• BIST 100

    10616,2%2,41
  • DOLAR

    40,39% 0,04
  • EURO

    47,21% -0,01
  • GRAM ALTIN

    4401,39% -0,22
  • Ç. ALTIN

    7000,80% 0,00

Cizre’de “Okulumla Sosyalleşiyorum” projesiyle eğitim dışarı taşındı

03 Mayıs 2025, Cumartesi 12:10
03 Mayıs 2025, Cumartesi 12:10
Cizre’de “Okulumla Sosyalleşiyorum” projesiyle eğitim dışarı taşındı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Şırnak'ın Cizre ilçesinde “Okulumla Sosyalleşiyorum” projesi kapsamında öğrenciler, sınıfta öğrendiklerini doğayla iç içe bir ortamda pekiştirerek hem eğlendi hem öğrendi.

Şırnak Cizre Menderes Ortaokulu görsel sanatlar dersi öğrencileri, "Okulumla Sosyalleşiyorum" projesiyle sınıflarını sokağa taşıdı. Öğrenciler, tuval başında halkla iç içe resim yaparak unutulmaz bir deneyim yaşadı. Proje kapsamında doğa gözlemleriyle dolu günde öğrenciler hem birlikte zaman geçirmenin hem de öğrenmenin keyfini yaşadı.

Öğrenciler doğada serbestçe hareket etmenin ve öğrendiklerini hayata geçirmenin mutluluğunu yaşarken, öğretmenler de bu tür faaliyetlerin çocukların özgüvenini ve sosyal becerilerini geliştirdiğine dikkat çekti.

Proje sayesinde çocuklar hem arkadaşlarıyla daha çok vakit geçirme fırsatı buldu hem de eğitimin her yerde mümkün olabileceğini yaşayarak öğrendi.

Yapılan projeler hakkında bilgi veren İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu, “Okulumla Sosyalleşiyorum' projesindeki temel amacımız, yıl içerisinde çocuklarımızın bir sosyal faaliyet içerisinde bulunmalarını sağlamaktır. Yani bu, burada gördüğünüz gibi bir resim çalışması, resim sergisi, şiir dinletisi, tiyatro gösterisi ya da okul futbol takımının, basketbol takımının, yani bir şekilde okulda hem aidiyetini geliştirecek hem de arkadaşlarıyla birlikte yapacağı bir etkinlikte kendini ifade etmesini istediğimiz bir süreçtir.” ifadelerini kullandı.

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli rehberliğinde projelerle güçlendiklerini söyleyen Çandıroğlu, “Bunun yanında okullarımızda her gün okuma saati uygulamamız var. Ayrıca öğretmenlerimizin öğrencileri evlerinde ziyaret etmesini istediğimiz veli ziyareti projemiz de bulunmaktadır. Bir de 'ŞAFAK' diye yürüttüğümüz Şırnak Akran Farkındalığı Akademisi projemiz var. Bunların temeline baktığınız zaman da çıkış noktası itibarıyla Bakanlığımızın bu eğitim öğretim yılı başından itibaren ortaya koymuş olduğu, bu sene 1, 5 ve 9'uncu sınıflara müfredat olarak giren Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli dediğimiz yeni bir eğitim müfredat modelinin rehberliğinde bizim elimizi güçlendiren ve biraz da ona katkı sağlayabileceğini düşündüğümüz, vatandaşlarımızın ve öğrencilerimizin yaklaşımı açısından ortaya koymuş olduğumuz projelerdir bunlar.” dedi.

Görsel Sanatlar öğretmeni Maral Duymaz, projenin öğrencilere olumlu katkılar sağlayacağını belirterek, “Menderes Ortaokulu görsel sanatlar öğretmeni olarak Okulumda Sosyalleşiyorum projesi kapsamında öğrencilerimi doğaya çıkarıp doğada, halkın içerisinde resim yapmalarını istedim. Kazanımımız olan 'Osman Hamdi ve eserlerini tanıyorum' kazanımı ile beraber öğrencilerim resimlerini yaptılar ve şu anda halka açık bir yerde boyamalarını yapmaktalar. Okulumda Sosyalleşiyorum projesinin bu anlamda öğrencilerime olumlu bir katkı sağladığını düşünüyorum.” ifadelerine yer verdi.

