavi Akım’a yönelik saldırılar tehlikeli boyutta
Dijitalde en büyük risk ‘Bana bir şey olmaz’ algısı!
Gaziantep'te Kutsal Emanetler Sergisi açıldı
Malatya'da traktör kazası: Sürücü hayatını kaybetti
Mevsim değişimi, ruh sağlığını da değiştiriyor!
Meteorolojiden Konya ve çevresi için zirai don uyarısı
Batman'da toprak kayması yaşandı
Karanlık yapıların adamı Yalçın Küçük öldü
Petrolcity’de İstikrar Sürüyor: Keleş Yeniden Yola Devam
Yükleniyor







