• BIST 100

    9185,9%-1,65
  • DOLAR

    39,54% 0,16
  • EURO

    45,50% 0,15
  • GRAM ALTIN

    4308,22% 0,18
  • Ç. ALTIN

    6938,21% 0,13

Cizre’de 15 Temmuz hain darbe girişimi unutulmadı

15 Temmuz 2023, Cumartesi 03:55
01 Ocak 0001, Pazartesi 12:00
Cizre’de 15 Temmuz hain darbe girişimi unutulmadı
Tarih: 03:55 - 15 Temmuz 2023
Güncelleme: 12:00 - 01 Ocak 0001

Cizre’de 15 Temmuz hain darbe girişimi unutulmadı

Şırnak’ın Cizre ilçesinde 15 Temmuz hain darbe girişimi unutulmadı.
Şırnak Çakırsöğüt Jandarma Komando Tugay Komutanlığına bağlı 300 komando asker ve Tuğgeneral Ali Osman Gürcan’ın da içinde bulunduğu zırhlı araçlar, Cizre’de adeta etten duvar örerek yol kapattı.
Şırnak Çakırsöğüt Jandarma Komando Tugay Komutanlığından yola çıkan darbecilerin hedefi Şırnak Şerafettin havalimanına ulaşmaktı. Cizre’den geçip kendileri için gönderilen uçaklarla Ankara’ya gitmeyi planlayan darbeciler önce Cizre girişinde daha sonra Cizre Köprüsü’nde halkın ve emniyetin direnişi ile karşılaştı.
Cizre Köprüsü’nde tanklarla geçmeye çalışan hain darbeciler, halkın ve emniyetin direnişine dayanamayıp üstlerine geri dönmek zorunda kalmışlardı.
Darbe gecesi yaşadıklarını İHA muhabirine anlatan Sağlık-Sen Şırnak Şube Başkanı Sabğatullah Anmal, hain darbe girişiminden 7 yıl geçmesine rağmen hala nöbette olduklarını söyledi.
Cizre’de büyük bir direnişi yaşandığını belirten Anmal, ' Darbe gecesi evdeydim. Çocuklarla ilgilenirken kardeşimden telefon geldi ve ülkede darbe olduğunu söyledi. Öncesinde pek inanmadım Memur-Sen grubundan arkadaşları aradığımda darbe olduğunu ve sokaklara çıkmamız gerektiğini söylediler. O tarihlerde Cizre’de teröre karşı yürütülen operasyonlar nedeniyle akşam saat 21.00’dan sonra sokağa çıkma yasakları vardı. Tabi biz yine çıktık. Hükümet konağının yanına geldik. Orada nöbet tutan özel harekât polisleri, köprüden geçmek isteyen hainlerin olduğunu söyleyerek halkı köprüye yönlendiriyordu. Bizler de bir süre bekleyerek vatandaşları köprüye gitmeleri konusunda yönlendirdik. Daha sonra arkadaşlarımızla beraber köprübaşına geldiğimizde tankların köprüden geçmeye çalıştıklarını gördük. Burada köprübaşında halk ve emniyetle beraber yaklaşık 2 saat bir direniş gösterildi. Köprübaşında direniş devam ederken Ankara’dan havalanan iki kargo uçağın Şırnak Şerafettin havalimanına ineceği bilgisi gelmişti. O zamanın valisi ve hava limanı yetkilileri uçakların inmemesi için piste itfaiye ve ağır makinaları dizmişti. Cizre köprüsünde halkın direnişi ila karşılaşan darbeciler, kendilerini almaya gelen uçağında havalimanına inemediğini öğrendikten sonra üslerine geri dönmek zorunda kaldılar. Halkın burada büyük bir direnişi vardı. Hain darbecilere karşı yapılan direnişe hepimiz şahit olduk. O gece nasıl burada nöbet tuttuysak şimdi de nöbetimiz devam ediyor. Vatan nöbetimiz hala da devam ediyor' dedi.

Guterres: israil ve İran arasındaki askeri tırmanıştan derin endişeliyim

Yolcu otobüsü ile tır çarpıştı: 3 yaralı

ABD Merkez Bsı politika faizini sabit tuttu

ABD 3. uçak gemisini Orta Doğu'ya gönderiyor

Malatya’da husumetliler arasında silahlı kavga: 1 yaralı

İran siyonistleri ilk defa Hürremşehr füzeleri ile vurdu

Ermenistan Başbakanı Paşinyan Türkiye'ye gelecek

İran'dan siyonist işgalcilere yeni füze dalgası

ABD'li albay "israil karşıtı" açıklamaları gerekçesiyle görevden alındı

Dışişleri Bakanlığından siyonist rejime tepki

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Iraklı mevkidaşı Hüseyin ile görüştü

Trabzon'da çay yüklü kamyonet devrildi: 9 yaralı

HÜDA PAR: Türkiye, İran ve Pakistan arasında stratejik bir pakt ve güç birliği kurulmalı

Freni patlayan kamyonet araca çarptıktan sonra evin bahçesine girdi: 4 yaralı

HÜDA PAR Milletvekili Dinç, Mısır dönüşü konuştu: Kudüs için malımız da kanımız da feda olsun!

Finans ve ekonomide yapay zekâ İstanbul'da tartışıldı

İran Atom Enerjisi Kurumu Başkanı: Nükleer tesislerin durumu iyi

İşgalciler, Bureyc kampını bombaladı: 10 şehit

Kütahya'da 3.6 büyüklüğünde deprem

Umman Körfezi'nde iki petrol tankeri çarpıştı

Benzin ve motorine zam

Aliyev, Türkiye'ye gelecek

Mardin’de soğan hasadı başladı: Çiftçi emeğinin karşılığını alamamaktan şikayetçi

Bingöl'de dağ keçisi çobanlara eşlik etti

Rusya: Ukrayna’da iki yerleşim birimini ele geçirdik

Adana'da park halindeki 2 araç yandı

Gazze'de işgalin bugünkü saldırılarında 47 kişi şehit oldu

Gaziantep'te av yasağına uymayan bir şahıs yakalandı

Şanlıurfa'da Barutçu Hanı’nda restorasyon çalışmaları başladı

Karlıova’da çatı katında yangın paniği

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Guterres: israil ve İran arasındaki askeri tırmanıştan derin endişeliyim

Yolcu otobüsü ile tır çarpıştı: 3 yaralı

ABD Merkez Bsı politika faizini sabit tuttu

ABD 3. uçak gemisini Orta Doğu'ya gönderiyor

Malatya’da husumetliler arasında silahlı kavga: 1 yaralı

İran siyonistleri ilk defa Hürremşehr füzeleri ile vurdu

Ermenistan Başbakanı Paşinyan Türkiye'ye gelecek