Öğrenciler, sınıf dışında etkinlik yaptıkları için mutlu olduklarını ifade etti.

Asmin Besen, “Bugün resmilerimizi sınıfta değil dışarıda yaptık. Bizim için bir farklılık oldu. Hem eğlendik hem öğrendik. Çok mutluyuz.” dedi. (İLKHA)

Bursa’da silahlı suç çetesine operasyon: 19 gözaltı

Yahudileştirme projesi: İşgalci siyonistler, Filistinlilerle beraber kültürlerini de yok ediyor

Siirt kırsalına 2 yılda 264 projeyle 250 milyon TL’lik altyapı yatırımı

Şeyh Kettânî: Ebu Ubeyde'nin açıklaması yüreğimizi parçaladı

Şanlıurfa’da sıcak hava ve yüksek faturalar vatandaşı bunaltıyor

Batman Valiliği'nden uyuşturucuyla mücadele toplantısı

Eğitim uçağının düştüğü Bangladeş'te ölü sayısı 27'ye yükseldi

Şanlıurfa’da afet ve acil durum tatbikatı yapıldı

Şanlıurfa’da ata tohumları toprakla buluşuyor

Adıyaman'da uyuşturucu operasyonu: 5 gözaltı

Uyuşturucu satmaktan araması bulunan bir şahıs yakalandı

Arap Birliği Filistin'in talebiyle acil toplandı: Gazze'deki "insani şehir" planına tepki

Bingöl’de park halindeki araç alev aldı

Bingöl'de aranan 2 hükümlü yakalandı

Bingöl’de 2887 kök kenevir ele geçirildi

Şırnak’ta taksicilerin tartışması silahlı kavgaya dönüştü

Bursa Ulu Camii’nde yaz aylarında uygunsuz kıyafet ve görüntü paylaşımları tepki topluyor

Yahudi askerler Filistinlilerin evlerini yağmalıyor, altın ve para çalıyor

Batman'da Kur'an kursu öğrencilerine dijital bağımlılık eğitimi

Yaz Kur’an Kursuna katılan çocuklar saatlerce elektrik kesintilerinden ter içinde okumaya çalışıyorlar

Şanlıurfa’da altyapı kazısı sırasında patlama paniği

İşgal hapishanelerinde Filistinlilere sistematik işkence uygulanıyor

Malatya'da ailelere bebek bezi yardımı  

Vatandaşlardan uyuşturucu tepkisi: Gençler göz göre göre heba oluyor

Batmanlı öğrenciler Yokozuna Robot Yarışmasında dünya çapında başarı el etti

İşgalcilerin Han Yunus, El-Bureyc ve Refah'a saldırılarında 7 şehit

İstanbul'da DAİŞ operasyonu: 6 gözaltı

HÜDA PAR Tarsus İlçe Başkanlığı'ndan muhtar ziyaretleri

Eskişehir'de orman yangını

Gazze'de açlıktan yeni şehitler: Toplu ölüm uyarısı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Bursa’da silahlı suç çetesine operasyon: 19 gözaltı

Yahudileştirme projesi: İşgalci siyonistler, Filistinlilerle beraber kültürlerini de yok ediyor

Siirt kırsalına 2 yılda 264 projeyle 250 milyon TL’lik altyapı yatırımı

Şeyh Kettânî: Ebu Ubeyde'nin açıklaması yüreğimizi parçaladı

Şanlıurfa’da sıcak hava ve yüksek faturalar vatandaşı bunaltıyor

Batman Valiliği'nden uyuşturucuyla mücadele toplantısı

Eğitim uçağının düştüğü Bangladeş'te ölü sayısı 27'ye yükseldi